Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 485
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,

Честито на всички приети и записани деца! Голямата ми дъщеря на есен ще бъде в 6 клас и следя темата, тъй като Американския колеж е един от вариантите ни за образоание след 7 клас. Имам по-млади колеги, които са го завършили и много им се радвам. Имам следните въпроси:

1. От къде мога да намеря примерни тестове, по които да се готвим? Не мисля да я записвам на някаква специална подготовка за кандидатсване в колежа. Ще си се готви по БЕЛ и МАТ за НВО, но ми се ще все пак да има някаква представа от вида на теста.

2. Относно есето. Изучава ли се писането на есе в 6 и 7 клас? Ако не, вие как се готвехте?

Благодаря предварително.

# 676
  • София
Да допълня поста на bib.bib, че трябва да внимават и за сроковете. При закъснение с предаването на домашните работи и проектите отнемат точки. А при закъснение за предаване на кас формите не ги признават. Някой ми разказа за такъв случай и се е налагало на следващата година да се изпълнят часовете и за 2-те години.

Мисля, че в 7-ми клас учат как се пише есе.

В пост 121 има дадени няколко линка за примерни тестове за АК
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451475.msg13438790#msg13438790

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 17:13 от zuri

# 677

..... дадени няколко линка за примерни тестове за АК....

От къде ли са се взели  Thinking АК нямат практика да публикуват тестовете... Въпрос на политика на подбор на кандидатите...

# 678
  • София
Благодаря много за линковете!

# 679
  • София

От къде ли са се взели  Thinking АК нямат практика да публикуват тестовете... Въпрос на политика на подбор на кандидатите...

Те са от преди няколко години. Може преди това АК да са пуснали няколко примерни теста за ориентация, подобно на брошурата, която дават при записване за изпита.

# 680

Те са от преди няколко години. Може преди това АК да са пуснали няколко примерни теста за ориентация, подобно на брошурата, която дават при записване за изпита.

Познавам деца завършили преди 6 и преди 2 години... и те казват че при срещите изрично са казвали, че не публикуват тестовете, защото не искат кадидатите да са "настроени" за конкретен формат на тест, а да покажат максимум съобразителност и потенциал  Simple Smile
Не пречи да се порешават, но все пак да се има предвид, че изобщо не е сигурно, че формата на теста е съшия  Simple Smile а и най-важното е да си съберат ъкъла и за опредленото малко време да покажат максимума от себе си. Успех на умничетата, а ние ще се видим на 15.09.   bouquet

# 681
Линкът е към пробен тест за АК, правен преди години в една от школите , подготвящи за АК / отворих първя линк/.

това съвсем не е някой от официалните тестове на АК, давани на изпит. Не мисля, че някой може да се похвали да е виждал официален тест на АК освен децата, явили се на изпит и проверяващите.
Преди години в брошурата на АК имаше примерни въпроси, дадени информативно.

# 682
  • София
Момичета, въпросът ми е следният: освен пакета документи, който ни е предоставен от колежа и оригиналното удостоверение за завършен седми клас необходимо ли е при записване представяне на други документи - удостоверение за раждане и прочие...?

# 683
Момичета, въпросът ми е следният: освен пакета документи, който ни е предоставен от колежа и оригиналното удостоверение за завършен седми клас необходимо ли е при записване представяне на други документи - удостоверение за раждане и прочие...?

Само това, което е в пакета. Не забравяй снимките  Simple Smile 4бр.
Аз към медицинската карта (не съм сигурнат точно как се казваше) приложих и разпечатка от личния лекар за статута на имунизациите (т.е. нещо като имунизационен паспорт.. самия лекар ме подсети да си го взема с мен).
И за моя специфичен случай - тъй като нямах навсякъде подписи на бащата, приложих копие на решението за развод и носех оригинала за справка.
Започващата седмица приемат документи всеки ден от 14 до 17ч.

# 684
Здравейте,
Ако някой има възможност да публикува списъка с книги, който дават при записването след 7 клас, че нашия го загубихме. Sad

# 685
Николай Хайтов, „Диви разкази”
Ивайло Петров, „Преди да се родя”
Светослав Минков, „Дамата с рентгеновите очи”, „Къщата при последния фенер”
Емилиян Станев, „Крадецът на праскови”
Йордан Радичков, „Нежната спирала”, „Верблюд”
Павел Вежинов, „В един есенен ден по шосето”, „Бариерата”
 Simple Smile

# 686
Можете ли да ми кажете точната тема тази година на есето? По-скоро ме интересуват указанията и подусловията, ако някой ги помни. 

# 687
Днес следва да обявят кои/колко от резервите са приети...
Някой да има повече информация (кога/къде ще видим тази информация) по тази тема?

# 688
Днес следва да обявят кои/колко от резервите са приети...
Някой да има повече информация (кога/къде ще видим тази информация) по тази тема?
Ще ви информират/поканят. Нали сте подали документи, там сте си дали мейла.
Тук във форума няма кой да ви информира  Simple Smile

# 689
  • България
 Следете сайта на колежа. Там публикуват свободните места.

Общи условия

Активация на акаунт