Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 343
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
здравейте, в неделя съм на изпита за американския колеж от 3 седмици ходя на уроци (защото до последния момент се колебаех дали да кандидатствам) тази седмица имах пробни изпити. Малко съм притеснена, защото не изкарвах много високи резултати -от 45 до 54. Страшно много се притеснявам от това защото мисля че с такъв резултат няма как да вляза. може ли някой който учи там или е учил или има опит да ми даде съвет, да каже горе долу с какъв резултат най-малко може да се влезе?

# 151
Здравейте! Пожелавам успех на всички кандидати, които осъзнават предимствата на училището и желаят да бъдат приети и да учат там!
Имам един практически въпрос към явявалите се -  Предвид дългия списък от неща, които не трябва да се носят на изпита и предвид обстоятелството, че викат децата в 8,30ч., а изпитът започва в 10ч., допустимо ли е детето да си вземе някаква храна - вода, малък сандвич или шоколад, които да консумира евентуално преди започването на изпита?

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 15:46 от Miralex

# 152
  • София
Miralex, вода раздават от колежа.
Храна сигурно може, но моите деца  никога не са носили на изпит, защото като мен нямат апетит преди изпит, а само след него. Laughing
Успех!

# 153
А какво правят от 8.30 до 10 ч?  newsm78

# 154
  • София
обичйните неща -виждат разпределението и се насочват към съответната сграда и стая, запознаване с инструкциите, разговори с другите деца. Времето минава неусетно според дъщеря ми.

# 155
  • София
Вероятно сега не е най-точния момента за такива уточнения, но да го спомена, тъй като за мен беше една от непознатите страни на АК. Отделя се МНОГО време за да запознаят учениците с правилата и спазването им. Важи и за учебния процес и за дисциплината. Начините за това са различни - въвеждането от няколко седмици в подготвителен клас, срещи с адвайзори, родителски срещи, отворени врати, сайт за родители, ел. поща, писма до родители при проблем и поне още толкова, за които сега не се сещам.
Резултатът за моя син беше, че започна да се съобразява с училищните правила след 3 години пуберстване в "елитно" училище в много подбрана среда. Обяснението му е кратко: "Когато в ХХХ ни кажеха правете нещо, ние мислехме как да не го правим, защото на учителите не им пука. Тук наказват."
Има деца които се стараят независимо от обстоятелствата. Има такива, които не приемат всеки за авторитет и им трябва по-здрава ръка  Embarassed
Конкретно в деня на изпита за този повече от 1 час настаняват децата, обясняват им какво ще се случва по време на изпита, дават им време за успокояване и концентрация.

Желая успех и спокойствие на децата утре!

# 156
  • София
Статия написана от ученик на АК.
Разсъждения от Харлем шейки креативността до работата в екип, отговорността и спортът.

http://www.dnevnik.bg/live/chitatelski_dnevnik/2013/03/16/202348 … em_sheik_ili_tri/

# 157
  • гр.София
ZURI статията е изключително силна! Дано повече хора я прочетат и се замислят за следващите 13 века....
Дано детето ми има късмет днес на изпита! Пожелавам си и аз да стана горда майка на възпитаник на АК! 

# 158
Здравейте,

изпита в АК свърши. Темата за есе е била: Когато пътувам.....хубава тема според дъщеря ми.

Дано да е било успешно!

Знаете ли кога ще излезнат резултатие от изпита?

# 159
  • София
Миналата година обявената дата беше 06.04., но ги публикуваха на 05.04.
Хубава тема, дава възможност да се разсъждава в различни посоки.

# 160
Към 12:30 сложиха обява на входа откъм Младост 2 с датата и часа за обявяване на резултатите - 27.03. 12:00.
Темата за есето наистина е много хубава. Вероятно ще има много силни есета.  Да се надяваме, че децата са се справили и с тестовете.
Пожелавам ви отмора, търпение и спокойствие до 27-ми.

# 161
  • София
swet@ много ценна информация, благодаря!
Темата за есето изглежда доста благоприятна... моят синковец като излезе, каза, че всичко си е направил, след един час не беше толкова сигурен Shocked Rolling Eyes... та да видим. Не открих на първите страници миналата година с какви резултати са влезли... Също така, тук по-долу говорите за проценти, а досега на пробните изпити децата бяха класирани по точки- каква е разликата? Благодаря за помощта, успех на кандидатстващите!
Иначе, май за първи път се разколебах като гледах част от чакащите, но няма да разводнявам темата, че пак ще стане "за" или "против", а не "как"...

# 162
  • София
Нарих статистика, обобщена от Данибон, ето
http://danybon.com/index.php/private-education/american-college/ … i-statistika-2012
но продължавам да не схващам разликата между точки и проценти

# 163
  • София
Благодаря на Енита за линка. След размисъл - темата за есето само изглежда лесна. Оценките ще покажат.

# 164
  • София
Процентите се изчисляват от броя точки получени от детето на даден кръг отнесени към максималния възможен брой точки. Като на всеки етап варира броя им.  Кръговете са от 20 до 35 задачи. Исъответно толкова са и макс. точки. На есето макс. брой точки е 20 т.

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 19:08 от zuri

Общи условия

Активация на акаунт