СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 909
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София и там където не се пуши
Русалке, тези добре представили се в 8 клас има ли без уроци взети.

# 166
  • София
Русалке, тези добре представили се в 8 клас има ли без уроци взети.

Аха, детето не е ходило никъде на уроци в  8 клас, само с наученото от СМГ. Ходи  на допълнителни занимания от 9 клас. Peace И казва, че и със съучениците му е така. Което ми изглежда и логично - от 9 клас нагоре математиката е на преден план. И който иска да напредва с немския към по-горни нива, ще трябва да си помогне с нещо допълнително, а не да разчита единствено на училищната подготовка, която вече дори не е интензивна.

# 167
У дома младежът има задължението сам да почиства и подрежда стаята си. И това е така от няколко години. За пръв път тази седмица го съжалих и почистих и подредих аз! Толкова беше натоварен, че ми дожаля! Cry От всички други домашни задължения, които има през ваканциите е освободен, само това му беше останало!

С нетърпение чакам двата почивни дни за да наваксаме материала по литература  Twisted Evil
Деска, получи ли помагалото по литература?

Моля, кажете 2-ри ноември ще го отучват ли?

# 168
  • София и там където не се пуши
Няма да го отучват - водят го ваканция 4 дни.

# 169
  • Варна
Защо да го отучват,той си е към есенната им ваканция този ден?! Rolling Eyes
Онова червеното на Литерайко последно няма да го вземам,но го нямаше и в Хирон де.Учителката ни е препоръчала тестовете,които съм показала,малко по-назад в темата. Peace
Моя днес е изкарал лесната 6ца на "На прощаване",има малко запас. Wink

# 170
Браво на детето!
Ще позволите да се похваля и аз (не ми се случва често  Rolling Eyes) - днес има шестица по математика! Не че е кой знае какво , но за него е . Пу-пу, дано така върви, че много му се тормозя!

На 17.11 е СМТ, за който ще участва. Съвпада с датата на пробния изпит в Милениум, която Хедра спомена.

# 171
  • София
Децата ви приключиха ли вече с формулите за съкратено умножение и разлагането на многочлени? Ако да - ето им малко по- усложнени задачки за разлагане. В тях няма нищо неучено, просто е нужно да съобразят кое как да представят и как после  да групират.

x^4 + x ^3 - x^2 + x - 2

x^2 - 2x + 5xy  + 4y^2 -8y

# 172
Децата ви приключиха ли вече с формулите за съкратено умножение и разлагането на многочлени? Ако да - ето им малко по- усложнени задачки за разлагане. В тях няма нищо неучено, просто е нужно да съобразят кое как да представят и как после  да групират.

x^4 + x ^3 - x^2 + x - 2

x^2 - 2x + 5xy  + 4y^2 -8y

Русалке, сега вече и малкият син ще те заобича, като батко си, който още помни задачките, които пускаше. Mr. Green

# 173
Деска, аз това харесах:
http://www.book.store.bg/p36653/vmesto-chastni-uroci-po-literatu … 09-za-7-klas.html

ако го имаш искам да помоля за Немили-недраги

# 174
  • София
Е, не ме мрази много баткото Joy, надмогнал го е явно, щом често назад-напред по трамваите се движи с моята девойка, без да споменава колко  недолюбва майка й..  Mr. GreenHug

# 175
  • Варна
Злато,точно това го няма в книжарницата,но и се отказах да го взимам.Вие на "Немили-недраги" ли сте вече,добре вървите?! Simple SmileТестовете на Литерайко ще пусна за тях тези дни. Peace
По математика минаха разлагане чрез групиране,което му е трудно на моя младеж.Има просветление тук-там,но има какво да се желае.Та след няколко дни ще му дам тез примери,да няма пак телешки поглед. Mr. Green

Камъче,ха честита ви 6ца по математика!Така да е занапред! Peace

На моя днес са им върнали по География входното.Тази заран го бъзиках да не вземе да развали поредицата от 4ки на входните,да не се излага тук с 5ца или 6ца.Е,не се изложи,на мама той! hahaha

# 176
Ясно! Ще четем от едно място по-малко Grinning

да се отъркам у тебе, че дано да прихване и моят от това чудо - 6 по БЕЛ Laughing

# 177
х432+х-2=х43+2-2х2-[/glow]х2+х-2+1-1=
=(х2+1)23-2х22+х-3=(х2+1)2+х3-3х2+х-3=
=(х2+1)2+х(х2+1)-3(х2+1)=(х2+1+х-3) (х2+1)=
=(х2+х-2) (х2+1)
Досега не се издавах, ама тайничко си решавам задачите, които коментирате. Дали това е отговора?

# 178
х432+х-2=х43+2-2х2-[/glow]х2+х-2+1-1=
=(х2+1)23-2х22+х-3=(х2+1)2+х3-3х2+х-3=
=(х2+1)2+х(х2+1)-3(х2+1)=(х2+1+х-3) (х2+1)=
=(х2+х-2) (х2+1)
Досега не се издавах, ама тайничко си решавам задачите, които коментирате. Дали това е отговора?

И аз така правя Laughingтайничко и същото получавам. newsm78

# 179

И аз така правя Laughingтайничко и същото получавам. newsm78
Благодаря ти, да съм спокойна, че не съм само аз.

Общи условия

Активация на акаунт