СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 859
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Хм, в предищното училище миналата година директорката каза, че няма да има повече родителски срещи, никъде по света нямало такова нещо, ако някой се интересувал от нещо, да заповядал, учителите били на разположение и т.н. И наистина, в края на годината нямахме родителска среща  Thinking Това дали е тенденция в другите учлища или е идея само на това училище  Thinking

# 316
Под пунктоационен анализ разбирам да се поставят пропуснатите препинателни знаци или да се премахнат неправилно сложените /,.-!?/.

Вчера вечерта отварям ел. дневник и щях да припадна - 2 по математика. Първоначално детето гледаше и реагираше така все едно е станала грешка и тази оценка не е негова. Вече дори мислех да се обаждам на госпожата, за да й кажа, че неправилно е попълнила дневника. В този момент изведнъж се сети, че тази 2 е негова. Просто бил без домашно в петък. Решил ги всичките задачи, но в тетрадката за частните уроци и съответно от мързел не ги е преписал в тетрадката за училище. Набързо развали двете шестици, които имаше до момента.
Незнам как е в другите училища, но в нашето, ако детето е без домашно директно се пише двойка. По всички предмети е така. Най-лошото е, че той го знае и въпреки това си позволява от мързел да ходи без домашни. Сега е наказан две седмици без тренировки и живота за него е свършил.

# 317
  • София
При нас трябва няккой много да се постарае, че да му пишат двойка. Ако пишеха двойки за липсващо домашно, щях да вдигна пушилката, защото не е редно. Досега в правилника не съм чула, нито съм прочеланякъде из нормативните документи, че за липсващо домашно се пише две. Мисля, че е твърде голямо наказание. Ако е системно идване без домашни, вече е друга работа, но тогава така или иначе успеваемостта на детето ще е ниска, защото няма да е упражнило мотериала, залегнал в домашното.

# 318
  • София
Нашта г-жа по БЕЛ ни предупреди на родителската, че ако дете натрупа три ненаписани домашни, получава двойка. Естествено, ако го хванат.
На нас друго ни се случи, вдигнала щерката ръка да реши задачите на дъската по желание, решила ги вярно и учителката казала че ако така продължава ще и пише шестица. Още на следващият ден я вдига на дъската да решава, вече не по желание, забива я с доста по- сложни задачи, мойта зацепва и накрая, сори ама си за четворка. Детето каза, повече никаква ръка не вдигам. Голяма прекарвация. Беше сломена, ама такъв е живота.

# 319
Мами,имам нужда от помощ  EmbarassedМоят отсъства няколко дена по математика,има неразбран материал,но не пита г-жата,та се затруднява(мe) с домашното.
 х^3у^2-x^2y^2-x^2y-x^3         и     х^3+x^2-2   Praynig

# 320
  • Вече на светло в София
И ние имаме подобна история с 2-ка. По руски. Нашия дори не разбрал, че го изпитват. Госпожата задавала въпроси и посочвала различни деца за отговор (по негови думи много деца, половината клас) и накрая на часа хоп 2 Била му задала само 1 въпрос.  ooooh!
еli, сега я захапваме задачата. Пускам я на дребльо да не скчае Mr. Green

# 321
  • Вече на светло в София

# 322
Много благодаря  HugТой стигна до предпоследния ред и незнайно защо не е разкрил скобите  Laughing

# 323
Момичета, някой има ли този сборник:
http://www.bukvara.com/цялостна-подготовка-по-български-език-и-литература-за-национално-външно-оценяване-и-кандидатстване-след-7-клас-персей-пламен.html

и тук го има: http://www.book.store.bg/p82887/cialostna-podgotovka-po-bylgarsk … -sevdalinova.html

на РС тази вечер го препоръча учителката, поръчах го, но надали ще го доставят преди почивните дни, а искам да се готвим по него върху 'на прощаване'

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 08:57 от gold__

# 324
  • Вече на светло в София

# 325
  • Вече на светло в София
Момичета, някой има ли този сборник:
http://www.bukvara.com/цялостна-подготовка-по-български-език-и-литература-за-национално-външно-оценяване-и-кандидатстване-след-7-клас-персей-пламен.html

на РС тази вечер го препоръча учителката, поръчах го, но надали ще го доставят преди почивните дни, а искам да се готвим по него върху 'на прощаване'
Нямаме го, но аз все още издирвам хубаво помагало по бел. Като го получиш кажи заслужава ли си?

# 326
Ехей, страхотна си , а ако хлапето я е решило моите адмирации  bouquet

# 327
като го разгръщаше учителката ми се мярна и теория и после тестове, надавам се някой, ако го има, да го пусне на пощата само с в частта на прощаване, а аз ще псуна останалото щом го получа!

# 328
  • Вече на светло в София
Ехей, страхотна си , а ако хлапето я е решило моите адмирации  bouquet
Не е .. мама. Той вечеря. За лека нощ ще да е .... Joy

# 329
  • София, Младост 2
Добре де, а какво толкова по-различно има на родителските срещи в 7. клас, отколкото в другите класове newsm78 Аз на родителски срещи така или иначе не ходя, а тази година и баща му не е ходил - силно се съмнявам да пропуснем нещо есенциално важно... а какви са им проблемите с дисциплината и кой в класа какви простотии е свършил го чувам с доста по-големи подробности и вкъщи от младежа. Учителите му не познавам изобщо - познавах госпожата му от началното училище (която беше страхотна!), но тези от пети клас нататък изобщо не съм ги виждала, и дори не знам по какво му преподава класната му, както се оказа (мислех, че е по английски... а тя била по български). И не се имам за майка, на която не й пука за детето й - знам какво се случва и как се държи в училище, стягаме си го, оценките му са добри - и това е постигнато и без да поддържаме постоянна топла връзка с учителите му. Не виждам причина да променям нещо и в седми клас и ако не станат някакви сериозни катаклизми, така и няма да стъпя и тази година в училището му.

Общи условия

Активация на акаунт