СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 41 531
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
ganis , златна си  Heart Eyes
Кое от 4-те ще препоръчате обаче, няма смисъл да ги взема всичките  Mr. Green
От личен опит кое ще похвалите, ще ми се да има разяснения  Embarassed

# 436
  • София
Всички са еднакво добри:) Няма смисъл от всичките. Аз миналата година си купих това на "Просвета" и ми хареса. То излезе първо на пазара. Тази учебна година излязоха и другите. Имам ученици, които са си купили на Веди. Кой какъвто има, с такъв работя Simple Smile
На Просвета има решения и обяснения, както и точки за всяка задача. На другите не съм обръщала внимание.

# 437
  • София
Толкова много са се навъдили, че човек се обърква. Това, което купих миналата година не е сред изброените линкове, но и не помня на кое издателство беше. Поне в това отношение не ми се налага да го мисля отново, просто трансферирахме  Wink купчината от едното дете на другото.

# 438
  • Варна
От школата на моя син имаме на Просвета и  на Веди - там има предимно само отговори и тук там има подробни решения. Видях, че и на контролното в училище са им дали една задача от този сборник.

# 439
  • София и там където не се пуши
ganis, Русалке,  на кои издателства са учебници по мат за 7 клас, от които имате впечатления?

Интерсува ме далив тях има задачи от подобен тип на ПИСА или други с практическа насоченост?

Учебниците не са променяни с години. Аз лично не преподавам на 7 клас ( преподавам в горен курс) и нямам преки впечатления. Всички са един дол дренки. Но задачи от ПИЗА няма.

А сакън   Joy пак да променят, нека ги изучим  Joy .

От преди 4 години са нови  newsm78 за 7 клас.

За гимназиите, тази година промениха историите и географиите (новите издания са валидни), а догодина казаха останалите.  newsm78

# 440
Аз купих в края на миналата година сборник със задачи по ПИЗА на издателство Анубис и сега си ползваме него. Аз съм доволна, но не виждам кой знае какви интересни или различни задачи от другите сборници.

Върнах се назад в темата да прочета и намирам дискусията за оценяването много интересна. Ние имаме подобен казус по история. От миналата година започна лек проблем между учителката и дъщеря ми, но някак детето с много труд и упоритост успя да се справи и в крайна сметка оценките й за първи и втори срок бяха шестици.  Голяма мъка беше, просто защото учителката е от този тип, който имат 3-4 фаворита в класа и всички останали са игнорирани...Няма значение дали знаеш, дали учиш, дали взимаш участие в час, дали правиш проекти и т.н......
Тази година се започна още с входното ниво - детето от страх, че ще се издъни се панира и  не можа да даде всичко от себе си - имаме 4,80. От септември досега се спуква от учене по история, прави тестове в къщи, преговаря и вдига ръка всеки час, за да си поправи оценката, но учителката или не я вдига (правейки се, че не я вижда) или я изпитва, но не й поставя оценка. От два месеца си трая и реших да уважа решението на учителя. Все пак това е негово право. Но миналия четвъртък се ядосах много, защото след 15 минутно изпитване, проверка на учебна тетрадка и речник пак е забравила да я оцени! На нейните любимци им пише шестици и то в две поредни седмици само, защотго вдигали ръка и това значи, че вземат участие в час!  Детето беше наистина огорчено, защото  вижда несправедливостта и обезценяването на всичките й усилия.....Ние си знаем, че историята не ни е силна страна. Дъщеря ми не я харесва и я учи насила, но пък старанието трябва да ес възнагради. Говорихме в къщи и обясних, че живота не справедлив по принцип. Това не означава, обаче, че човек трябва да спре да гони целите си. Окуражавам я да продължава да учи, пък все един ден усилията й ще бъдат възнаградени! Утре съм на родителска среща и ен знам как да подходя с тази учителка , която е полякиня и преподава българска история на развален български.  Първо бях решила да си трая, за да не пострада още повече детето, но в крайна сметка реших да говоря с нея.  Детската психика има нужда от подкрепата на родителите в подобни случаи като този.
Успешна седмица на всички!

# 441
Момичета, напомням за нашата акция......Капка по капка.......

Скрит текст:
Виктор Додов е един различен тинейджър в 10кл. Болен е от мускулна дистрофия тип Дюшен – Бекер – безсилието на медицината.  Родителите му срещат редица трудности. Не само бюрократични. Едно обикновено къпане на момчето е съпроводено с много физически усилия – както на родителите, така и на самото дете. Превръща се в изпитание за всички. Това състояние може да се подобри ако детето има подходящ за целта стол. Цената му е непосилна за родителите. Струва 804лв.
Ние, техни приятели, решихме да я съберем и да подарим този стол на Виктор. За целта събираме пари по с/ка в Банка ДСК – IBAN  BG43STSA93000012570710, BIG  STSABGSF Диана Върбанова Гошева – за Виктор. Когато се набере необходимата сума, акцията за Виктор ще се прекрати. А когато столът е вече при Виктор – ще ви покажем и снимка. Благодарим ви!

# 442
  • Варна
Детската психика има нужда от подкрепата на родителите в подобни случаи като този.

Страхотно,така е! PeaceПодкрепа обаче за мен не значи да отида да говоря с учителката непременно.Ти можеш ли да предвидиш каква ще е реакцията и и дали няма още повече да игнорира усилията на детето ти и да стане обратен ефект?! Thinking

# 443
  • София
Това е риск който човек или поема, или не. За мен лично зависи от предмета. Ако детето няма да кандидатства с история (примерно в НГДЕК), то петицата може да се преглътне по-леко, а времето и усилията да се насочат към критичните предмети - математика и български, и други, които евентуално  биха влезли в балообразуването в някое училище. Не е нужно човек да  се доказва на всяка цена пред някого, добре е да си подбира битките, колкото и да е трудно да се устои, особено при пренебрежително отношение или обида. Възможностите ни, както физически, така и интелектуални и психичеески не са безкрайни, а са ограничен ресурс, който трябва да бъде разпределян по приоритети.

# 444
Ако оценката по история не и е важна за кандидатстване може би е по добре да не говориш с учителката.Важното е,че детето учи системно и има знания-оценката не е фатална.Аз гледам за оценките които ни трябват за кандидатстването-от там нататък ми е важно да виждам,че учи  и знае.Пък за колко са я оценили ми е все тая.Стига да не е 2 и 3 разбира се Mr. Green
Вярно е,че децата се чувстват зле когато са неодоценени но съм обяснила на девойката ,че хора има всякакви и с някои просто не си заслужава да се бориш.

# 445
Благодаря за мненията момичета!   bouquet
По принцип съм съгласна, че човек трябва да подбира битките! Съгласна съм, че и не можеш да бъдеш добър по всичко. Но ще поема риска да говоря с учителката и да я помоля с добро да ми обясни какво още е необходимо, за да покрием критериите й. И ще го направя основно, заради огорчението на детето. Ако и това не помогне, няма да се занимавам повече с нея.
Историята от първи срок е предмет, който влиза при балообразуването в едно от училищата, за което ще кандидатстваме.  Но в крайна сметка не е на живот и смърт! С това не свъшва света, определено!

# 446
Това е риск който човек или поема, или не. За мен лично зависи от предмета. Ако детето няма да кандидатства с история (примерно в НГДЕК), то петицата може да се преглътне по-леко, а времето и усилията да се насочат към критичните предмети - математика и български, и други, които евентуално  биха влезли в балообразуването в някое училище. Не е нужно човек да  се доказва на всяка цена пред някого, добре е да си подбира битките, колкото и да е трудно да се устои, особено при пренебрежително отношение или обида. Възможностите ни, както физически, така и интелектуални и психичеески не са безкрайни, а са ограничен ресурс, който трябва да бъде разпределян по приоритети.
Много добре казано. За съжаление накрая всичко се свежда до приоритети. Не може във всичко да си номер едно.

# 447
Вчера бях на родителска среща в школата.Добре се движи детето засега.Върнаха им един от преразказите.Изкарала 30 точки.Това било добре засега.4 запетаи е пропуснала ooooh! а като правила знае къде се постават.И 1 пропусната буква в края на думата #Crazy
Нищо не споменаха за пробни изпити засега.

# 448
  • София
По БЕЛ не знам, но по МАТ е твърде рано за пробни изпити. Като вземат първия дял по геометрия, тогава могат да им спретнат.

# 449
И аз мисля,че е рано но нали в някоя от школите имаше обявени за ноември.

Общи условия

Активация на акаунт