СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 862
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет и от мен, да се включа, че инак ви изпускам.
Моята щерка като учи по разказвателните, само чете наум, нищо не разказва на глас. Брат и беше също така,през цялото време, до края на гимназията. Просто не мога да го разбера това учене без разказване. Аз я карам да ми обяснява уроците като на човек, който ги чува за първи път и общо взето, това дава резултат.
А инак, те децата се нагаждат към системата, да им е най-лесно, по най-малкото съпротивление.
Чудя се също, защо мойта щерка има толкова свободно време, вярно че отказахме доста от извънкласните занимания, само малко спорт оставихме. Ходи по веднъж седмично на урок по БЕЛ и по МАТ, събота и неделя си научава по всичките разказвателни, а през седмицата всеки ден се занимава с БЕЛ и МАТ и иостава страшно много свободно време.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 18:32 от ginger tea

# 76
Не се безпокой, и на моята все й остава време Wink Като гледам тук децата колко много учат направо се притеснявам, но виждам, че въпреки свободното време, което остава е добре с материала.

# 77
  • Варна
Тъййй,дадох му примерите от предната тема на Ради,гледа ги като теле и вика "Не сме ги учили" hahahaДнес му се обади приятелчето от у-ще и го зарадва,че имал 5ца на последното контролно по мат.-та дотук 4(вх.),5,5.Е,поне не пада надолу. Crazy
Моя има много свободно време също,не си дава зор.Днес едва го навих да ми почете на глас малко анализи за На прощаване пак и онези засуканите-епифора,анафора,метонимия,метафори и т.н ги прочете  с примерите и ми ги обясни на мен,а аз бях мнооого заинтересована. Twisted Evil
Миналата година и тази също съм спряла да изпитвам да разказва.Но понякога му вземам учебника и го почвам с въпросите и връщам сначале да чете.Предимно оценките му там са от тестове.Не знам миналата година дали имаше и 2 оценки от всички разказвателни на устно изпитване,което си е много кофти за него.На него силата му е в устното изпитване. Peace

# 78
При нас силата също е при устното изпитване, но, уви учителите са решили друго.

# 79
Привет и букет за мама Цоци!
ганис - сърдечно благодаря за ценните съвети.  С гордост мога да кажа, че съм усвоила материала , за сина ми не мога да кажа нищо...вечер е много уморен, не му се мисли, не му се решава...а аз няма кога да го видя в " бодро" състояние.

# 80
  • София
 Embarassed, дами сори за оплескания пример, но докато ги писах, писах и контролни за 10 клас  Embarassed Laughing

# 81
  • София
Относно задачите по геометрия. Не е необходимо да се разписват подробно всички геометрични задачи с дадено и търси се. Все пак голяма част от изпита е тест.
Вярно е, че от последния модул има вероятност за геометрична задача. И тя трябва да е обснована и обяснена добре. Но и при нея не е необходимо да се пише дадено и търси се. За това не се дават и не се отнемат точки.

# 82
 Laughing ако и контролните са така, 10-токласниците ще са щастливи Laughing beer3

не се коркай за глупости!

# 83
  • София
Абееее, те са хитруши, но аз по-голяма:)))
Тези три дни имам контролни с 10 класове, които са 5 на брой. Та, вчера след едното контролно едно пиленце ми каза, че някои са снимали задачите и са ги качили във Фейсбук. По този повод сутринта за последните два класа спретнах нови варианти.  Twisted Evil Wink

# 84
  • Там, където ме обичат
Абееее, те са хитруши, но аз по-голяма:)))
Тези три дни имам контролни с 10 класове, които са 5 на брой. Та, вчера след едното контролно едно пиленце ми каза, че някои са снимали задачите и са ги качили във Фейсбук. По този повод сутринта за последните два класа спретнах нови варианти.  Twisted Evil Wink
Тъй де, и учителите модерни.  Laughing

# 85
не бъди гадна, смени само няколко задачи: и Асан е хора! Laughing

# 86
Ганис, бял кахър, можеше и по-зле - на нас да ни копираш в бързината някои от задачките за контролното на десетокласниците.  Wink
Тогава вече щеше да настъпи смут....сумтящи тийнове, а над тях мами, четящи конско, че чаветата нищо не отбират. Joy

Аз стриктно си копирам задачките, които давате, заедно с обясненията, ще ги решава в неделя, имам си вече папка "БГ Матемам".

Благодаря и не ни щадете, можем и още. Mr. Green

# 87
  • София
Добрееее Wink Ето една гадна задачка, която се разлага малко изкуствено.
Да се разложи на множители:
x^4+4

# 88
Ганис, възможно ли е отговорът да е: (x^2-2x+2)(x^2+2x+2)? Или да не се излагам  Blush

# 89
  • София
Сега се прибирам и......домашно и то не едно, а няколко....не мога глава да вдигна.... от вратата за компютъра Laughing
 HugБлагодарности на ganis и eine in Rente gegangene Nixe за хубавите примери и обясненията!
И да знаете, че утре може и без домашно да се включа, дано класната не ме усети Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт