СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 873
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Тези подготвителни класове са ужасни, много измързеляват децата

Не мисля,че при всички подгответа е така-поне при нас в 8 клас ЕГ има много домашни,много самоподготовка,много контролни,от всичко по много. Grinning
Подготовката за изпита след 7 клас е като тренировка за гимназиалния курс,за ред и органицация на подготовката.

# 136
Моята девойка каза,че пробните почват март месец.Не е ли късно-и по другите школи ли е така newsm78
Иначе днес съм доволна-върнали им контролното по математика  което правиха миналата седмица в школата и е изкарала 5.60.Дано не и е последната хубава оценка JoyЧакам преразказа обаче-Преди 3 седмици го правиха и още не са ги върнали.
 bleido добре дошла  bouquet

# 137
  • София
Професионалните в 8  клас не учат език  колкото в ЕГ. Със ЗИП немски и с Deutsch B, в немската например часовете по езика стават 22 седмично. В НТБГ са 13. Това са цели 9 часа разлика.Затова децата си учат и разказвателни още в 8 клас.  Така че хич  нямат време  и те за мързелуване. Имам познато дете във френската паралелка на НТБГ "Търговия". Яко си учат по всичко, а и езикът ще им е необходим, тъй като от 9 клас ще учат специалните предмети на френски. Така че едва ли смятат, че осмокласната година  там е загуба на време заради неученето на профил. Всичко малко или много е индивидуално като възприятия. Познавам и деца от немската паралелка на СМГ. Не намират, че годината с език е пропиляна година. Нали целта им е била точно тази, успоредно с отличната подготовка по математика да научат и основите на език, различен от английския. Thinking

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 21:38 от eine in Rente gegangene Nixe

# 138
Тези подготвителни класове са ужасни, много измързеляват децата

Не мисля,че при всички подгответа е така-поне при нас в 8 клас ЕГ има много домашни,много самоподготовка,много контролни,от всичко по много. Grinning
Подготовката за изпита след 7 клас е като тренировка за гимназиалния курс,за ред и органицация на подготовката.
те, явно не учат по разказвателните предмети, но яко учат езика, така че не е до учене, а може би до подценяяване на някои предмети. Чувала съм, че учителите даори директно им казвали, че е важно езиковото обучение, а БЕЛ, Мат и т.н.т  са м/у другото

# 139
  • София
Във всички 8-ки класове, които са с прием след 7 клас има интензивно обучение по език. Дали е качествено или не, не коментирам. Темата е безкрайна..
Иначе, профилите излизат на по-горен клас. Да, в МГ изучават и под формата на СИП или ЗИП профилиращите предмети. В повечето ЕГ тези предмети се появяват след 8-9 клас.
В крайна сметка затова училищата са разделени- езикови, математически, хуманитарни, професионални.

# 140
Здравейте, ровейки се в интернет, намерих тези сайтове:
http://geografiaistoria.blogspot.com/
http://www.lazarovi.com/online-baza/
http://fizika1.wordpress.com/7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-2/
http://physicstime.com/tags/7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81

Не знам дали са давани, но аз лично не съм ги срещала в темите. Дано да съм била полезна.

# 141
  • София
Здравейте, ровейки се в интернет, намерих тези сайтове:

http://www.lazarovi.com/online-baza

Аз лично благодаря за този сайт. Не го знаех.  Братя Лазарови са страхотни.

# 142
Моята девойка каза,че пробните почват март месец.Не е ли късно-и по другите школи ли е така newsm78

Междучасие имат пробен на 11 ноември.

Познавам и деца от немската паралелка на СМГ. Не намират, че годината с език е пропиляна година. Нали целта им е била точно тази, успоредно с отличната подготовка по математика да научат и основите на език, различен от английския. Thinking

Немската добре, но дали така мислят и в паралелките с анлийски?
Това е езикът, който повечето деца дъвчат още от 1-ви клас, и то по школи.

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 22:05 от нова

# 143
  • София
АЕ е най-масовият език и по тази причина -  най-проблемен за изучаване.  Независимо, дали е 1 или 2 чужд език.

# 144
  • София
А как става записването за пробен изпит в школа,която не посещаваме?

# 145
  bouquet Супер са сайтовете, само време не ни достига напоследък да изгледаме и прочетем всичко, което е интересно и полезно!

# 146

Обаждаш се в школата и се записваш.
Междучасие приемат и външни ученици, плаща се допълнително, Веди мисля, че досега не приемаха, не знам как е тази година, но не е лошо да споделим информация.

# 147
  • София
Отивате в школата и се записвате. Това може да стане и ден преди изпита.

# 148

Обаждаш се в школата и се записваш.
Междучасие приемат и външни ученици, плаща се допълнително, Веди мисля, че досега не приемаха, не знам как е тази година, но не е лошо да споделим информация.

Да-бих я пратила моята на един да вземе да се стресне малко.

# 149
някой знае ли Регалия кога ще имат пробни?

Общи условия

Активация на акаунт