СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 41 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Дай линк, да я прегледам, докато си пия кафето, че после ще ме затрупа работата

# 256
Дай линк, да я прегледам, докато си пия кафето, че после ще ме затрупа работата

Дадох, ама то заглавието по- дълго от статията  Laughing

# 257
  • София
Винаги, откакто се е появило човечеството, се е разчитало на образи! Най-първите артефакти от хора а рисунки по стените на пещерите, докато писмеността е изобретение на само 3-4 хидяли години, да не говорим, че масовата грамостност е на по-малко от сто години! Не сме създадени с букви, цифри или писмени текстове в главите! Това за визуалния и невизуалния и прочие типове е малко... как да кажа, по разговорному, не бих си заложила името на това. Всички сме "визуални" типове, защото зрителните възприятия доминират като относителен дял над информацията от другите сетива. Накратко, много внимателно трябвада се отнасяме към тези неща, защото има много атрактивни "теории", които са със спорна стойност и са смесица от някакви факти и абра-кадабра.

А аз дори ссъм доволна, че характеристиките са ала-бала, защото хич не ме кефи мисълта някой, бил той учител или училищният психоллог да тръгнат да правят подобно досие. Техните проценки ще са фрагментарни и субективни, и това може да се окаже нещо като присъда за дванайсет години в училище. Веднъж някой да напише, че детето е затворено или конфликтно, и забравИ нататък положително отношение - всеки ще си тълкува и двете както му изнася.

# 258
Ние това го дъвчим от години, пък те сега открили топлата вода!
Онзи ден коментирахте лъскавата хартия на учебниците и вчера мернах статия в  тази връзка  Mr. Green

# 259
Дааа,сетиха се! Whistling Между другото вече има тетрадки с олекотена хартия,аз купих на мойта девойка . Peace

# 260
олекотяването отразявали се на цвета на листите? Бели ли са или жълтеят като на рециклираната хартия?

# 261
Купила съм една тетрадка, но листата едни тънки, пробиват се от по-остра химикалка.
Иначе на цвят са бели.  Thinking

# 262
Мами, извинявам се, че отклонявам темата, но искам да ви питам , има ли някоя от вас, чието дете не посещава частни уроци или друг вид извънучилищни занимания, а ще разчита за изпити и матури само на наученото в часовете?

# 263
По темата е питането ,но ние не сме т.е. не разчитаме само на подготовка в училище.

# 264
Мами, извинявам се, че отклонявам темата, но искам да ви питам , има ли някоя от вас, чието дете не посещава частни уроци или друг вид извънучилищни занимания, а ще разчита за изпити и матури само на наученото в часовете?

Моето  Peace
Поне засега сме на автопилот. Ако много се издъни ще я запиша на интензивни курсове през април.

# 265
олекотяването отразявали се на цвета на листите? Бели ли са или жълтеят като на рециклираната хартия?
Не са съвсем бели ,но не бих казала и ,че жълтеят. Приятни са . Peace

# 266

Моето  Peace
Поне засега сме на автопилот. Ако много се издъни ще я запиша на интензивни курсове през април.

Ние сме на 1/2 автопилот......Уроци по български са ни извънучилищното занимание......

И...новото.....май знае къде да продължи.....не ми допада особено избора, но.....с времето ще свикна....Само докато свикна и го приема да не дойде нова идея и нов избор......До май месец има 6 месеца - време да обиколим всички училища като желания.....

2 дни учим На прощаване! Praynigследобед да се представи добре!

# 267
Ние също ходим на курсове, но в училището има СИП и по двата предмета - водят ги добре, защото той ходи с желание на СИП-а по БЕЛ (намекнах му, че ще го извинявам ако не му се ходи и се изморява много, но учителката му допадна и му харесва да ходи - иначе го писахме този СИП м.г защото мислехме, че ще го води учителката ни по бЕЛ- за да й правим 'мили очи') На СИП-а по математика са им казали, че могат да ходят и незаписани деца, ако нещо не им е ясно от часовете.
Маме, какво си е харесала да учи Рая, че не си във възторг?

# 268
  • в полите на Балкана
Толкова отдавна не съм влизала тук.....все не ми остава време   Confused Ние също сме заложили наполовина на уроците, ще видим накрая...... успешен ли е бил модела ни. Като знам, как брат му не е взел и един допълнителен урок и влезе без проблем това, което искаше, мисля, че не грешим. На СИП ходи и по двамата предмета в училище.  Желанията се менят почти ежеседмично. Wink Идея нямам на кое ще се спре май месец.
По литература от седмица дъвчем "Немили-недраги". Бързо минаха през Ботев, дано да е за добро.

Надявам се да успея да прочета темата назад..... Много ми се иска, поне да съм в крак,но....не съм сигурна, че ще имам достатачното време.
Хубав ден на всички!

# 269
  • София и там където не се пуши
Аз с големия също не съм плащала допълнително за уроци, но го пратих в една група, за обсъждане на произведенията и ги учат да мислят. Това го направих, защото винаги е бил на инат Много чете, но никога училищната литература.
Беше в последната година с много зле представили се деца, заради труден изпит и по БЕЛ и математика. После изпитите станаха доста лесни с много високи оценки, което си е гадно за децата, защото не могат да ги отсеят като хората. Е моят се справи сравнително за тази година блестящо.

Сега в класът на синът ми доста има, които ходят на курсове, но познавам и деца, които не ходят. Математичката ги подготвя много добре, Грижи се много за всичките деца. Просто да е жива и здрава и все така да продължава. В училището има и други изявени математички учителки, както и учители по БЕЛ де. Но слабост в момента са ми математичките, защото в това училище целия род е израснал и учил и наистина доста работят.

Общи условия

Активация на акаунт