СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 823
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Изобщо не ми се плащаше за курсове толкова пари ( особено като се има впредвид, че при мен е за две деца), но си дадох сметка, че не мога да разчитам само на подготовката в училище ( за съжалерние). Много се радвам, че има все още учители, които вземат присърце кандидатстването и дават всичко от себе си.

# 271
Здравейте мами, и аз да се включа в темата (малко повече време ми отне да я прочета цялата Sad). желая успех на всички и благодарности за цялата полезна информация, която споделяте. Записах синът ми в "междучасие", но не съм сигурна дали да продължи със следващия модул по мат при Симеонов. Постарах се да прочета това, което е писано за него от мамите през миналите години, но ми се искаше да чуя нещо и от тазгодишните. ...

# 272
По въпроса за допълнителната подготовка да допълня-в училище и по двата предмета БЕЛ и математика има СИП,при същите преподавателки.По БЕЛ г-жата е обяснила, че преразказът е по план в 6 клас,така ,че всеки да си се готви за нория модул солово.По математика е много добра,но тя пък няма отделени часове по план за здачите тип ПИЗА,така че и те са си за самоподготовка.
Така,че който иска повече трябва и допълнителни усилия-под каквато форма намери за най-удачно.

# 273
Децата ви четат ли книги в момента? Моят чете Бринзигър на К. Паолини харесва му ама много трудно остава време.

# 274
  • София
Здравейте мами, и аз да се включа в темата (малко повече време ми отне да я прочета цялата Sad). желая успех на всички и благодарности за цялата полезна информация, която споделяте. Записах синът ми в "междучасие", но не съм сигурна дали да продължи със следващия модул по мат при Симеонов. Постарах се да прочета това, което е писано за него от мамите през миналите години, но ми се искаше да чуя нещо и от тазгодишните. ...

Здравей, Coconella.  Не мога да те поздравя с "Добре дошла", тъй като и аз съм от новите Grinning.
Но по зададения въпрос - и моята дъщеря е в Междучасие при Михайлова БЕЛ и Симеонов МАТ.  И моето впечатление за първия модул е, че не ги товарят достатъчно.  Така и не разбрах кога мина, а пък какво е научила (или не-научила) ще блесне на пробните след седмица две.  Особено за г-н Симеонов, ами той много малки домашни им дава .........а отгоре на всичко и не ги проверява.  Бил казал, че това е тяхна отговорност и съвест да си пишат домашните и т.н.  Е да, ама от къде ще разбере кое дете какво не вдява?
Аз със сигурност ще платя за втория модул тъй като още не съм съвсем ориентирана, но и аз имам съмнения.

За майките, които питаха за пробни, в Междучасие допускат външни деца и ето графика и инфото.
http://www.mejduchasie.com/class7/practice_exams
(дано да проработи вмъкнатия линк Confused)

# 275
Точно така. Grinning След малко ще пусна още, за желаещите само, за да на изглежда като натрапване. Peace

Добавка:
1).Ако  a^2 + 5b^2 = 4ab, намерете стойността на (a+b-3)^2
2). Ako m+p+q=0 и m^2+p^2+q^2=4, то намерете стойността на израза m^4+p^4+q^4

Приятно решаване, на деца и на мами!

На първия пример и аз изкарах 9, но не бих казал, че беше с разлагане, а по-скоро логически:

щом а^2+5 b^2 = 4ab  то a^2 -4ab+4b^2 + b^2 = 0  или (а-2b)^2 + b^2 = 0

Oтттук следва, че за да се изпълни равенството, а и b трябва да са 0.
Следователно от  (a+b-3)^2  като се заместят а и b с 0 се получава (0+0-3)^2 = 9

Добре, но нещо не ми изглежда читаво това решение, дали не може да се реши и като се разложи единия израз и се замести съответно? Аз не можах да го изкарам...

За междучасие; Нашата щерка също е в Междучасие при тандема Симеонов/Михайлова, и аз също като госпожата по-горе смятам, че Симеонов разчита на самостоятелната работа в къщи. определено не ги товари, питах го преди седмица, той каза, че задачи за домашно не дава (освен да си довършат работата по листовете, които им раздава и работят заедно в часовете) и че очаква те да си решават от сборник сами, ако ги влече и имат желание... Каза го малко на шега, в неговия стил, но това, което правят в неговите часове напълно кореспондира на тази линия..Лично аз се стремя да й запълвам времето със задачи от сборника на Рангелова и Архимед, който решават за училище.. Но всеки учител си има стил на работа, ако детето е съвестно и има желание да решава, Симеонов може много да му даде, ако очакваме да ги гони като финикиец, не е той човекът, не е пъдар... В крайна сметка не може да ги върже на чина.
Впрочем Златилов работи по същия начин (миналата година тя беше при него), това са хора, които работят с деца с интерес към математиката, няма да ги гонят с пръчка да ги научат зорлем...Но съм съгласен, че би могъл да им дава повече домашни, така е, все пак на тази възраст учителят е с друг вид авторитет, различен от този на родителя, поне за моята щерка е така.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 15:04 от StefanB

# 276
Хаха, ами да се преброим тези  с децата при Симеонов, и аз смятам, че са им малко домашните.
Ако искате да говорим с него поне да посочва на желаещите всеки път кои задачи от сборника да решават допълнително. newsm78
Друго си е все пак той да им го каже.

# 277
  • Вече на светло в София
Да си направим група на майките на деца при Симеонов Grinning. Сина ми е при него. Мнението ми напълно съвпада с това на Minera.

Хаха, ами да се преброим тези  с децата при Симеонов, и аз смятам, че са им малко домашните.
Ако искате да говорим с него поне да посочва на желаещите всеки път кои задачи от сборника да решават допълнително. newsm78
Друго си е все пак той да им го каже.
Подкрепям нова, но за нас домашните трябва да са задължителни  Mr. Green, а не по желание, защото желание липсва

# 278
Абе записано ли е в тетрадката "домашно по желание, 10 страници от...до...." Mr. Green, кой ще ги пита искат или не.

# 279
  • София
Аз участвам в групата.  Ще трябва да намина тази неделя или на 1 ноември, тъй като щерката ходи и се прибира сама с метрото.  Но ако ще молим, колкото повече, толкова повече.

# 280
Чудя се дали да пусна младежа на пробен по математика в Междучасие - за СМГ и Регалия съм сигурна.
Недолюбвам тази школа, както и системата на Симеонов, никой да не се засяга, лично мнение е. Peace
Баткото изкара един модул при Симеонов и се отказахме в полза на уроците. Беше правилен избор за него. Всяко дете е различно.

И пробния в Междучасие тогава, не ме възхити като тип задачи. Затова сега се чудя да му го причинявам ли на малкия, или да си чакам другите пробни...

# 281
  • София
И още нещо (сори, аз не пиша, не пиша, но като се разпиша..).
Това виждали ли сте го? Ако не - дано да е полезно.

http://www.myschoolbel.info/Pomagala/Pomagalo7BEL/pomagala.html

# 282
  • I want it all and I want it now.
Знае ли се кога ще има пробен изпит в СМГ и Регалия?

# 283
  • София
Аз държа да се дава задължително домашно, и да ги няма тези "по желание"! Ако всички, дори с интерес, бяха все съвестни и водени основно от интереса, нямаше да има нужда нито от родители, нито от учители, нито пък при възрастните от началници. Човек се отпуска като нещо не му е задължително.

# 284
И ние заложихме на само подготовка. За сега се справя детето !  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт