СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 930
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
По математика сина ми вече е на първите уроци за ъгли. През това време се чудя да му давам ли и задачи да решава и с формулите за съкратено умножение.Той решава основно от сборника на Пенка Рангелова всичко от А раздел на съответната тема. С Б раздела вече втората му част има и затруднения и трябва консултация с тате и т.н.
Или да караме дял за дял. Не знам дали ще стига времето.

# 571
  • София
Хубаво е да упражнява формулите, иначе ги забравят.

# 572
Ganis - прекрасен пост! Поклон и от мен на моята първа учителка , г-жа Неда Петрова, ОУ Йордан Йовков, Пловдив. Ако е жива - да пребъде! За тази жена плаках както за най милото си не съм плакала когато се разделяхме. Превъзходен човек беше, тя ме научи да чета и заобичам книгите.  За толкова много години нито един учител не успя да трогне сърцето ми така, както го направи тази жена.

# 573
  • София
Благодаря за посрещането  Hug Hug Hug
Името на дъщеря  ми е Христина .  Simple Smile

# 574
Вчера звъни телефона на сина ми. Вземам го за да му го занеса в стаята му, но виждам, че го търси наш общ познат. Понечих да го отворя и да вдигна, но не успях - телефонът му е тъч скрийн. Тогава си дадох сметка, че изобщо не зная контактите в телефона му, къде с кого, как говори и т.н.т . Гледам само сметката и ако има платени смс-и вдигам вой. Та се замислих: до кога и как трябва да контролираме телефоните на децата?

# 575
Крайно време е да се запиша и да следя по-сериозно темата. Тази година нещо много ме мързи да пиша, но поне да чета. Минаха ли вече някакви пробни изпити по школите?
Виждам познати никове, явно втората смяна домашни седмокласници е на линия Laughing

# 576
Телефонът на детето също е с тъч скрийн и на мен ми е трудно да боравя с него. Не съм му правила проверки, но то се дължи най-вече на това, че познават децата, с които контактува. От време на време влизам във Фейсбука му, но и там положението е същото - основно познати деца. Нас още не ни е хванал същинския пубертет, за да почна да се съмнявам къде ходи, с кого се среща и на какви теми разговарят. В главата му е само футбол. Разговаряме почти всекидневно, че трябва много да внимава с кого контактува и с какви хора се запознава. Давам примери за "кривнали" деца от правия път, под влияние на околните и силно се надявам, че поне малко от казаното ще му се набие в главата. Мисля, че всички правим най-доброто за възпитанието на децата си, но както се казва и "Господ да ги пази". 
Днес ще ни дават картон от школата по БЕЛ с месечните оценки, резюме как се справя и на кое място е по успеваемост в групата.   

# 577
  • 1st floor

Днес ще ни дават картон от школата по БЕЛ с месечните оценки, резюме как се справя и на кое място е по успеваемост в групата.   
Това звучи добре. За коя школа става въпрос?

# 578
здравейте мами, успех на всички на пробния по БЕЛ днес в междучасие

# 579
А един страничен въпрос може ли? Grinning
Предложете нещо интересно за РД на 13 годишна госпожица Praynig . Ако ще и само хрумка да е, че ни предстои такъв през декември и ми се ще да се поприготвя по-отрано, а не на тагадък в последния момент.

# 580
  • Там, където ме обичат
А един страничен въпрос може ли? Grinning
Предложете нещо интересно за РД на 13 годишна госпожица Praynig . Ако ще и само хрумка да е, че ни предстои такъв през декември и ми се ще да се поприготвя по-отрано, а не на тагадък в последния момент.
За 13-тия рожден ден подарихме рокля с яке. Мнооого ги хареса. Бях запазила касовата бележка в случай, че нещо не е както трябва.
Иначе на други госпожици сме подарявали от комплектите на Малиция, High school и др. в категория дезодоранти.

# 581
Оооо, не съм се изразила правилно! Blush Сори! Имах предвид - идея за интересно парти.

# 582
  • Там, където ме обичат
Оооо, не съм се изразила правилно! Blush Сори! Имах предвид - идея за интересно парти.
Сори  Hug И като съм почнала да споделям за минали РД, въпросния госпо'йцата пожела да го празнува вкъщи. Хареса им.

# 583
  • I want it all and I want it now.
Вече са самостоятелни и искат да си го празнуват само с приятели и навън. Peace Ако е такъв случая може да се резервират места в пицария, ресторант. Може да отидат на кино или боулинг. Другият вариант е вкъщи да си направи парти.
Много сте напред по математика. Wink Ние сме още на разлагане на многочлен. Другата седмица ще има тест по биология. Раздела е с едноклетъчни .

Някой от момичета си го празнуваха като си поканиха няколко приятелки и направиха пижамено парти с преспиване. Носиха си и спални чували.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 13:04 от Syn

# 584
pale, можеш ли да сканираш сканираш някой тест от правопис, например, и да го пуснеш в пощата?

Утре ще сканирам няколко и ще ги пусна в АБВ -то.  Simple Smile

Много се извинявам, че още не съм сканирала, но домашния принтер ме предаде.  Embarassed

Ако не успея да го поправя, ще снимам с фотоапарат и ще кача, каквото мога в понеделник. Дано не ти е късно.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт