СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 41 531
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
От тези статистики получавам главоболие  SadНаправо недостижими ми се виждат тези балове ooooh!
И на мен ми развалят съня Sad
Моя още го приема на шега, а на мама косата й побеля!

Балове не гледам. Peace

Старая се да така да е подготвен, че да знам че е направено максималното. А когато видя какъв му е неговия бал, ще го мисля. Peace
Сега е времето не да се мисли за балове, а да се заляга над учебниците.

Предния път нямаше какво да го мисля, всичко беше ясно, и си спестих предварителни притеснения.

Пък и ви съветвам да не се стягате от миналогодишния бал. Едни по-трудни изпити и балът ще се сгромоляса.

Всичко започва от нула за нашите деца и става ясно къде се намират в класирането, едва когато излезе статистиката от РИО за успеваемостта по области.  Peace

# 601
  • България, София
с първото не съм гледала и с второто няма гледам, каквото такова.
Колко по-лесно е втория път!
Вие ще бъдете баланса в темата   bouquet

# 602
  • Там, където ме обичат
с първото не съм гледала и с второто няма гледам, каквото такова.
Колко по-лесно е втория път!
Не е съвсем така, зависи от детето  Laughing

# 603
  • София
И първият, и вторият и n-тият са си напрежение, както за децата, така и за родителите. Наистина се радвам, че този път остана зад гърба ми:) Миналата година бях със седмокласничка и абитуриентка:) Две в едно! Чак в края на август приключи кампанията:))))Брррр....

# 604
  • България, София
Не е съвсем така, зависи от детето  Laughing
На мен второто ми дете е по-трудно, но пък аз знам за какво иде реч.  Wink

# 605
  • Вече на светло в София
Миналата година бях със седмокласничка и абитуриентка:) Две в едно! Чак в края на август приключи кампанията:))))Брррр....
Ей на това му казвам право в целта  Peace
И аз съм седмокласничка - второ издание. Нашата кака беше преди 8 години. Много неща се промениха след нейното кандидатстване. Колко пъти се смени ситемата ooooh!. Почти нищо от нея не можем да използваме като помощен материал. Но притесненията ми както и при нея, така и сега си ги имам, още повече, че сега седмокласничето ми е по-мързеливо, не чете толкова, по-хитро.... Wink

# 606
И първият, и вторият и n-тият са си напрежение, както за децата, така и за родителите. Наистина се радвам, че този път остана зад гърба ми:) Миналата година бях със седмокласничка и абитуриенткаSimple Smile Две в едно! Чак в края на август приключи кампанията:))))Брррр....

Моля,ако може да споделиш-преценка за трудността на НВО след 7 клас и матурата след 12клас.

# 607
  • София
По БЕЛ не съм експерт, но какво ми направи впечатление. За ДЗИ по БЕЛ след 12 клас, почти няма нищо ново по отношение на граматика. Малката даже помагаше по граматика на голямата:))) Двете ми деца са различни. Голямата си е математик по душа, математиката винаги и е била в кръвта. След 7 клас изкара по БЕЛ 4,50, а по МАТ 5,844  Twisted Evil Та утроената по МАТ я вкара в СМГ на 1 класиране. Малката, обратно. Но голямата и на ДЗИ се представи отлично. ПО БЕЛ изкара 5, 82, а по МАТ-5, 91. Аз се радвах много повече на оценката по БЕЛ Laughing. Според мен, много по-трудно е за едно дете НВО след 7 клас, отколкото ДЗИ след 12 клас. Математиката няма коментар. Все пак след 12 клас се държи матура на много по-обемен материал, който включва ЗП до 11 клас, включително. Въпреки, че задачите за дете, което няма пропуски в материала, са лесни.
По МАТ е трудно за децата след 7 клас, защото едва тогава те прохождат в истинската алгебра и геометрия. Докато усвоят теоремите, твърденията, как да правят чертежи, как да се обосновават..

# 608
По БЕЛ не съм експерт, но какво ми направи впечатление. За ДЗИ по БЕЛ след 12 клас, почти няма нищо ново по отношение на граматика. Малката даже помагаше по граматика на голямата:))) Двете ми деца са различни. Голямата си е математик по душа, математиката винаги и е била в кръвта. След 7 клас изкара по БЕЛ 4,50, а по МАТ 5,844  Twisted Evil Та утроената по МАТ я вкара в СМГ на 1 класиране. Малката, обратно. Но голямата и на ДЗИ се представи отлично. ПО БЕЛ изкара 5, 82, а по МАТ-5, 91. Аз се радвах много повече на оценката по БЕЛ Laughing. Според мен, много по-трудно е за едно дете НВО след 7 клас, отколкото ДЗИ след 12 клас. Математиката няма коментар. Все пак след 12 клас се държи матура на много по-обемен материал, който включва ЗП до 11 клас, включително. Въпреки, че задачите за дете, което няма пропуски в материала, са лесни.
По МАТ е трудно за децата след 7 клас, защото едва тогава те прохождат в истинската алгебра и геометрия. Докато усвоят теоремите, твърденията, как да правят чертежи, как да се обосновават..

Точно подчертаното имах в предвид по БЕЛ,защото съвпада с мнение на преподаватели по тази дисциплина,но те пък одавна са били от другата страна-родители.Та за това попитах.

# 609
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но искам да помоля за съвет относно избор на индивидуален учител по математика за центъра на София. Синът ми е в 6 клас.
 Ако някой познава добър частен учител по математика и го препоръчва от собствен опит ще моля за информация на лични.

# 610
  • София
Каквито и оцевки да изкара на матурите в 12-ти клас, те нищо не означават, а си стоят кротко в дипломата. В нашенските вузове за най-желаните специалности има приемен изпит, а не прием по документи.

# 611
  • София
Каквито и оцевки да изкара на матурите в 12-ти клас, те нищо не означават, а си стоят кротко в дипломата. В нашенските вузове за най-желаните специалности има приемен изпит, а не прием по документи.
Напротив, колкото и да е лесна матурата, има специалности, които приемат по диплома. Дори и УАСГ, СУ от няколко години приемат с оценка от ДЗИ. ДА, вярно е, че за повечето специалности коефициентът за ДЗИ е по-малък от коефициента, с който се умножава оценката от изпита. Освен това, в доста ВУЗ-ове в чужбина се иска оценката от дипломата. Оценките от ДЗИ формират 1/3 от нея.

# 612
Напротив, колкото и да е лесна матурата, има специалности, които приемат по диплома. Дори и УАСГ, СУ от няколко години приемат с оценка от ДЗИ. ДА, вярно е, че за повечето специалности коефициентът за ДЗИ е по-малък от коефициента, с който се умножава оценката от изпита. Освен това, в доста ВУЗ-ове в чужбина се иска оценката от дипломата. Оценките от ДЗИ формират 1/3 от нея.

Да си дойдем на думата-важен си е ДЗИ,но НВО е крайъгълният камък. Hug

# 613
  • София
Да, защото следващите 5 години след 7 клас определят от голямо значение бъдещето на децата.

# 614
  • София
Но, не забравяйте- с неположен изпит по ДЗИ или изкарана двойка на такъв, няма диплома!

Общи условия

Активация на акаунт