ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 42 472
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
3xi , заинтригува ме, наистина ако можеш да качиш въпросите, голямо благодаря!

# 586
Мога да снимам въпросите с фотото и да ги кача,но незнам дали ще могат да се разчетат  newsm78

http://dyslexia.vivacom.bg/bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0% … 0%B5%D1%86%D0%B0/

Ще се радвам, ако има начин да прочета и останали въпроси.

# 587
Моето още не може да чете...

# 588
  • Русе/София
Предварително се извинявам за лошите снимки,ако някъде се затруднявате ще помагам.Срeщу всеки въпрос има да/не.

Децата получили по-малко от 15 отговора ДА по въпросника е добре да бъдат насочени към специалист за провеждане на индивидуална оценка.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 17:21 от 3xi

# 589
  • София
мерси, това прилича на теста в сайта по-горе, но там не е при еди колко си отговора с да, а  има за кои отговори с да и за кои  с не получава точка детето.... да не е така, защото то на някои отговори  по-точно виждам проблем ако се отговори с не...

# 590
  • Русе/София
Angel_Dust няма точки,а само да и не.В зависимост от това колко са отговорите с ДА се прави извод.При моето дете отговорите с да са 34.

# 591
  • София
е добре де, как това да познава повечето букви и цифри, цветове и т.н. преди да тръгне на у-ще може да е признак, че има дислексия?

# 592
  • Русе/София
е добре де, как това да познава повечето букви и цифри, цветове и т.н. преди да тръгне на у-ще може да е признак, че има дислексия?
Честно да ти кажа нямам никаква идея.Като цяло въобще не съм запозната с тази диагноза,и днес след като детето донесе брошурата,прочетох за нея.

# 593
  • София
уф, то чел не дочел Simple Smile било по-малко от 15 отговора да Simple Smile ooooh!

все пак има много въпроси, които може да са да, само ако някой се е занимавал да учи детето, примерно азбуката - не съм го учила да я казва и до сега не може да я каже цялата Simple Smile но вината е моя Simple Smile копчета на 5 не можеше да закопчава, просто нямаше дрехи, на които да му се налага, не купувах такива, връзките за обувки същата работа Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 18:01 от Angel_Dust

# 594
Спокойно, аз също малко се стресирах Blush ... Още са малки, като почнат да четат и пишат ще е по- отчетливо, ако има някакъв проблем. Но това е рядко срещано явление..
Сега като се замисля- имах съученици, които докъм 5-ти клас сричаха, не четяха добре, дали са имали някаква форма на дислексия или нещо друго newsm78 ...

# 595
Дислексията като цяло все още е нова диагноза за нашата страна. В повечето държави си е отдавна признато състояние, което се диагностицира и се предприемаат действия за нормално протичане на учебната дейност за такива деца.

Иво не може да чете, не знае азбуката, не може да си връзва обувките. Не съм го учила просто.

# 596
  • През девет земи в десета
връзките за обувки същата работа Simple Smile
аз като се замисля....връзките за обувки, големите ми деца май и сега не ги връзват като света Mr. Green Laughing

# 597
В повечето държави си е отдавна признато състояние, което се диагностицира и се предприемаат действия за нормално протичане на учебната дейност за такива деца.

Бях споменала, че при нас правиха тест миналата година, т.е. все едно в предучилищната група.
Знаеха да пишат, да четат и смятат. И какво от това?
Синът ми пише и чете на 2 езика и пак се притеснявам, че има някаква супер лека форма....
- трудно раждане
- бърка b и d рядко, но все пак... Crazy

# 598
  • София
Още не съм изчела въпросите, но да си кажа това, което знам (не че е много). При сина ми, който още няма 5, но трудно и късно проговори и все още говори силно неправилно и по бебешки. При различни обследвания от логопеди, психиатри и психолози се набляга непрекъснато именно на основни понятия за ориентиране в пространството, умения за рязане с ножица, графомоторика, фина и груба моторика. И като цяло критериите са в пъти по-завишени от изискванията в ДГ или в 1-ви клас, което ме изненада. Когато съм питала има ли съмнения, че сина ми е с дислексия, след като казвайки му: КУ-ЧЕ, той повтаряше примерно КУ-ЕЧ или ЧЕ-КУ или всякакви такива невероятни размени ми казаха, че само това не е достатъчно и че за него е рано все още за такава диагноза.
Сега ще ги тествам и двамата и ако се появят съмнения, мога да почета в темата във форума  Wink

ПП Има нещо гнило в Дания - някои въпроси предполагат отговор ДА, да е проблемен, а други НЕ  newsm78 Някои въпроси се повтарят.
--------------------------------------------------------
Такааа след проучване на двата варианта на теста установих, че в сайта са дадени 20 въпроса пък се оценяват 40 отговора. А в сниманото от 3xiпросто е безмислено да са желани само отговори ДА.
Та направих един микс: сниманите 40 въпроси, пък ги оценявах по логиката посочена в електронния вариант. Резултат:Щерката не би трябвало да е. Синът за момента има голяма вероятност да е, но наистина теста е за деца в училищна възраст и не мога да съм точна в отговорите за него.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 20:54 от M_I_A

# 599
  • София, център
И моята, особено когато беше по-малка сменяше сричките в думата, ама това и аз го правя понякога, и то не като малка  Laughing

Така, покрай нея в нас Курбан чорбата си остана КуМбар!

Общи условия

Активация на акаунт