ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 42 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
мартеа - те по принцип детските библии са по-точно разказани основните събития като приказки, за това и на мен лично не би ми пречило дори и да не вярваме в къщи, ако подарят такава...т.е. в повечето случаи са така написани, че  религията е не по-натрапваща се от  това да четеш индийски приказки или гръцки легенди Wink
Но наистина ако някой толкова се дразни от религията да я хвърли или подари на друг...или просто да я прибере някъде си далеч от погледа..

# 661
  • София
И в тази връзка /втората част от поста на Мартеа/ какви закуски слагате на децата си за училище?Моето изкарва по цял ден там.Сандвичът е задължителен,но от там нататък...?Искам да да и давам разнообразни неща,но доколко успявам  Thinking.

# 662
  • Разпиляна във въображението
И в тази връзка /втората част от поста на Мартеа/ какви закуски слагате на децата си за училище?Моето изкарва по цял ден там.Сандвичът е задължителен,но от там нататък...?Искам да да и давам разнообразни неща,но доколко успявам  Thinking.

Аз съм с вързани ръце. Малката не яде сурови плодове и зеленчуци. Два сандвича, паста, термос с чай. Сутрин закусва задължително преди да излезем. Имат закуски три пъти в седмицата, но в повечето случаи не й харесват и ги носи вкъщи. Плодовете ги дава на другите деца.

# 663
Както писах дъщеря ми е на гости в работата на баща й. Днес ще разбера какво са правили. С малкия сме в къщи защото преди няколко дена изкарахме лек вирус с Т един ден, но обща отпадналост и сега гледам напълно да се оправим , че да не стигаме до лекарства.
Днес е екскурзията от училище, но явно не са отишли, а са ги завели до някой музей в софия в дъжда.

# 664
  • София
Just...a woman, сандвичът за обяд ли е? Ако е така, него можеш да го замениш. Къде се храни детето, на чина ли?

# 665
Дъщеря ми закусва вкъщи, след това през голямото междучасие по програма имат закуска ( някои от тях са добри) затова аз слагам редувайки дните плод или нещо дребно: банан /дом. кексче/ вафла/ суха паста/ друго по рядко, защото явно непрекъснато нещо се яде от децата през междучасията. Обядът е към 12.30.

# 666
Здравейте! Честит празник!
Детето се върна много доволно от екскурзията вчера. Много доволен. Ходили са в историческия музей и в къщата музей на Райна Попгеоргиева. За първи път пътува с автобус и е било голямо преживяване и самото пътуване, на отиване поне, на връщане спал baby_neutral .
За закуски..., ами не се вторачвам прекалено в тези неща. Гледам сутрин да хапне препечена филийка с масло, това предпочита и евентуално чаша мляко, ако е на кеф Laughing . За кроасаните вече казах, слагам му понякога, но по- често сандвич и краставица, като яде почти винаги само краставицата(обелена в пликче). Слагала съм му обелена ябълка на четвъртинки- хапва я, това най- много ме радва. Но все пак го вземаме на обяд и затова може би малко неглижирам хапването в училище.. Като са на занималня е друго, разбираемо е да се вълнува повече човек как се храни детето му... Истината е, че по принцип моето е научено от малко, че всякакви чипсове, снаксове и подобни са боклук, но не му ги отказвам, защото рядко иска(значи съм успяла да му втълпя, че са "лоши" нещица Grinning ).
 А, да, за пазаруването/оправянето с пари- вчера си купил пуканки и вафла Laughing , върнали му рестото, всичко точно Grinning , справя се с парички, като за първи път. Няма как да го спра да си купи тези нещица, другите са си купували, приискало му се е и на него Laughing .
Чух бегло за автобусът, който се е запалил и косата ми настръхна Confused ... Важно е, че всички са добре Praynig ..

# 667
  • Русе/София
За закуска слагам най-често плод,правя му домашни кифлички/солени,сладки/,рядко меденка,суха паста.В къщи задължително закусва.
За джобните-давам 1 лв. но рядко го харчи,като преди това е питал дали може.Може да си направи сметка и колко ресто трябва да му върнат до 1 лв.,за повече му е трудно,пък и не съм му обяснявала.

# 668
  • Варна
По темата за религията, паля се, да.. извинявам се ако съм прозвучала нападателно.

Преди само ви четях, с огромно удоволствие Simple Smile включих се при кодовата дума библия, както и да е, това са си мои терзания.

За хапване в училище слагам сандвич/и, банан, краставица, карфиол.. моят син яде всякакви плодове и зеленчуци, но само сурови!

# 669
  • София, център
Честит Ден на Народните Будители!

И нека никога не ги забравяме!

Библия подари свещеника на дъщеря ми на кръщенето й, но предвид, че тогава беше бебе, не съм обърнала внимание на съдържанието й. Беше с картинки, това си спомням. Не бих й дала да я чете, предпочитам философията на религията да й обясня сама, за да не остане с погрешни впечатления.

# 670
Честит празник на всички!

За ваканцията- радваме и се и и се наслаждаваме!  Peace

За религията: в училище я изучават в СИП. Аз съм доволна, защото по приятен и увлекателен за децата начин ги запознават с основни неща, свързани не само с религията, но и с историята и традициите ни. Доволна съм и защото аз самата не бих могла да направя това за детето си толкова добре. Peace Иначе детска библия у дома имаме отдавна, подариха ни я за един Великден.

# 671
  • София
Just...a woman, сандвичът за обяд ли е? Ако е така, него можеш да го замениш. Къде се храни детето, на чина ли?

Сутрин закусва в къщи.Сандвичът е за голямото междучасие или за някое от междучасията.Слагам и някакъв плод банан,грозде,ябълка.Давам солети или бисквити Белвита напоследък /не знам до колко са полезни,но дъщеря ми умира за тях/.
На обяд се храни на стол,но не и харесва храната.Ходила е на детска градина т.е. не е дете свикнало само с домашно приготвена храна.Не съм предполагала,че такъв проблем ще ми дойде до главата. ooooh!
Силно подозирам,че храната,която и давам от къщи или част от нея я хапва около 11 часа.В крайна сметка около 12.30 не е гладна и чудесен повод да не си изяде обяда.И без това изяжда само супата или само яденето,в зависимост от това кое и харсва и се тъпче с хляба.
От друга страна не искам да и слагам много кроасани,сухи пасти,кексчета /умира и за Барни кексчетата/.А откъм плодове и зеленчуци от тук нататък ще съм по-ограничена.
Ох излях си мъката,за което моля да ме извините.

# 672
Честит празник и от мен.
Малко излязохме на пазар, но заваля и в момента пишем домашни. Трябва да упражняват буква "м" , отделно имат задачи по математика  с " 0".

# 673
  • у дома
Моята дъщеря сутрин закусва задължително в къщи - някакъв сандвич или кус-кус, макарони, мидички и т.н. Слагам банан и сурови ядки - орехи, бадеми, всеки ден. Понякога и кроасан или вафла. Веднъж и сложих плодово мляко с лъжичка  Mr. Green В училището нямат стол и се хранят в заведение, което е в близост - доволна съм, храната е вкусна.

# 674
Честит празник !
 И за заради баткото оставих и малкия два дни да почива, днес добре че е хубаво времето , излязохме да поиграят и сега уморени спят .
 За Библията и на моя му подариха една миналата година в детската градина, ходиха на религия и когато сливенския митрополит освещаваше "Стаята на доброто" на всички подариха по една.
 Още не съм отваряла раницата, ама днес имаме празник и ще се въздържа утре ще гледам тетрадки.От една седмица се каня да питам и все забравям, има ли "хамстери "  Mr. Greenсред вашите деца , аз на моя така му казвам, всички моливи са изгризани от страната където е гумичката, всички цветни моливи също.Като някаква мишка е .Обяснявам ,но не на 2-3 дни сменям молив или е изгризан или е подострен двустранно ooooh!

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 14:53 от J_M_M

Общи условия

Активация на акаунт