ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 42 004
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Nansen и в училището на Ния има акция кестени. И да, точно във фармацията ги използват.

# 61
  • София
dundi73 учител ли си?

# 62
  • някъде ... тук ...
хахаха, не ти е било много смешно може би, обаче супер цветно си го описала, мартеа Laughing

Хората са различни, приемете го. Аз не обичам да закъснявам, даже мразя. Знам, че мога да отида на работа около 8-8 и нещо, но не го правя. В 8.00 съм в офиса. Така се чувствам АЗ по-добре.
Като има правила - те се спазват. На някои им е по-лесно, на други - по-трудно.
Спирам по темата

# 63
  • Пловдив
Най-обичам някой да чете и да не дочита. Не съм казвала, че към този момент не знаят, казвам до какво може да доведе толерирането на неспазването на училищния правилник.
И да, за мен няма значение дали е първи или 12 клас, правилата важат за всички.

а за сълзите в очите - вж. поста на Злата Вещица

# 64
  • София, център
Ясно, за кестените.

Моята пък миналата година така беше събирала шишарки на някакъв баир и от бързане да събере повече и повече, накрая се беше озовала в едно дере, мокра цялата и с разсипани шишарки.

# 65
  • Бургас
Не сме закъснявали досега.Дано и не ни се случи никога.
За стола аз взех менюто за месеца и маркирах това което детето ми не яде.Почти месец плащах за недокоснати манджи,така че щом има вариант за избор е най-добре.

# 66
Леле, Мими, абе какви са тия приключения с тия кестени бе?! Апропо, защо ги събирате, за какво се използват, помня нещо смътно, че се ползваха във фармацията като средство срещу ревматоиден артрит, ама не помня правилно ли помня  Mr. Green

П.П. И защо не дойде на честването на Гимназията и на Мариела като нейн директор? М?

Нана, ползват ги във фармацията май, да. Обаче, освен че ги ползват, преди това ги изкупуват. И доколкото знам, хич не им е ниска цената. Съответно, бабките (миличките, какво да правят и те) са се ориентирали и много бързо прибират реколтата.
А училището явно развива самодейност.

Скрит текст:
За честването - ужас, забравих. Сефте Embarassed Видя ли Мариела? Наистина ли ще ги мести в друга сграда? Много ми е мъчно, че веднъж не сме се събрали целия клас, направо сме за бой.

# 67
Ех, това мое дете... Пак разстроена ми се обади, че била преместена на друг чин. А това е практика на класната им. С материала няма проблеми, обаче с адаптацията и е мъка. Надявах се да е поотраснала и да свикне бързо, но уви. 

# 68
  • нейде там, където ....
Последно за закъсненията от мен.
Най-обичам някой да чете и да не дочита. Не съм казвала, че към този момент не знаят, казвам до какво може да доведе толерирането на неспазването на училищния правилник.
И да, за мен няма значение дали е първи или 12 клас, правилата важат за всички.

а за сълзите в очите - вж. поста на Злата Вещица
Не аз не дочитам, но от моя пост (разсъждения) стигаш до извода, че децата не знаят къде им е мястото и какво трябва да вършат.
jd, няма да споря. Но именно заради такива разсъждения децата ни не знаят къде им е мястото и какво трябва да вършат. /Директорката е в коридора и дали на нея ще налети първокласник или четвъртокласник, все тая ... въпрос на късмет, дето се вика/.
......
А аз коментирах не неспазване на правилника изобщо, а само и единствено за закъсненията в първи клас.
Да, това е част от правилата, които тепърва се усвояват от първокласниците и техните родители, с помощта и на учителите. За сълзите в очите не съм коментирала, но определено едно закъсняло и разплакано дете е по-голямото зло, отколкото само закъсняло. За по-големите ученици - вече би трябвало да усвоили правилата в училище и носят повече отговорност за постъпките си.

Хубав петък и приятен ви седмокрай! Нека следващата седмица бъде една добра и успешна седмица за първокласниците ни!  Hug  bouquet

# 69
  • София
Изглежда най - добрия метод за борба със закъсненията е да накажеш родителя, като разплачеш детето му за нещо, отговорността, за което е на самия родител.  Mr. Green  Занапред ще гледа да не се повтори.
На нас ни се случи днес да закъснеем. Тъкмо в момента на тръгване се наложи да се върнем за "спешна нужда". Много беше притеснен, че сме закъснели(5 мин) и ме помоли да дойда с него до вратата на стаята и аз да кажа "извинявайте" вместо него. Съгласих се. Не знам дали след това са му направили забележка, но в момента на влизането учителката само го насърчи бързо да влиза и сяда.

# 70
Мартеа  Joy не си криви душата, личи си, че ти е харесало  Mr. Green
Ние ако ще закъсняваме (поради ходене до лекарката или друг ангажимент спешен...) се обаждам да предупредя класната и да се извиня предварително.

За цвета на кожата, и аз все му разправям, че тъмната боя е по- скъпа и други подобни, но като го заобиколят няколко деца и започват да му викат циганин и му се доревава. Добре че брат му ходи  да го наглежда и го защитава, та не се чуства съвсем сам и беззащитен срещу грубостите на някои деца.
Да чукна на дърво, справя се чудесно засега с материала, няма проблеми с поведението и класната много го хвали.

# 71
mandorla amara моят син няма проблем с дисциплината също, и свикна много бързо. Но пък прави на пук на госпожата, като пише всички цифри на обратно,/ огледален образ/. Целите му тетрадки са в червено. На входното ниво положението е същото.
Въобще си нямам представа как да постъпя.

# 72
  • Петрич
На нас не ни се е случвало да закъснеем, но не виждам кой знае какъв проблем в еднократно закъснение, хора сме, на всеки би могло да се случи. Не разбирам как може да разстройват детето, честно.
Ваньо също учат по учебниците на Булвест и са на буквата У.

# 73
  • Петрич
Ех, това мое дете... Пак разстроена ми се обади, че била преместена на друг чин. А това е практика на класната им. С материала няма проблеми, обаче с адаптацията и е мъка. Надявах се да е поотраснала и да свикне бързо, но уви. 
И нашите ги местят през определено време, идеята е да свикнат и да се опознаят децата.

# 74
Но един месец след началото на учебната година за ПЪРВИ клас - нормално е забележките за закъснение да се адресират първо към родителите.
Съгласна съм. Учителката на Иво ни каза на последната родителска среща, че за момента ако ученика донесе някаква забележка в тефтера си, тя е най-вече за родителите ( изключвам тези от типа " гони се в час"). Всъщност до сега има 1 забележка, че не си е занесъл сухо лепило. Грешката е моя, да, защото той все още не си приготвя сам чантата за училище.

Общи условия

Активация на акаунт