ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 41 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Ех, това мое дете... Пак разстроена ми се обади, че била преместена на друг чин. А това е практика на класната им. С материала няма проблеми, обаче с адаптацията и е мъка. Надявах се да е поотраснала и да свикне бързо, но уви. 
И нашите ги местят през определено време, идеята е да свикнат и да се опознаят децата.

По-скоро да не бъбрят  Mr. Green

# 76
Цитат
Но пък прави на пук на госпожата, като пише всички цифри на обратно,/ огледален образ/. Целите му тетрадки са в червено. На входното ниво положението е същото.
Въобще си нямам представа как да постъпя.
Ние бяхме така още преди да започнем училище.Сигурно ли е, че е напук, защото това е един характерен за левичарите обаче проблем , който при някои деца се преодолява доста бавно.Ние се оправихме, проявява се само понякога при цифрите.

# 77
Ех, това мое дете... Пак разстроена ми се обади, че била преместена на друг чин. А това е практика на класната им. С материала няма проблеми, обаче с адаптацията и е мъка. Надявах се да е поотраснала и да свикне бързо, но уви. 
И нашите ги местят през определено време, идеята е да свикнат и да се опознаят децата.

По-скоро да не бъбрят  Mr. Green
И при нас е за да не си говорят!

# 78
За училище не закъсняват моите ученици, но аз закъснях със записването в темата.  Laughing
Сиси ♥♥   bouquet

# 79
В къщи го изпитвам на сгрешените задачи и ги пише правилно.
Но съм го забелязала, че може да си служи еднакво и с двете ръце.
Явно при малко стрес и обръща цифрите. Буквите не още. Не може да ги пише всичките.

# 80
  • Някъде на път....
....Ваньо също учат по учебниците на Булвест и са на буквата У.
И нашите са на Булвест и на буквата У.  Wink

# 81
  • В сърцето на любимите мъже!
Леле, кога изписахте 6 страници...

За закъсненията:
Няма никакво значение каква е причината за закъснението, причини и поводи винаги могат да се намерят - асансьорът не работи, колата не пали, автобусът закъснява. Истината е, че просто може да тръгнем 10 мин по-рано, за да предотвратим закъснението. Децата трябва да свикват с отговорността и значението на това да си точен. Но мисля, че на тази възраст, ако закъсняват за училище, това е проблем на родителя, защото реално той закъснява, а не детето. И тези строги методи на учителките са по-скоро начин да се опитат да превъзпитат и недостатъчно организираните родители.
Това не важи, разбира се, когато има уважителна причина (лекар, друг ангажимент) и задължително предварително обаждане.

# 82
  • гр. софия
Трябва да кажа, че единственото, което ни е спасило от закъснение за час до момента, е фактът, че влизат под строй 15 минути преди започване на часа. В 7:50 учителката ги чака на двора, в 8 вече се строяват и тръгват. На два пъти ни се случи да пристигнем в 8:02 и се наложи детето само да търчи нагоре по стълбите, първият път каза, че не знае и пътя, беше си стрес за нея. Човешко е да се закъснее, всичко се случва (особено когато стигането до училище включва кола, път и задръстване), въпросът е да не е системно. Ние се стараем много, много ни е трудно и на трите замесени, но това е положението.

Не мога да не споделя чудния тиймбилдинг, който си организирахме спонтанно с дъщеря ми снощи.
Предисторията - съвсем неангажиращо на РС отпреди близо месец учителката каза, ако някой реши да носи кестени, да не преклява с количеството, че не е задължително, и че тя няма да ходи с децата да събира в парка, защото обикновено се превръща в шерп, носещ 24 торби по 2 кг. Вчера инцидентно майка ми взе момичетата, обаждат ми се в 5:30 ч. и ми казват, че се изстрелват в парка да събират кестени, че утре бил хипермегагига крайният срок на вселената и просто ах, ох, ужас, ако не донесем кестени. Много ме хвана яд на това искане от днес за утре, но си викам - те ще съберат сега някакви, няма страшно. Прибирам се от работа в 7:30 и заваравам нечовешка драма - събрали 12! изстрадали кестена, обиколили целия парк надлъж и нашир, но всичко било опоскано (явно от изпреварилите ги други притиснати от срока горканчовци като нас). Голямото дете реве, малкото му приглася, а майка ми стои във вцепенение и се чуди как да реагира.
И така с щерката в 7:30 грабнахме един челник и едно джобно фенерче и отидохме на лов за кестени. Голямо търсене беше, докато изобщо намерим дърво, сетих се за един по-непопуларен парк, но също така доста страшен по тъмно, вряхме се в едни трънки и глогинки, дупихме се по едни баири, които колегите кестеносъбирачи не бяха опоскали - до 9 ч. успяхме да съберем кило и 600 гр., няколко учудени погледа на 2 влюбени двойки и дюдюканията от една тийнейджърска компания. Спасихме положението.
Днес като отидохме на училище видях къде са отишли всички кестени, принадлежащи на народа. В две от най-големите торби от Джъмбо, гордо притежание на едно слабичко русичко момиченце, което стоеше стресирано на входа на училището и се чудеше как точно да пренесе тоя товар.

В американските ситкоми има един много любим и често използван сюжет, а именно войната на малките скаутки за продажба на повече домашни сладки. Мисля, че събирането на кестени е българският му вариант. Вчера, ако някой се беше появил да ми краде кестените пред изпотената ми, изподрана и окичена с челник муцуна, щеше да изяде една торба с кестени по дупето.

Joy Настроението ми е вече 6, взеха ме за луда в работата  Embarassed

# 83
  • София
Много сте бързи..... Благодаря за новата тема!  bouquet

ние започваме "борба" за униформи и кетерингово хранене че си нямам стол.
Ще съм ви благодарна ако споделите мнения по въпроса с достваката на храна в училищат ав които нямате рбаотещ стол разбира се.

В нашите тефтерчета нищо не се пише.
Остава им доста за дописване в къщи. Какаво ли правят в занималнята се чудя????
И ние сме на Просвета, но си пишем ръкописно А....Вие как так астигнахте до У? Подред ли карат буквите?
Децата ги разместват ако говорят, или ако си ядат едно на друго моливите.. Simple Smile или ако просто се разсейват взаимно.... Mr. Green.
За закъснения...още не сме закъснявали, но сме на косъм. Не виждам нито директор нито учител сутрин. Дриектно пускаме децата д асе качват към класната стая.
Едно врмеме помня, че ни строяваха за утринна гимнастика по класове и после влизахме към калсните стаи заедно с учителите, първо малките после по-големите.
Май времената и нравите са доста по-различни вече.

Приятно дорабтка на мамите и весел уикенд на дечицата.  Heart Eyes  bouquet

Мартеа, размя ме от сърце....Голямо преживяване!  Laughing

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 16:40 от Муци

# 84
леле аз пак изостанах Mr. Green връщам се да наваксам

# 85
  • София
Мартеа историята,която си разказала ми напомни за моите ученически години,когато събирахме и предавахме кестени.Сега в училището на дъщеря ми не са искали.
И ние по БЕЛ сме с учебници на изд.Булвест.

# 86
  • София
Привет и от мен! Отивам да ви чета  Hug

# 87
  • София
мартеа, историята ти е много весела, а ти трябва да смениш попрището /освен ако наистина не си писател/  Laughing
за закъсненията-моята девойка не обича да закъснява, дори се беше разплаквала от притеснение 2-3 пъти в детската градина, защото докато изчакаме другите два мъжки тутманици , там винаги закъснявахме. Сега обаче двенките си ни е екстра, не сме закъснявали досега нито веднъж, дори и доста раничко понякога цъфваме. Нас ни искат 8-10 на входа, учителката ги води а часовете започват в 8,20.
* TED CAT* хареса ми това за боята, наистина по-тъмната е по-скъпа  Peace Аз никога не съм харесвала подигравките, които отнасят различните деца, а и самата аз никога не съм си позволявала да се подигравам, но в тази възраст са откровено жестоки
телефон още от началото съм и дала, но тя не ми се е обаждала досега, не си го чува когато се е налагало да я потърся 2-3 пъти, а и редовно си го забравя. Не знам за какво и е изобщо  Thinking
Ние ходим от училище на таекуондо, детето се запали и много говори за този спорт, макар че е ходило една 2 седмици, извънкласно ходим на тенис, но не и е такава страст, и на английски.
Тези неща успяваме да съвместим само и единствено защото не ходим на занималня, иначе домашните си ги пише сравнително бързо-за ок час.
Тефтер си имаме в раницата, но досега 1 път не съм видяла нищо написано
И ние сме по БУЛВЕСТ  но седнете, да не паднете, преди да ви кажа-стигнали сме до буквата "А"  Shocked Shocked Shocked виждам, че сме на светлинни години от почти всички и се чудя какво да правя, явно темпото при нас е на охлюв  Sick
Проблеми в училище засега нямаме или поне не се сещам в момента  Thinking

# 88
И Ивайло мрънка за телефон. Ще му вземем Viva Beeper, сега така и така ще сменяме оператора и тарифите....

# 89
  • София
Синът ми не е закъснявал за сега за училище, дано не му се случва. Знам, че е човешко и на всеки се случва, но принципно много се дразня на всякакъв вид закъсняващи.

Общи условия

Активация на акаунт