ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 42 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте в новата тема Simple Smile!

Закъснявал е веднъж, защото имаше катастрофа по пътя (няма от къде другаде да минем за да стигнем до у-ще) и като са пристигнали с баща му г-жата вече е знаела за въпросната катастрофа и не е имало проблем.

Г-жата премества само децата, които говорят в час. СИна ми до сега не е местен.

Стигнали са до "Ъ" и "5". Имат доста домашно, но вече се справя много по-бързо, защото му е по-интересно Simple Smile. Повтарянето на досадните елементи (без смисъл за него) свърши и сега пишат реални букви и цифри Simple Smile.

* TED CAT* неприятно е наистина, дано скоро спрат с подобни подигравки.
мартеа много забавен разказ  Laughing.

# 91
  • София
Късно се записвам, но много държа да се изкажа за закъсненията.  Laughing
Миналата седмица се случи така, че с първокласничката не стигнахме навреме. Не я пуснах в час, а се почерпихме в близката сладкарница. Обясних й, че не е хубаво да се закъснява и в случая не заслужаваме тортата, но... В междучасието я изпратих да се извини на учителката и да влиза при класа. След това и аз говорих с класната.
Закъснението пречи на целия клас. Първите пет минути от часа децата вадят нужните тетрадки и пособия /кой разбрал, кой извадил друго/. Точно са готови за работа и нахълтва някой закъснял. Сваля якето, суети се с чантата и тетрадките ... и ето още 5мин. Ами то 1/3 от часа е минала преди да започнат урока. Закъснелият е "виновен" и е редно той да понесе неудобството от изчакването, а не класът да е ощетен.
Подчертавам, че тези мои разсъждения се отнасят за малките ученици. Не, че при по-големите оправдавам закъсненията, но там ситуацията е по-различна.

* TED CAT*Hug

# 92
Виждам, че обсъждате телефоните.
В занималнята на Марти някакво дете си е загубило/откраднали са му телефона. Карали са всички, като престъпници, да си изсипват раниците и после да си ги натъпчат набързо обратно. Следващият ден, вчера, е идвал някакъв чичко, цивилен полицай, да ги разпитва.
Днес не знам дали е продължила сагата с телефона. Т
Моята има телефон, с който не ходи на училище.

# 93
Телефон не носи,а вече и джобни не й давам,тъй като не ги харчи,а последните изчезнаха безследно докато беше на тренировка в салона,а раницата й беше в класната стая, госпожата от занималнята и останалите деца играеха навън.Все си мисля че такава ще е и съдбата на телефона ако й го дам.

# 94
Благодаря за новата тема   bouquet

# 95
  • Варна
Уау, кога успяхте да изпишете 7 страници?!
Отивам да ви чета.

# 96
  • Петрич
Днес са правили диктовка по математика, моя Ваньо е завършил четвърти, говорим за бързина. Много се радва детето, и ние де.

# 97
  • Китна Тракия
лелеее - кога сварихте да изпишете 7 стр.  Mr. Green запис и бегом назад да чета Wink

# 98
  • София - Младост 1А
Благодаря за темата!
И аз се връщам да чета Simple Smile

# 99
  • Варна
Съвсем изтървала темата за първолашките неволи.
Мартеа, напомни ми далечните времена на соца, когато ни искаха бележка за предадени билки и в пункта една възрастна жена каза на служителката да запише и нейните кестени на моята книжка. Изведнъж се оказах изпълнила плана.

Искам да ви питам носят ли си униформите във вашите училища, където има такива. При нас има някаква практика повечето деца да са по тениски и отгоре с разкопчани ризи или пък направо да са си без униформа. Много ми е трудно да убеждавам моите деца да спазват правилата, когато виждат как повечето от връстниците им не го правят. Особено сложно е с четвъртокласничката, където тя е едно от 6-те деца в класа, които ходят с униформа.

# 100
За униформите-носят ги, да.По правилник е нарушение, ако детето влезе в училище без униформа.
Винаги съм била "за униформите", но сега съм леко скептична.Дете в първи клас, всеки ден с бяла риза, особено ако са ти "отпуснали" от фирмата само две- пране, сушене се очертава да е кошмарно през зимата.
Да не говорим за абсолютно гротесковите съчетания на риза с "нещо си".

Поне като юпитата да бяха дали възможност в петък да ходят по-лежерно облечени децата.

П.С.вече са разпознаваеми униформите във всички училища в града.Най-смехотворното съчетание беше на униформена бяла риза , която е със зелени маншети с крещящо розова тениска под ризата с надписи и изторбени дънки.Все пак когато детето ти е в първи клас имаш някаква власт над вкусовете му, но ежедневно виждам, че след осми клас е мисия невъзможна да се повлияе.

# 101
  • София
Maртеа, ние сме ви отмъкнали кестените под носа. Дори и едно тайно, тъмно паркче опоскахме, но дъщеря ми иска пак да ходим да съберем още. Нашата класна казала, че ще се предават в понеделник и за класът събрал най-много ще има подарък ... и сега имам поне 6-7кг в антрето. Ако сме изпуснали срока, Ева ще ме накара да търся къде да ми ги изкупят по 20-25 ст.  Wink
А в сряда когато духаше силния вятър, покрай кестените събрахме и 30-на ореха, нали всички си садят орехите покрай оградите и доста се търкаляха по улиците.
Ние навремето събирахме жълъди. Всяка година 16, 17, 18 -септември ни водеха в парка при гара "Пионер" (сега не знам как се казва). Първокласниците с учителките, но втори, трети, четвърти клас май си се мотахме на групички, защото помня, че срещахме разни ексхибиционисти и бягахме от тях . По-лошото беше да не срещнеш 7-мо или 8-мо класник, който да ти каже: "дребен изсипвай торбата" и да ти открадне жълъдите. Големи емоции бяха ...

За закъсненията: аз съм много страхлива и прецизна в това отношение и гледам винаги да тръгна по-рано, но това не важи за шофьорът у дома (уви аз нямам книжка и съм зависима от него). А сега и той води детето. Но явно се оправят някак. Вярно е, че дисциплината и спазването на правилата е важно, но като се замисля, не на всяка цена. Между другото моя приятелка и съученичка пътуваше от Перник за училище (с влак). Е случва се и влака да закъснее, носеше се бележка от гарата  ooooh! Проблем е ако е системно. И то зависи за кого.

# 102
  • София
Despina в нашето училище се носят униформи.Разбира се най-изпълнителни са първокласниците /по-скоро родителите им  Mr. Green/.
Обаче не всички и не винаги спазват условието да са с униформи от край до край и моето дете забелязва това.Веднага ми задава въпроса,защо тя трябва да ходи с униформа,след като има деца,които са без такава или с частична такава.
Ха сега де,ходи я убеждавай,че трябва да се спазват правилата...

# 103
  • у дома с любимите си хора
мартеа,много се смях.Страхотно описание на сагата с кестените - явно си скрит талант!Ей сега изчетох през сълзи и кикот написаното на съпружието и той се включи в кискането.

Моето дете е на голямата буква Е и на 5-цата.Написа си домашните за другата седмица и събота и неделя ИГРА до дупка!

# 104
  • Варна.
Ние все още спазваме униформата. Тези дни се загледах нарочно в по-големите ученици, всеки както иска се движи, уж са с униформа, ама трябва много да я потърсиш Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт