Отговори
# 330
Здравейте момичета  Simple Smile
За ФБ, моля някой да ме добави в групичката, ще копирам линк към профила ми, за да можете да ме откриете: https://www.facebook.com/evgenia.slavova.3. Емейла ми е evgenia_ust@abv.bg, Evgenia Slavova. Благодаря!
И аз непрекъснато също се чудя с какво да занимавам Ния. Тя и минута сама не стои, все мрънка и ме търси. Понякога и задържам вниманието със съвсем простички неща, примерно полупразна бутилка от минерална вода Simple Smile Щракам с бутилката над нея и тя се смее Simple Smile Или размахвам шарена брошурка. Докато готвя непрекъснато и пея, пляскам с ръце... абе цирк Буш нищо не е  Laughing
Моля да ме извините, ако темата вече е била обсъждана, но нямам възможност да чета всичко. Как се справяте с косопада? При мен е нещо страшно, всеки ден изхвърлям шепи от косата си  Sad
Усмихнат ден на всички!

# 331
Моята беба най-много се заиграва под активната гимнастика. Тя нашата е малко по-различна, но идеята е същата.

# 332
  • София
Евгения изпратих ти покана за приятелство, за да мога да те добавя в групата.
А за косопада - ами, аз никак не се справям  Cry Моята коса не е от най- гъстите, а сега така пада... Имам чувството, че скоро съвсем ще оплешивея. Иначе, пия Калмацин и се мажа с хининова вода, но няма ефект. Явно докато не се нормализират хормоните, няма да се оправят нещата.
За занимаването на децата - и аз действам като Пепи - на активната гимнастика, след това на шезлонга, на спалнята - сменям занимавките за да не му омръзва. Също така и пея докато готвя и какво ли не правя само и само мир да е Simple Smile

# 333
Здравейте майчета, Simple Smile
бих искала да ви питам,дали има подходяща каша за 4 м.възраст,с която да захраня беба,понеже с плодови пюрета не ми се иска,а зеленчуковите(картоф и морков ги плюе ) и направо и аз незнам от какво да започна само да прояви апетит към храна различна от кърма newsm78.
Благодаря предварително
Поздрави и спокойна вечер   Hug
ami ne barzaj togava,6to plue opitaj sled sedmiza pak.Towa e moq sawat.Izvinqvam se za latinizata no laptopa doide takmo ot popravka i ne sam instalirala vsi4ko a imam i da vi 4eta:)

# 334
Пепи, Евушка, Селика, Гибана, Благодаря!
Аз си мислех, че на мен нещо не ми е наред Simple Smile ...
За косопада - и при мен е така, но доколкото знам просто трябва да се изчака. Дано до тогава не останем без коса Stuck Out Tongue

# 335
Пепи, Евушка, Селика, Гибана, Благодаря!
Аз си мислех, че на мен нещо не ми е наред Simple Smile ...
За косопада - и при мен е така, но доколкото знам просто трябва да се изчака. Дано до тогава не останем без коса Stuck Out Tongue
и на мен от 2  две седмици ми пада страшно косата.Така се дразня на тези косми навсякъде.Но да ви кажа не мисля, че има какво да се направи, то просто е период който трябва да си мине.Аз не я и реше по принцип и като вляза да се къпя е кошмар,цели кичири падат.
Иначе ние приключихме с физиотерапията на краката,дано всичко е наред за напред.Водих я на ортопед, той каза че лявото стъпало все още отива малко нагоре, но не е фрапиращо,но детският и терапевтката казват, че всичко е наред.Пък и сега други неща са ми на дневен ред,във вторник влизаме за бъбреците.
Продължавам да цедя и да давам от шише и за сега успявам, но тя Емма не е много от тези дето ядат.Събират и се около 600-700 мл на денонощие.А в моята книжка пише 150 мл на кг тегло. Тя е към 5800 така че, доста повече трябва да си хапва, но какво да я правя като не иска.

# 336
Аз за косопада сигурно ще се притесня като оплешивея.

# 337
Ками пробвай с тиква - тя се води и плод, и зеленчук  Simple Smile
Мпеева звучиш добре, радвам се че нещата при вас са добре, всичко ще е наред, сигурна съм че и ти вярваш в това.  Hug
Мами аз да се похваля, че съм с нова прическа и сравнително косопада намаля Party, сега ще изчакам малко и ако не спре да капе изцяло ще правя маска с тривитаминол, някакъв алкохол и жълтък.

# 338
celika, не се тревожи за херпесите, две седмици след като родих, може би вследствие на стреса и трудното раждане, а после и мъките свързани с кърменето ми излязоха 2 огромни херпеса, един на долната и един на горната устна, приличах на плашило Crazy. Просто не целувах малчо, инече си го гушках, еми нищо му нямаше. Не се шашкай. Не съм се мазала с нищо, минаха ми от самосебе си.
Благодаря ти vili79 , ще се вземем в ръце и ща потърсим още едно мнение , не искам да има говорни проблеми после  Tired
И аз имам косопад, страхотен, но мисля че нещата ще се нормализират с времето, знам много хубава домашна маска, но нямам време да я направя. Mr. Green
Вие имате и още петънца по гърдите, на мен все още ареолите са ми кафяви и имам тъмната линия под пъпа, а не кърмя от 15тия ден от раждането  Thinking

# 339
Здравейте  Peace
sunny2012 ние действаме така след втория "сън" през деня я слагам на активната гимнастика, като й омръзне отиваме на спалнята, почваме да си приказваме, тя си прави разни движения, дърпа си краищата на чорапогащника и се опитва да ги хапе  Laughing после сме на шезлонга или излизаме навън. Но и предимно се носим на ръце, показвам цветята, говорим си с кучето  Joy Като й омръзне всичко вече я слагам в кенгуруто, пускам музика и танцуваме. Любимо й е Heart Eyes Абе малък цирк сме, поне докато пролазят  Heart Eyes
Ние като ходихме на ортопед, ни казаха че няма нужда да ходим на прегледа през 6 месец, но аз ще отида за мое си успокоение  Heart Eyes
За косопада- аз да си призная започнах да си мия косата с този на Сияна- той е за коса и тяло на Мустела и ако искате ми се смейте , но косопада ми намаля  Shocked
За стирката- аз минавам сутрин и вечер. Не за друго,ами сме с куче , а мопската си ходи навсякъде.
Пепи честита прическа, сигурно изглеждаш зашеметяващо. Пусни една снимка във ФБ. Hug
cotton4e аз още си ходя с петната, по- бледи са,но си се виждат. Също като Вас от 10 ден сме на АМ, но всеки организъм е различен. Ще изчезнат, няма къде да ходят. Hug
Ние сме добре, от седмица открихме че може страхотно да пищим и се наслаждаме на МАХ Joy
Пожелавам Ви хубава и спокойна вечер  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:13 от Ema*08

# 340
Здравейте и от мен!
За косопада - появи се точно като навършихме 3 месеца, аз тъкмо си мислех,че ще ми се размине  ooooh! но пък имам много нова коса,която обаче стърчи навсякаде  Simple Smile И вече косата ми не е къдрава, както преди бременността Sad
За петната - през бременността ми се появи една тънка кафява линия по дължина отгърдите надолу по целия корем и все още не се е махнала,само леко е избеляла. Под мишниците също имах петна, но слава Богу, поне те избледняха и почти не личат вече.
А с малчо сме добре, 2-та ваксина мина сравнително леко, вече се смее с глас и се опитва да ни имитира като го закачаме.  Hug то било много хубаво да си мама
Мисля, че и при нас коликите се върнаха, както при Катето.
Лека вечер на всички и хубава неделна сутрин!

# 341
За косопада - появи се точно като навършихме 3 месеца, аз тъкмо си мислех,че ще ми се размине  ooooh!

И аз бях решила, че ще ми се размине, защото гледам момичетата тука от много отдавна се оплакват, но ето, че и мен ме сполетя от около седмица някъде  Joy На всичко отгоре малкият ме скубе постоянно, та съвсем не ми остана коса!
Аз от това занимаване с него нямам време от 1 седмица да седна да пиша.
Искам да ви питам, на някое друго бебече зачервиха ли му се бузките? Нашите от около 3-4 дни са доста червени и някак по-груби. Първо се зачервяваха за час-два и после изчезваше, но от вчера са си постоянно червени. Мислех, че е от студа навън (на мен ми става така зимата), но вчера нарочно не излезнахме за да видя дали е от това и те си останаха така. Снощи мазах с Бочко, и като че ли поотмина малко.
Също така и скалпа ни се бели от около седмица-2. Много странно чак сега да е така.. Като се изкъпем си е ок, но до др ден пак се бели.
И последно- имаме си вече плешиво петно отзад на тила от въртенето на главата Grinning Много е смешен, защото изобщо не иска да лежи и като го сложим за малко започва веднага да си върти главата наляво, надясно много бързо, та се е прожулил  hahaha

# 342
  • Някъде по Дунава
Привет! Уж днес при нас щеше да е слънчево и се бях настроила за разходка, а ужасната мъгла ще попречи на плановете ни. Това не харесвам на крайдунавския регион, стане ли есен и почват мъглите. Е, ще си стоим у нас и ще се дундуркаме. Пепина беше споделила че Илиянчо си прекарва времето в активната гимнастика, люлката и ръцете и. Ама нашия калпазанчо въобще не иска да стои в тази люлка. Дори толкова и на ръце не иска, просто трябва да има компания. Оня ден два часа е играл и гукал на нашето легло, но мама беше с него. Тя вчера си отиде и за да си свърша работата съм го разнасяла с кенгурото. Тази нощ маминия мъж направо ми разказа играта. Събуди се в 01 да яде, после в 04.30 и заспа чак в 06.30 , пак се събуди в 07.30. Такова нещо с каката не съм преживяла, нямаше кризи в растежа, кърмачески стачки и под. Откакто стана на 5-6м си изгради стабилен режим, който спазваше до почти втората година.
Относно косопада и при мен скоро се появи. Много пада, но засега сякаш не е фатално, просто ме дразнят косите по пода. Като цяло нищо не предприемам, само редовно подрязване. Отдавна не се боядисвам, но неискам да я скъсявам много, така се харесвам.
Лек ден на всички и който може нека се порадва на есенното слънце.

# 343
ЗДравейте, мили мамии!

Почерпете се с тази вкусна тортичка! На този ден преди една година ми се догади от кафето и.... след половин час държах 2  EFP в ръцете си. Сега гледам моя бебчо как спи и ми се насълзяват очите от умиление  Heart Eyes

И Алекс има плешиво петно и доста от рождената му коса опада. Много е смешен- като пънкар- отстрани новата къса коса, а отгоре се е запазила дългата от раждането. Също така е станала доста по- светла- сега е с цвета на златото. Най- новия ни номер е да разрушава активната гимнастика- вирва двата крака, запречва ги на дъгите и бута, докато те не паднат. Ще го снимам следващия път.
sunny2012- и аз като другите мами постоянно сменям заниманията в опит да му привлека вниманието и да му е интересно, но истината е, че той играчки не обича, а предпочита заедно да си играем, телевизора също го обича ( но аз го не му давам много).
Ставам, че ме търси Simple Smile Лек ден на всички!

# 344
Здравейте, вече не помня от кога не съм ви навестявала!

Днес почитаме св. Виктор и св. Мина и искам да честитя именния ден на всички, които празнуват!

antonia02, честит ти мини-празник  Mr. Green

При нас нищо ново - същото като при вас  Mr. Green Още не съм започналва да захранвам - честно казано леко ме мързи. Тук избор на детски пюрета няма и ще трябва сама да си приготвям всичко, ама нали се сещате, че като се започне и няма спиране - та го отлагам за другия месец. Иначе съм си харесала ето такава машинка за правене на пюрета, но ми се видя скъпа и докато се чудех дали да я купувам, една мацка ми я предложи за няколко месеца ползване. Точно докато се приберем в БГ  Mr. Green Та пак намазах, хахахаха.

Косопад, още килограми за сваляне, петна, лекета  Mr. Green всичко си имам в изобилие  Joy

Общи условия

Активация на акаунт