Отговори
# 585
  • Варна
Момичета, има си тема за свекървите  Joy Почти всички са еднакви. Когато влязох в болницата моята извика сестра си да дойдат в къщи да чистят. Бяха ми пренаредили библиотеката, шкафовете с чиниите, част от детските играчки бяха качени на тавана  Shocked... в същото време висяха паяжини!  Sunglasses Обаче изобщо не се обаждам - става по-лошо! Почва да дудне на мъжа ми и горкия се разкъсва. Върнах си нещата после както са ми удобни и така. Пускам си класическа музика и релаксирам. На децата им трябва здрава майка! С първото всички се спускаха да помагат. С второто го правеха от време на време, СЕГА НАПРАВО МИ ОТКАЗВАТ. Така че ще дойде момента, когато свекитата няма да идват.

# 586
Добро утро на всички мами и бебовци!
Реших тази сутрин да ви сервирам кафенце в момента аз пия своето
Първо да се отчетем в началото на седмицата бяхме на консултация 8.500кг и68 см.  Heart Eyes пораснали сме доста,имаме си наденички и всички екстри.
За захранването и ние започнахме по малко засега много ни харесва,хапва всичко предложено(което все още не е много разнообразно) с апетит.
За обръщането мъчи се горкия но много ни тежи дупето Laughing иначе и той обича да го изправям да се опира на крачетата си и да се правим че танцуваме
За свекървите нямам коментар,с моята не сме нито скарани,нито се обичаме.Още след като родих големият ми син имахме сблъсък.Отварях си очите и тя беше в къщи,затварях ги и тя тогава се сещаше да си тръгне.Помагаше ако и кажа но постоянно ходеше след мен,не можех дори да се опъна да си почина.Казах на съпруга да вземе мерки и да прибере ключовете за вкъщи,обясненията бяха че явно съм в много дълбока следродилна депресия Mr. Green но щом средствата оправдават целта се съгласих и да съм депресирана само за да си реша проблема.Сега дори не направи опит да идва в къщи да помага,та проблем нямам вече.
Засега това е набързо от нас,ставам защото имаме традиция да ходим в една квартална сладкарница всяка сутрин на кафе,събираме няколко майки с бебчовци а аз си влача и баткото защото го спрях от градина.Сега отивам да ги обличам... Grinning защото само проливен дъжд може да ни спре да излезем.
Лек ден на всички и много бебешки усмивки Hug

# 587
Момичета, аз ако съм на ваше място ще лудна #Crazy Да има ключ от апартамента АБСУРД никога не бих го допуснала.Моята има само ключ от входа и толкоз, колкото да не слизам да й отварям.В началото като се роди Бети, решихме с мъжа ми да направим жеста бабите да я изкъпят.Съвсем случайно с оказа, че майка ми ще бъде в отпуск в периода след като ни изписаха от болницата/тай като те имат точно регламентиран отпуск/ и тя ми помагаше 2 седмици/тай като Бети беше много мъничка и аз исках да има някой около мен-разбира се за предпочитане майка ми.Скевървата каза, че ще си вземе отпуск след като изтече този на майка ми, за да имало и след това някой при мен.Съгласих се, но се чудех и аз защо.В продължение на целият отпуск на майка ми свекървата идваше всяка вечер, да къпят бебето.една вечер не издържах и казах "Кой къпе тази вечер, къпе, че от утре ще си я къпем двамата с мъжа ми".Свърши се отпуска на майка ми и тя взе своя.Но мъжа ми  й каза да не идва пред деня, защото мога да се справям и сама.И с цялата си наглост тя пак идваше всяка вечер.Едвам я изтърпях.И от тогава,когато реша веднъж в седмицата и оставям бебка за през деня.Ох, нещо се улях в този пост, извинете ме.

# 588
  • Варна
tsankova  Hug, благодаря за файлчето, същото ми го даде една приятелка, но разпечатано. Ежедневно правим гимнастика и масаж, единствено не мога да го оставям често по корем, защото много повръща. Правя го малко преди хранене, но тогава пък той бързо се изнервя тъй като е много гладен.

Оххх, момичета ще ме уморите с тези свекърви, с някои от постовете доста се посмях  Laughing То и ние май нямаме угодия... Моята свекърва е от добричките, но може и да се дължи на факта, че е от работещите баби и рядко се виждаме  Laughing

# 589
Добър ден ! Днес с Емка ни е ден за сън Simple Smile Нахранихме се в 7, после си се гушнахме двечките и сме си заспали сладко. Аз се събудих към 10 и тихо тухо се измъкнах, а тя още си спи блаженно.
Аз си изпих кафенцето, хапнах и седнах да попрегледам форума, че напоследък съм го зарязала. Да я видим докога ще спи момата Simple Smile Явно си е поспалива като майка си  Embarassed

Аз сега чета мнения относно захранването - имам горе доу месец за да изградя стратегия, но ще се водя по детето основно. Нашата лекарка ми каза да започна със зеленчук наобед, и после да й додавам кърма, а след около седмица до 10 дена следобед да й правя каша с плодово пюре (нещо като едновремешния кисел трябва да се получи, дето сме го яли ние като бебета). Сокчета ми каза да й давам към 7ми мес. Аз нямам възможност да й приготвям домашни пюрета и ще купувам.

Ние още не се обръщаме, но поне имаме желание. Иначе сме големи мераклийки да седнем вече, но избягвам още да я подпирам. Като сме в количката или шезлонга не спира да се върти, даже вчера така се беше опънала като лък в шезлонга, че щеше да се катурне за едната бройка.
На нас сухата кожичка ни се пооправи като почнах да я къпя на 2 дена. Мажа я с лосион на Тьопфер и може би той й подейства. Олио преустанових да ползвам.

Аз за свекърва ми като се сетя ми се вдига кръвното и пулса  #Cussing out Моята е в друг квартал и я виждам от дъжд на вятър, но като се видим все ме дразни - за най малкото. Прави се компетентна за всчико. От раждането ме дразни, не че преди не,хахаха. Имахме спречкване около погачатата, че бързаше да ходи  на море и заради нея я направих по-рано с ден два. Записала се за почивка при положение че знае, че ще има внучка и още на изписването ме зачекна кога ще я правя, за да иде да си пече задника на морето. Това й беше супер важно  #2gunfire. Преди да родя ми обясняваше как след майка ми ще си вземе отпуск да ми помага и тя, щяла да идва да ми готви, дрън дрън ярини. Не че щях да й позволя, но само й гледах сеира как се прави на загрижена. Звънеше ми ден по ден да ме пита как сме, че все ни мислела, мислела дръжки, само цигарите я интересуват (пуши като комин). Щяла да идва на мен да чисти, а у тях е кочина. Сега от месец не съм я виждала, додох й да разбере да не ме търси много много. Миналата седмица ми беше направила програма за съботата да сме им идели на гости, ама й отказах. Тя ще ми казва кога да ходя, как не. Тая събота вече ще трябва да идем обаче, че се обадила да мрънка на мъжа ми, и той от вчера ме е подготвил психически.
Айде и аз си излях болката, сори за дудненето и от мен. Да си гледаме дечицата, момичета, свекървите не са никак важни, че да ги мислим и тях. Дано по-малко ни дразнят пожелавам и на мене си и на вас!!!

# 590
Здравейте момичета,
не се включвам в темите, но си Ви чета редовно. Момичета като чета постовете Ви за тези "добри" свекърви ме накарахте да се смея от сърце. Въпреки, че знам колко е гадно. Аз изобщо не познавах моята и по- добре, че каквато съм си луда, най- много да направя някоя глупост  hahaha
За захранването ние сме още на тиква, днес пропуснахме че бяхме навън по това време, но малката от вчера не ми е акала и се притеснявам дали е нормално, да го смятам ли че се е запекла  newsm78 Последния път като се бе запекла много, ни помогна термометъра, но сега като че ли не искам да го използвам. Давах сок от круша, но нямаше ефект. Може ли да ми препоръчате нещо за запичане newsm78 Ние другата седмица сме чак на консултация, но видимо си личи че сме пораснали и наддали, но ще видим колко.С растежа вървим май доста напред, защото днес й купих едно костюмче за 6 мец, точно по мярка й е, силно се надявам до Коледа да може да си го облечем още веднъж  Laughing
Относно спинкането, вече тотално ме обърка това дете. През деня спим мах. 30 мин. и следователно едвам издържа до 7ч, когато се приготвяме да си ляга обикновено.
Пожелавам Ви хубава и спокойна вечер  Heart Eyes

# 591
Здравейте, мили мами!
Май и ние с моето бебче сме за тази тема, но понеже съм новичка и още се ориентирам, ще ме извините ако бъркам.

Аз съм горда мама на едно малко раче на име Елица. Тя е родена на 5-ти юли, десет дена преди термина. И макар всички да ми обясняваха как понеже съм с очила ще трябва да раждам секцио, аз минах на трима очни и накрая си раждах нормално. С това аз се гордея много, защото раждах без упойки, точно както го бях планирала.
Но стига за мен, да ви разкажа за Ели. Тя е едно весело малко човече. Много обича да е център на вниманието и да в гушкат.
Миналият четвъртък бяхме на консултация и вече сме скромните 63 см и цели 7,5 кг.
Сега я оставих да спи и седнах малко да попиша тук. Голяма радост ми е, че от няколко месеца спи през цялата нощ. Вярно, че преди това се кърмим по 50 минути, но си заслужава, защото като заспи към 10-11 вечерта става чак 8-9 сутринта.
Та това е с две думи за нас  Grinning
пожелавам на всички една спокойна и лека нощ!

# 592
Mama_Em добре дошла сред нас  Hug Да ти е жива и здрава малката кукличка, нека да расте все така веселичка и да ви дарява с много любов!
Аз също вечер кърмя моята кукла по 50-60 мин. защото за това време та си заспива на няколко пъти и й трябва време да се разбуди и да си продължи бибкането Simple Smile
Ema, мила и ние сме така - през деня спиме малко, т.е след 13ч въобще не спиме, или ако се случи е както казваш ти за 30 мин. Днес я оставих на баща ми да ида до Хипото и за час и малко се скъсала да реве, съответно към 19ч.вече беше изтощена до безкрай. То всяка вечер към 19ч тя става кисела, нервна и едвам издържа къпане, масаж, цицкане и към 21ч.вече спи. Много е любопитна и дори й да й се спи през деня не пропуска за нищо на света случващото се около нея Simple Smile А за реването днес-почвам да си мисля, че е свикнала много с мен и може да й липсвам като зачезвам.
Лека и спокойна нощ
!

# 593
Здравейте и от мен! Два дена ме нямаше и докато ви прочета ми отне доста време.
Мама ЕМ Добре дошла сред нас и аз съм новичка тук Hug да ти е жива и здрава малката дъщеричка и много да ви радва.
Ех, тези свекърви #Cussing out Аз за моята незнам от каде да я започна. Добре, че сме на 2000км разстояние стига ми ,че всяка вечер звъни на синчето и по скайпа и напоследък се шегувам с него, че са като в рекламата "Жорко - спиш ли мама???" . Таз мойта дойде, когато бяхме почти на 2 м. и остана цели 2 седмици  #Crazy то беше едно готвене, едни баници, едни сълзи, за нея това е 1 внуче. Едвам я изтърпях - аз пускам пералня, тя до мен  Shocked, аз гладя - тя  Shocked и все се бърка уж да ми помагала. Накрая не издържах и уж на шега и казах " Всяка майка да си гледа синчето"  Laughing
Абе с 2 думи, колкото по рядко се виждам с нея, толкова по- добре се чувствам, че да е само тя добре, ама и дъщеричката и #2gunfire двечките са ми като трън в очите. Нейната дъщеря е във всичко Най.  Глезли на годината.
Сега да се похваля от вчера си имаме пасаван и ще си дойдем за 1 месец в БГ. Пътувахме до Мюнхен  с колата сутринта беше добре почти през цялото време спа, но навръщане доста се изнерви и всичко му омръзна.Всичко друго много ме радва, само това че ще трява по-често да ходя у свекито ме депресира от сега. Че преди снахата не им трябваше, ама сега мнооого ме обичат да им заведа детето smile3514 неискам да ми го гушкат. Абе аз се поувлякох ама това ми е слабото място, как ме улучихте.
 А за малкия много е активен, не спира иска много внимание гука , смее се, иска да сяда, сладур голям. Но необича по корем, тежи му дупето май май.
Захранването го планирам за януари засега.
Лека вечер на всички.

# 594
Добро утро !
Аз пък може би защото нямам свекърва ,та затова не мога да ви разбера .Мисля си че е много добре да има на кого да оставиш бебето и да разтовариш малко .
А моето човече е решило явно да става манекен -70см е и само 6.240 кг.
За спането направо се чудя как не спят наборчетата .Аз не мога да се оплача спи детето и денем и вечер .Повече от 2часа между храненията не може да изкара буден-пу-пу.
Лек ден и ако има именници да се чувстват поздравени  bouquet Hug!

# 595
Здравей те мами и добро утро  Hug
Не се включвам много често ама няма как с моят Крис които спи по 30м.няма как .Впонеделник бяхме на последната двойна въксина много плака милия  иначе сме 6600 и 61см..
За захранването аз давам тиква за сега и много му харесва ядего с апетит
За свекито тя е добричка ама сме далеч една от друга слава богу  Laughing ,че не бих издържала някои да ми се меси .
Ставам ,че станахме  Laughing

# 596
Ема, тиквата разхлабва по принцип.

# 597
  • Сливен
Ел7, ти си късметлийка с такова спокойно бебче  Hug
Mama_Em , добре дошла, да ти живо и здраво детенцето  Hug
Моята Ивка пък от 2 седмици се събужда точно в 2,20ч. ( заспива към 8ч. вечерта), направо можеш да си сверяваш часовника по нейното събуждане  Grinning, през деня обаче съня продължава да е трудна работа.
Бамбукита, и Ивайла доста реве като ме няма, даже не иска да се храни в мое отстъствие, а до скоро не беше така, но децата растат и почват да разбират, че при мама е най-добре.
Момичета "размразих" си профила във ФБ, някой да ме добави в групата - Роксана Радкова.
Хубави почивни дни  Hug

# 598
Мерси, момичета за топлото посрещане!
Аз много мога да говоря по темата свекърва, но истината е, че от както не живее при нас сме първи приятелки.  Sunglasses Аз съм й много благодарна, защото от както се роди Ели (тя й е първо внуче на единственото й дете) все се старае да ми помогне. Вярно, че много се меси и много трепери и понякога ме изнервя ужасно, но е по-добре като има кой да ти помогне.

ell7, прекрасно е, че върви така добре и е толкова спокойно, все така да продължава!
kapkatr не знам дали е толкова добре да му даваш тиква. Те бебетата много я харесват, защото е сладка, но не е много добре за коремчетата. Пробвай с моркови или поне да е някакво зеленчуково. Нашата докторка каза, че щом сме само на кърма и толкова добре наддава няма смисъл да я захранвам рано. Така че планирам да почна януари. Тези дни четох в статии на Европейската асоциация на педиатрите, че е най-добре да се почне със зеленчуково пюре, защото ако се почне с плодово след това децата трудно приемат зеленчуковото. Освен това плодовите пюрета дават много повече алергични реакции в сравнение със зеленчуковите. Тази тема ми е много наболяла, защото и двамата с таткото сме алергични и много се тревожа и чета сума ти неща по въпроса. Даже съм си взела и уред за готвене на пара и сама ще си правя пюретата. Та ще споделям как ги понася нашата девойка.

# 599
Mama_Em, тиквата е едно от първите неща, с които се захранват бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт