Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 650
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Варна - Бургас
Такова лекарство например е калиум арсеникозум

Това отговор на моя въпрос ли беше  Simple Smile
Стана ми интересно, наистина не знаех, че има "нормални" хомеопатични полипрепарати.

Мече, приятна ваканция и от мен  Hug

И на мен ми стана интересно. Май някои създават нова хомеопатична терминология.  Laughing
Еми интересно ще ви е, как не! Калий, арсен, доказано лекарство, не е моносубстанция... Колкко години на някои хора отиват на вятъра...
така е, и не различават химическо съединение от смес.
                  KALIUM_ARSENICOSUM

# 451
Такова лекарство например е калиум арсеникозум

Това отговор на моя въпрос ли беше  Simple Smile
Стана ми интересно, наистина не знаех, че има "нормални" хомеопатични полипрепарати.

Мече, приятна ваканция и от мен  Hug

И на мен ми стана интересно. Май някои създават нова хомеопатична терминология.  Laughing
Еми интересно ще ви е, как не! Калий, арсен, доказано лекарство, не е моносубстанция... Колкко години на някои хора отиват на вятъра...
така е, и не различават химическо съединение от смес.
Дали понякога не е по-добре да замълчите, вместо да се излагате? Да, не понякога, винаги!

# 452
  • София - Варна - Бургас
само за малко
Цитат
Дали понякога не е по-добре да замълчите, вместо да се излагате? Да, не понякога, винаги!

- това ли Ви остана като последен "аргумент"...

# 453
само за малко
Цитат

- това ли Ви остана като последен "аргумент"...

Нямам  никакви причини да водя с вас професионален спор поради некомпетентността ви. Аргументите нямат значение, когато не можете да ги разберете. А това, че поставяте думата в кавички е "утежняващо " за вас обстоятелство.

# 454
  • София - Варна - Бургас
И коя сте вие, за да ми забранявате да пиша в темата, създадена от мен преди 6 и половина години?!

# 455
Създавайте си колкото искате теми, те никак не са малко. Не само светът е малък, а и интернетпространството не е голямо, знае се какво правите.
Александър, нито една мама не чете тук, за да се наслаждава на глупости. Всяка мама желае да се увери, че прави най-доброто за детето си и да получи съвет. Единствената причина, поради която ви отговарям е, че вредите. Иначе изобщо не ме интересува колко държите на компетентността си.

# 456
  • София - Варна - Бургас
Създавайте си колкото искате теми, те никак не са малко. Не само светът е малък, а и интернетпространството не е голямо, знае се какво правите.
Александър, нито една мама не чете тук, за да се наслаждава на глупости. Всяка мама желае да се увери, че прави най-доброто за детето си и да получи съвет. Единствената причина, поради която ви отговарям е, че вредите. Иначе изобщо не ме интересува колко държите на компетентността си.
Вие като еталон на глупостта ли се самопровъзгласявате? Хайде спрете се, че ставате вече скучна Пишете си и не се вземайте толкова на сериозно. И си учете уроците.  Simple Smile

# 457
Има разлика межу смес и химично съединение, разбира се, но тук не водим химична дискусия, а целта е по-простичко и разбираемо да се обясни. Защото по-резонният въпрос е точно каква е разликата между Инфлуцид например и любимият ликоподиум.

Смес се нарича система, състояща се от няколко вещества (компоненти), диспергирани (смесени) едно в друго, т.е системата е многокомпонентна и всеки от компонентите запазва своите химични своиства. Химично съединение е съединение на атомите на два и повече химични елемента, при което се получава ново вещество с нови определени химични свойства. Системата е еднокомпонентна и това е така.
В химичното съединение връзката се осъществява посредством отдаването или приемането на електрони като се формира обща електронна двойка между атомите, които са във връзка. В смесите не се случва формиране на обща електронна двойка. Една от най-важните разлики между химично съединение и смес е, че отделните компоненти, отделните съставки на сместа могат да се разделят с обикновени, механични и физични средства като филтриране, изпарение, употреба на магнит и тн., докато компонентите на химичното съединение могат да бъдат отделени само с помощта на химични реакции.
Друга характеристика са физичните и химични свойства, така например СВОЙСТВАТА НА СМЕСИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ СВОЙСТВАТА НА ОТДЕЛНИТЕ СЪСТАВКИ, докато ХИМИЧНИТЕ СЪЕДИНЕНИЯ ИМАТ СВОЙСТВА НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ НА СЪСТАВЛЯВАЩИТЕ ГИ ЕЛЕМЕНТИ.
Калиум арсеникозум не е смес по дефиниция на калий и арсен, а химично съединение. Щом толкова се държи на точността, но има своята доказана картина, за разлика от Инфлуцид например (дано не греша, но мисля, че не е доказан). Пулсатила е монопрепарат, но лекарството е приготвено от тинктура от цялото растение, т.е имаме коктейл от химични съединения и все пак е монопрепарат.
МОНОПРЕПАРАТ е всеки препарат (независимо дали изходната субстанция е химичен елемент, съединение или коктейл от съединения) който е претърпял надлежно хомеопатично доказване и са разкрити неговите специфични свойства
ПОЛИПРЕПАРАТ е всеки препарат, логиката на чието производство е, да обединим отделните характеристики на няколко монопрепарата
Полипрепаратът е коктейл от химични съединения, които обаче изобщо не се знае как точно ще подействат, защото не са изследвани, както и вероятната цел е те да бъдат просто смес и всяко от монолекарствата вътре да действа самостоятелно.  Предвид, че повечето им съставки са в ниски потенции, тоест в материални дози, вътре има молекули на изходната субстанция, които при определени условия биха могли да реагират и да създадат нови химични съединения, но това е на теория. Монопрепаратът   в случая, който обсъждаме е химичното съединение на Калий и Арсен.
МОНОПРЕПАРАТЪТ МОЖЕ ДА Е СМЕС (например Bell, която е приготвена от изходна субстанция тинктура от цялото растение; основният алкалоид е атропин, но има и други химични съединения), МОЖЕ ДА Е САМО ЕДНО ХИМИЧНО СЪЕДИНЕНИЕ (Nat-m, Calc-c), МОЖЕ ДА Е ПРОСТ ХИМИЧЕН ЕЛЕМЕНТ (Sulph, Graph)
Цялата идея е, че лекарството е реално монопрепарат представляващ химично съединение.
Ако така ти е по-ясно какво съм имала предвид, шапка свалям.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 01:49 от Мечка Малинарка

# 458
  • София - Варна - Бургас
Съществената разлика е в приготвянето. Така наречените "Комплексни препарати" като Парагрип, Коризалия и др. са смес на вече готови две или повече хомеопатични лекарства, което е против Основният принцип на Ханеман за едно единствено хомеопатично л-во.
 От друга страна, например Хепар-Сулфур-калкареум е хомеопатичен монопрепарат, въпреки че първоначално той е смес между фино смлени средни пластове от мидени черупки и чиста сяра, след което започва нейното многократно хомеопатично разреждане 1:100 и сукусиране, докато се постигне нужната потенция.

# 459
Да, от собствено име потвърждавам, че искам да се уверя, че правя най-доброто за децата си.
И поздравявам Само за малко, че не се поддаде, за да не прокисне разговорът.

# 460

Да, от собствено име потвърждавам, че искам да се уверя, че правя най-доброто за децата си.
И поздравявам Само за малко, че не се поддаде, за да не прокисне разговорът.
Peace

# 461
  • у дома
само за малко  Hug
За мен е ужасно недопустимо,да се "нахлува"и громи в душата на една майка.
Имам предвид как се копира листовката на препарат,които е изписан на  Деси,нима тя не знае какво дава и какви са страничните действия,а някой от вас вместо да й подаде ръка,я линчува.
Точно заради такъв рязък тон много не се доверяват на хомеопатията.

# 462
само за малко  Hug
Имам предвид как се копира листовката на препарат,които е изписан на  Деси,нима тя не знае какво дава и какви са страничните действия,а някой от вас вместо да й подаде ръка,я линчува.
Нищо не мога да кажа, тъй като нямам представа за какво говорите, нищо не зная за това Simple Smile

# 463
О,да,видях. Ще се въздържа да коментирам, вече е ясно мнението ми.  Но съм абсолютно съгласна с вас Simple Smile

# 464
  • София - Варна - Бургас
само за малко  Hug

Съжалявам! Не съм и предполагал, че една обикновена официална листовка към лекарство, се приема толкова драматично, в противен случай не бих я цитирал. Вземам си забележка!

Общи условия

Активация на акаунт