Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 658
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
tuttifrutti с пожелания за бързо оздравяване и дано наистина сте попаднали на вашия хомеопат!

# 436
  • Пловдив
ОТНОСНО БОАРОН, БОАРОНСКИТЕ ЛЕКАРСТВА И БОАРОНСКИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ
1.   Боарон е френски производител на лекарствени препарати. Предлага МОНОПРЕПАРАТИ И ПОЛИПРЕПАРАТИ (например калиум арсеникозум). Това са същински хомеопатични лекарства, налични под формата на глобули, които представляват смес от млечна захар и хомеопатично лекарство. Всяко от тези лекарства си има своя собствена картина, която е изяснена чрез доказвания. При доказването  съответните лекарства се дават на група доброволци с цел изучаване на действието на даденото лекарство. Приемането на лекарството води до изкуствено предизвикване на болестни симптоми у здравите доброволци. Именно проявените по този начин симптоми съставляват картината на лекарството, което се вписва в Материя Медика и реперториумите.
Боарон предлага също друг вид ПОЛИПРЕПАРАТИ (условно могат да се нарекат тип КОКТЕЙЛ). Това са лекарства като Стодал, Коризалия, Хомеовокс, Хомеожен и др. И те се водят хомеопатични лекарства, но всъщност са такива само дотолкова, доколкото съставът им е комбинация от субстанции, всяка от които сама по себе си е хомеопатично лекарство, доказвано самостоятелно. Тези препарати НЕ СА ДОКАЗАНИ като коктейл, картината им не е описана в никоя Материя Медика, т.е. не се знае какво ще бъде действието им върху организма.
2.   Сами по себе си МОНОПРЕПАРАТИТЕ И ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ от 1-вия тип на Боарон са ОК като лекарства. Използват се от класическите хомеопати, като обаче се приема за допустимо само еднократен първоначален прием на глобула в суха форма. Следващите приеми трябва да са в течно състояние (глобулата, разтворена в разтворител според указанията на хомеопата).
3. За по-добро разбиране на действието на ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ тип КОКТЕЙЛ може да се предложи следната метафора: представете си, че трябва да се придвижите напред. Правилно избраното ХЛ в точната потенция ще направи именно това – ще даде тласък на ЖС, за да можете да постигнете целта, а именно да се придвижите напред. Когато има смес от различни лекарства, всяко от тях има различно действие върху ЖС. Условно казано, едно може да ви бута наляво, друго – надясно, трето – нагоре. Поради това крайният резултат става неясен и съмнителен. Вероятно е или да не се придвижите напред, или дори да тръгнете назад, т.е. в посока, различна от желаната.
4.   БОАРОНСКО ПРЕДПИСАНИЕ: предписание на хомеопатични лекарства (били те моно- или полипрепарати) въз основна на отделни болестни симптоми (едното за хрема,  другото за зачервено гърло и т.н.), без оглед на цялостното състояние и особености на пациента.
В Органон на лечебното изкуство Ханеман говори за тоталност от симптоми, тоест за разглеждане на човека като съвкупност от черти, белези, характеристики и т.н. Основните постулати на класическата хомеопатия могат да бъдат намерени в книжка, която струва само 13 лева, но в нея ще прочетете всичко, което ви интересува за класическата хомеопатия като начин на лечение (виж "Органон" - шесто издание).
НЯМА НИЩО НЕРЕДНО И НЕПРАВИЛНО В:
- ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БОАРОНСКИ ЛЕКАРСТВА САМО ПО СЕБЕ СИ, АКО ПРЕДПИСАНИЕТО И НАЧИНЪТ НА ПРИЕМ СА СЪОБРАЗЕНИ С ПРИНЦИПИТЕ НА ХОМЕОПАТИЯТА.  (Фирмите производители на ХЛ са няколко. Разликата е в методиката.)
-САМО 1-ВАТА ДОЗА СЕ ПРИЕМА В СУХА ФОРМА. (Проблемът не е в сухата форма като субстанция, а в това, че ХЛ в такава суха форма е винаги в една и съща потенция, тоест чрез него се подава постоянно един и същ стимул на ЖС, а тя е променлива величина, която в различни моменти има нужда от стимул с различна сила. Многократното приемане на лекарство само в сухата му форма може да доведе до доказването му, защото точно така се правят клиничните доказвания, за да се извлече картината на съвкупността от симптоми, които предизвиква лекарството.)
ПРЕДПИСАНИЕТО НА ХЛ ТРЯБВА ДА СТАВА СПОРЕД ПОДОБИЕТО МЕЖДУ КАРТИНАТА НА ПАЦИЕНТА И КАРТИНАТА НА ЛЕКАРСТВОТО.
НЕПРАВИЛНО Е:
- ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ тип КОКТЕЙЛ;
- ЕДНОВРЕМЕННИЯТ ПРИЕМ НА ПОЛИПРЕПАРАТ/МОНОПРЕПАРАТ или на НЯКОЛКО ПОЛИПРЕПАРАТА/МОНОПРЕПАРАТА;
- МНОГОКРАТНИЯТ ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА В СУХА ФОРМА, без те да се потенцират/ динамизират чрез разреждане.
- ПРЕДПИСАНИЕ, БАЗИРАНО НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СХЕМИ ПО БОАРОНСКАТА МЕТОДИКА (НАПРИМЕР СУТРИН ОТ ТОВА 5 ГРАНУЛИ, ВЕЧЕР ОТ ДРУГОТО 5 ГРАНУЛИ или ПИЙ ДНЕС ХЛ_1, СЛЕД 2 ДНИ – ХЛ_2, СЛЕД 15 ДНИ – ХЛ_3,     без междувременно хомеопатът да има обратна информация за случая и да потвърди, че предписанието е все още подходящо.)
Понякога, когато трябва да се стабилизира някой орган, за да продължи лечението, е напълно възможно хомеопатът първо да ви даде едно лекарство, а за след известен период -друго, но той вероятно ще изиска  обратна връзка преди започване на второто лекарство. И в този случай може да се каже, че става дума за своеобразна схема, но подходът е напълно различен от боаронския.
Реакцията на жизнената сила, оттам и оздравителният процес, са строго индивидуални и динамични. Няма как да се знае с точност каква ще е картината на пациента след 1-вия прием на лекарството (макар че в някои случаи може да се предположи). За всяко следващо предписание е необходимо проследяване/повторно снемане на случая.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 18:26 от yulinga

# 437
Супер!  Благодаря   bouquet

И молба - може ли пример за полипрепарат /не от тези тип Коктейл/.

# 438
Тези суперлюбопитни нещица няма да ги намерите в общообразователните книжки. Триади всякакви. Всяко лекарство си има да го наречем силни и слаби места, по-уязвими. Това е достатъчно.

Впрочем защо ви трябва "по-добро" развитие? (Това не е риторичен въпрос) Акцентът е в развитието като промяна, не в по-добро или по-лошо. Другото са амбиции Laughing. Всеки човек получава своите житейски уроци.

Защото не намирам нищо в лошо в амбициите и в по-доброто развитие  Peace

п.с.това е отговора, който очаквах  Peace има дори и определение за него, но ще го спестя.
Благодаря!   bouquet

# 439
Кокошчица, няма начин да получавате курс по хомеопатия. Защото напоследък това се случва в темата. Аз се радвам, че въпросите ви задълбават, наистина. Но не става така работата. Има си йерархия на представянето на информация, защото всичко е навързано. Не пестете нищо, наистина, аз също нищо не пестя от мнението си. Мисля, че е полезно.

Всичките ми изказвания бяха с цел да не се притесняват хората от това, което писа Александър, защото не е вярно.

Такова лекарство например е калиум арсеникозум

# 440
Аз излизам във ваканция Grinning Силно се надявам Само за малко да остане да регулира подвеждащата информация Praynig

# 441
Мече, надявам се наистина само за ваканцията да те няма! Приятна почивка и до нови виртуални срещи!

# 442
  • Пловдив
Аз излизам във ваканция Grinning Силно се надявам Само за малко да остане да регулира подвеждащата информация Praynig

Аааа,що така бе Мече  Laughing Я кажи кой те измори толкова.. Wink...или имаш изпити Rolling Eyes Peace

# 443
Цитат
Аз излизам във ваканция  Силно се надявам Само за малко да остане да регулира подвеждащата информация
Приятна и ползотворна ваканция!!! ... и с надежда да се върнеш тук  Praynig

# 444

Това отговор на моя въпрос ли беше  Simple Smile
Стана ми интересно, наистина не знаех, че има "нормални" хомеопатични полипрепарати.

Мече, приятна ваканция и от мен  Hug

# 445
  • София - Варна - Бургас

Това отговор на моя въпрос ли беше  Simple Smile
Стана ми интересно, наистина не знаех, че има "нормални" хомеопатични полипрепарати.

Мече, приятна ваканция и от мен  Hug

И на мен ми стана интересно. Май някои създават нова хомеопатична терминология.  Laughing

# 446
Момичета това изписа нашият хомеопат на детето ми :

Phytolacca decandra 9 ch - 2 флакончета по 5 гранулки на ден
Silicea 15 ch - 1 флаконче по 5 гранулки през ден
Aviaire 15 ch - 1 флаконче два пъти месечно по 5 гранулки
 Мнения ?

# 447

Това отговор на моя въпрос ли беше  Simple Smile

Мече, приятна ваканция и от мен  Hug

И на мен ми стана интересно. Май някои създават нова хомеопатична терминология.  Laughing
Еми интересно ще ви е, как не! Калий, арсен, доказано лекарство, не е моносубстанция... Колкко години на някои хора отиват на вятъра...

# 448
Момичета това изписа нашият хомеопат на детето ми :

Phytolacca decandra 9 ch - 2 флакончета по 5 гранулки на ден
Silicea 15 ch - 1 флаконче по 5 гранулки през ден
Aviaire 15 ch - 1 флаконче два пъти месечно по 5 гранулки
 Мнения ?
Веднага заповядайте мнение Simple Smile Сменете хомеопата !!! Имам спомен, че вече съм ви препоръчвала това!

# 449
  • София - Варна - Бургас

По-принцип, когато трябва да се евакуира гной от вътрешното ухо, жизнената сила сама си прави спонтанна перфорация,гнойта изтича и след това тъпанчето си зараства. И това е без стреса от насилието и при вида на големите игли.
 Колкото за антибиотиците, само напишете в Гугъл: "СЗО Антибиотици" и гледайте какво излиза!

Здравейте. Точно това се случи през нощта.Сега  още тече, но няма болка вече.Няма и температура.Значи лекарството трябва да е подействало и мисля,че вървим към оздравяване.

Сега, с риск да прозвуча сладникаво вече, искам да благодаря на всички, които ми писаха, защото това ми помогна да остана спокойна.Надявам се и други  колебаещи се като мен да попаднат на тази тема и да си направят изводите  Simple Smile Хубав ден ви желая и ще продължавам да ви чета- полезно е!   bouquet
  Супер, това е най-важното - здравето на нашите деца.

Общи условия

Активация на акаунт