Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 671
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София - Варна - Бургас
само за малко
Цитат
.........................
Да остане калкарея завинаги според мен не е най-доброто, защото означава, че няма развитие, а има застой. Застой е болест. Или живот, в който не се случва нищо. Динамиката и движението са здраве.

Това е според твоите разсъждения, но фактите са други и те са, че хора главно от малки населени места, които живеят в спокойна среда и цял живот са си Калкареа или Сулфур и т.н. са изключително здрави.

# 421
само за малко
Цитат
Да остане калкарея завинаги според мен не е най-доброто, защото означава, че няма развитие, а има застой. Застой е болест. Или живот, в който не се случва нищо. Динамиката и движението са здраве.

Това е според твоите разсъждения, но фактите са други и те са, че хора главно от малки населени места, които живеят в спокойна среда и цял живот са си Калкареа или Сулфур и т.н. са изключително здрави.

Това не е според моите разсъждения. Между другото, аз не ви говоря на "ти".  Фактите не са такива, защото вие не сте директор на фактите. Фактите са, че ако има застой, има болест.
Не е работа на мамите да четат нашите спорове. Само си помислете, какво причинявате на майката, която след калкарея ще получи друго лекарство за детето си. Александър, главата не се използва само за носене на шапка.

# 422
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка
Цитат
......................
Освен това, Александър, имаме една много важна триада в хомеопатията - калкареа-ликоподиум- сулфур, не знам дали ти е позната, би трябвало.............

Мече, успя да ме разсмееш  Laughing това съм го учил преди 10-тина години...

За постоянната конституция при хора които живеят семпъл и лишен от стресове живот на село, това го твърдят хомеопати с по 40 и повече годишна практика. Световно признати хомеопати, не аз, така че с тях се опитвайте да си мерите шапките...

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 23:56 от Aleksander

# 423
Мечка Малинарка
Цитат
......................
Освен това, Александър, имаме една много важна триада в хомеопатията - калкареа-ликоподиум- сулфур, не знам дали ти е позната, би трябвало.............

Мече, успя да ме разсмееш  Laughing това съм го учил преди 10-тина години...

За постоянната конституция при хора които живеят семпъл и лишен от стресове живот на село, това го твърдят хомеопати с по 40 и повече годишна практика

Поне да имаше смисъл от ученето...

# 424
само за малко
Цитат

И не е съвсем вярно, но няма да навлизам в подробности. Само ще кажа, че в България няма населени места, които да са изцяло изолирани от околния свят. Това не са джунгли!!! Дори и в тези племена има старейшини, има шамани, има прости работници. И определено не са една конституция, така че генерализираш.
Не са мои разсъждения, а са на Ханеман и стотици хомеопати. Ако ти си учил нещо друго, адмирации. Не е важно кой кога е учил, а кой какво.

# 425
И да не сравняваме живота преди 40 години и този сега...
Впрочем е добре да си припомниш и какви най-често са тези конституции из племената предвид семплия, организиран живот

# 426
  • София - Варна - Бургас
Момичета, лека нощ! Беше ми приятно.  Peace

# 427
И какво, след като детето пи калкареа карбоника, а после ликоподиум, да се стресирам ли?

# 428
Разбира се, че не - напротив! Имате развитие.  Няма лошо лекарство, има вярно лекарство. Всички минаваме през най-различни етапи.
Не трябва да се  демонстрира негативизъм към определено лекарство.  Субективизмът към лекарствата е доста подъл капан. Това го казвам съвсем чистосърдечно и си е лично мое мнение. Защото настройката към лекарствата пречи на хомеопата да бъде обективен.

# 429
Нямам негативизъм, просто прочетох предишните постове. Благодаря за отговора, Мечка Малинарка.
Трябва ли да направим съюз на пострадалите, за да спрат някои хора да объркват все повече пациенти?

# 430
Благодаря ви,то ние и без друго залагаме повече на колелото,топката и танците  Simple Smile

# 431
Нямам негативизъм, просто прочетох предишните постове. Благодаря за отговора, Мечка Малинарка.
Трябва ли да направим съюз на пострадалите, за да спрат някои хора да объркват все повече пациенти?
Не говорех изобщо за негативизъм от ваша страна Peace Вие и случайно да имате такъв, той е нормален. Въпросът е ако хомеопатът има отрицателно отношение, или изобщо ако има отношение към определен лекарствен тип.

# 432
имаме една много важна триада в хомеопатията - калкареа-ликоподиум- сулфур, ..............Която е триадата на несигурността. Та тръгвайки например от ляво на дясно, това е един добър начин за растеж всякакъв - от най-несигурния тип към най-сигурния. .............................

С риск да ме наругаете, ама пусто любопитство  Mr. Green тия суперлюбопитни за мен неща не ги намирам в общообразователните хомеопатични книжки  Crossing Arms  има ли и други подобни триади?
А ако се тръгва от сулфур накъде може да се "расте", в какви други лекарства може да се промени/измени/развие (не знам коя е подходящата дума) сулфур? Говоря за по-добра посока на развитие.

# 433
Тези суперлюбопитни нещица няма да ги намерите в общообразователните книжки. Триади всякакви. Всяко лекарство си има да го наречем силни и слаби места, по-уязвими. Това е достатъчно.

Впрочем защо ви трябва "по-добро" развитие? (Това не е риторичен въпрос) Акцентът е в развитието като промяна, не в по-добро или по-лошо. Другото са амбиции Laughing. Всеки човек получава своите житейски уроци.

# 434
  • Пловдив

По-принцип, когато трябва да се евакуира гной от вътрешното ухо, жизнената сила сама си прави спонтанна перфорация,гнойта изтича и след това тъпанчето си зараства. И това е без стреса от насилието и при вида на големите игли.
 Колкото за антибиотиците, само напишете в Гугъл: "СЗО Антибиотици" и гледайте какво излиза!

Здравейте. Точно това се случи през нощта.Сега  още тече, но няма болка вече.Няма и температура.Значи лекарството трябва да е подействало и мисля,че вървим към оздравяване.

Сега, с риск да прозвуча сладникаво вече, искам да благодаря на всички, които ми писаха, защото това ми помогна да остана спокойна.Надявам се и други  колебаещи се като мен да попаднат на тази тема и да си направят изводите  Simple Smile Хубав ден ви желая и ще продължавам да ви чета- полезно е!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт