Въпроси към Класически хомеопати 23

• 39 803
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Аз връщах в аптеката. Два пъти. Единия път ме изгледаха странно, явно аптекарката считаше лекарствата за абсолютно безопасен боклук, който мога да си хвърля в кофата вкъщи. Втория път ми ги взеха, но понеже знам, че в БГ законово не е уредено унищожаването на ненужни лекарства или такива с изтекъл срок, и затова предполагам, че аптекарката си ги е пуснала в нейното кошче. Но поне беше запозната що е то опасни отпадъци и не ме гледа като теле.

# 226
Аз да ви кажа нямам никакви притеснения да изхвърлям в коша. Първо - хората да си гледат децата да не ровят по кошовете Grinning. Второ -  тези, които ровят в боклука, всички знаете и с какво от там си хранят децата, толкова пъти съм ги виждала, че... Tired, та лекарствата там ще са последен проблем

# 227
Проблемът не е само в ровещите в боклука, а че лекарствата са токсични и тровят почвите и водите. И после си ги изпиваме все пак.  Mr. Green

# 228
На няколко километра от Пазарджик има доста голямо сметище. Правили сме разни проучвания там. Повярвайте, лекарствата си се ширят на воля. Да, нямам представа откъде се изхвърлят, ако трябва да сме честни. Ще взема да питам в някоя аптека какво ги правят, поне са ми познати и няма да ме излъжат. Впрочем изобщо не ме притесняват съставките в лекарствата, които отиват в подпочвените води, предвид химичното им съдържание. Повече ме притесняват хормоните, които всичко живо гълта за щяло и нещяло, в този род и противозачатъчните. Е, тях вече си ги пийваме и с чешмяната водица, отделно от хапването. Simple Smile

# 229
Хубаво ... тъй като моите лекарства са "по-простички" (няма антибиотици, кортизонови или хормонални), просто ще ги хвърля в кошчето. Имам двуомение за някои неща (като например разтвор на морска сол), но за тях ще питам конкретно хомеопата.

Благодаря ви за диалога!

# 230
От аптеките лекарствата би трябвало да попаднат обратно в аптечните складове, където да се погрижат за изгарянето им. Какво правят в момента с тях - нямам представа, както казах - най-вероятно отиват в контейнера.

# 231
Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. - "От началото на годината на територията на Столична община започна прилагането на съвършено нова за страната Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Опасните отпадъци се приемат от домовете на гражданите по заявка и веднъж месечно в Мобилен събирателен пункт."

График

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 16:20 от Palia

# 232
 Peace Изводът: Добре е да сме отговорни И към това Grinning

# 233
Здравейте може ли да попитам дали е правилно да се спрат всички кортизонови ...и изобщо всички алопатични лекарства при започване на хомеопатично лечение например на астма? Ако се спират това внезапно ли става или поетапно ?

# 234
  • София
Можете да започнете хомеопатично лечение докато приемате алопатичните лекарства и след това в хода на самото лечение да започнете да намалявате дозите, до напълното спиране на алопатичните. Специално за астмата едно рязко спиране на кортизоновите препарати може да доведе до силно влошаване, за това дори е по-добрия варянт да започнете хомеопатичното лечение и след това да спирате постепенно другите лекарства.
Ще кажа при нас как се получи, тъй като едното ми дете беше с астма. Тя беше на 2 вида поддържащи лекарства, които обаче даваха много странични ефекти. По препоръка на пулмолога спряхме единия препарат, проблемите намаляха, но не изчезнаха напълно. Тогава на своя глава започнах постепенно да спирам и другия препарат, като успоредно с това започнахме хомеопатичното лечение.

# 235
Благодаря за отговорът - по време на лечението имаше ли влошаване , до колко време настъпи подобрение ?

# 236
Не е задължително да има влошаване. Както не се знае и самата астма със какво е съпроводена и ...да го наречем нивото, на което е. Възможно е още след 1-2 приема на лекарство да настъпи рязко подобрение, което да обезмисли кортизона. Всичко е много, много индивидуално.

Прост пример - така, както всеки човек реагира различно на оперативната упойка.

# 237
Здравейте!  Hug
Някой да ми каже Carc от какво може да е съкращение?

# 238
Здравейте!  Hug
Някой да ми каже Carc от какво може да е съкращение?

Carcinosin

# 239
Palia не знаех за тази нова практика. За съжаление датите, които са останали са с доста неудобни пунктове за мен. Но все пак ще помисля преди да пристъпя към действие (от гледна точка само на изхвърлянето, не на употребата.)

Мече, изключително си права, че Помощ се търси, не се натрапва. Всеки път като го прочета и си мисля да благодаря за припомнянето!

Общи условия

Активация на акаунт