Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 630
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Искам да попитам кое хомеопатично лекарство отговаря на съкращението " Сер" в реперториума?  Предполагам не е Allium cepa.

Ако  е: Ceph това е Cephalanthus occidentalis

Имам и друга догадка за името, но предпочитам да запазя конфиденциалността, която вашия хомеопат може би е имал,за да ви предпази от авто сугестия.

Благодаря Ви много за насоките. Разучавам реперториума и по специално рубриката" страх че болката ще стане непоносима". Там пише точно "Сер". А това лекарство не съм го срещал. Благодаря Ви много и за насоките относно обучението!
 В тази рубрика има 2 лекарства, но нито едно не е Сер. И да, едното е All-c
Още едноо...

# 481
Такаааа , чета ви редовно , но не пиша . Да ви се похваля  на 15.11.2012г.  сме на класически хомеопат . Дано всичко ми допадне и най- важното да потръгне , че със тези кортикостероиди и другите лекарства за астмата на детето  ми , искам да се приключи /особено след спазъма от събота и орбазона по спешност дето го отнесе  #Cussing out / .  Ще ви пиша след прегледа , ако имам въпроси към тук пишещите и спорещите . В този ред на мисли вярвам , че в спора се ражда истината  Peace

# 482
Такаааа , чета ви редовно , но не пиша . Да ви се похваля  на 15.11.2012г.  сме на класически хомеопат . Дано всичко ми допадне и най- важното да потръгне , че със тези кортикостероиди и другите лекарства за астмата на детето  ми , искам да се приключи /особено след спазъма от събота и орбазона по спешност дето го отнесе  #Cussing out / .  Ще ви пиша след прегледа , ако имам въпроси към тук пишещите и спорещите . В този ред на мисли вярвам , че в спора се ражда истината  Peace
Желая ви всичко при вас да е наред:)
А ние не спорим, защото няма база за спор.

# 483
Здравейте,
Много се чудих къде ли да се обърна да попитам някой който би имал идея за какво говоря и еро, че имало група тук без да знам...
Та имам следния въпрос който е относно дъщеря ми. Нашата Др от България изписала Calc 2M за щерката да давам 5дни но от 1ия прием тя стана ужасно кисела и неспокойна! А беше добре преди това и изобщо не е ревала по начина който реве от както дадох Калк. Дадох го до 3ти ден(вчера) и започна да става още по-нетърпимо. Спрях го и не го дадох днес вече защото детето е абсолютно неспокойно и го отдавам на Калк, доста силен е 2М. Но все пак да ми кажете дали ми е грешна представата, че детето е толкова плачливо заради Calcorea-ta? Незнам това инфо дали е достатъчно не ще съм благодарна на всякакъв вид мнение.
Благодаря Ви!!!

# 484
Здравейте искам да попитам синът ми не може да спи в яслата тръгна преди 2 месеца ,но с боледуването е бил няколко седмици.Проблема е че не спи,у дома спи по много и след обяд и през нощта,а в детската не спи и става страшно кисел,в този случай може ли да помогне хомеопатията,защото за съжаление баховите капки не помагат.Благодаря

# 485
  • София
По-напред в темата бях споделила, че детето ми е с астма и от 3 седмици не й спират сополите и кашлицата. Свързах се с хомеопата при който ходим и междувременно сменихме 3 лекарства, но нищо, сополите и кашлянето продължават. Пуснах и носен секрет и се изолира мораксела - днес излезе резултата. Опитах се да се свържа с хомеопата, но не успях, разбрах, че е в чужбина. Свързах се с друг хомеопат, който ми беше посочен от моя, но отговора от нея беше, "изчакайте да си дойде и тя ще ви назначи лечение, тъй като е необходимо в този случай конституционалното лекарство" (не зная дали се казва така). Пуснах и есемес, но нямам отговор.
Въпросът ми е в този случай какво се назначава - конституционалното лекарсва или някакво друго, поределено според бактерията, която се е изолирала? еее, изнервям се вече, все когато ми е необходимо, нямам връзка с хомеопата, но...
Ако детето ви в момента е в добро състояние, изчакайте хомеопата си. Това, че човек има бактерия, гъба или нещо подобно, не е спешно, той го е имал и вчера. Целта е пациентът да стане постепенно негостоприемен за подобни неща. Ако всичко с вашия хомеопат е наред, изчакайте го.
Ох, след 2 дни ДГ, днес вече е и с течащ нос и я боли гърлото, а аз все още нямам връзка - не знам вече какво да правя  Rolling Eyes Да сменям ли хомеопата, с някой който ще имам връзка, когато ми се налага, но пък дали ще е добър... Ей, колко ли трябва да сменя за да попадна на "нашия". Едната беше лесно откриваема, но пък от лечението при нея завършихме с пневмония, тази ни "спасява", когато я намеря обаче от АБ, е като изключим 2 грешки, но не мога да я открия, когато имам нужда.

# 486
  • София
"Добрият хомеопат е откриваемият хомеопат"! Ако са единични случаите на неосъществяване на връзка - на всеки се случва да е зает, но ако това е практика - постави го този въпрос на обсъждане със самия хомеопат.

# 487
Здравейте,
Много се чудих къде ли да се обърна да попитам някой който би имал идея за какво говоря и еро, че имало група тук без да знам...
Та имам следния въпрос който е относно дъщеря ми. Нашата Др от България изписала Calc 2M за щерката да давам 5дни но от 1ия прием тя стана ужасно кисела и неспокойна! А беше добре преди това и изобщо не е ревала по начина който реве от както дадох Калк. Дадох го до 3ти ден(вчера) и започна да става още по-нетърпимо. Спрях го и не го дадох днес вече защото детето е абсолютно неспокойно и го отдавам на Калк, доста силен е 2М. Но все пак да ми кажете дали ми е грешна представата, че детето е толкова плачливо заради Calcorea-ta? Незнам това инфо дали е достатъчно не ще съм благодарна на всякакъв вид мнение.
Благодаря Ви!!!
Свържете се с хомеопата си, за да може той да анализира и ако трябва, да предприеме нещо.

# 488
И аз чета, но сега ми се налага и да питам.
С дъщеря ми (на 2 год.) , ще бъдем на първо интервю при хомеопат на 21.11.
Тя е болничка от една седмица, нямаше подобрение с алопатични лекарства и затова с ЛЛ пуснахме днес кръвни изследвания, от които той заключи, че се нуждае от антибиотик. Утре ще ходим пак да я прегледа и да се прецени какъв да бъде той.
Сърцето ми е свито заради този АБ, за пръв път ще пие. Интересува ме, това дали ще повлияе някак на интервюто, което ни предстои?  Confused

# 489
Здравейте, може ли някой от учещите хомеопатия, да ми изпрати на лични инфо  къде и как се учи хомеопатия , при кои преподаватели,колко струва и т.н

# 490
Здравейте искам да попитам синът ми не може да спи в яслата тръгна преди 2 месеца ,но с боледуването е бил няколко седмици.Проблема е че не спи,у дома спи по много и след обяд и през нощта,а в детската не спи и става страшно кисел,в този случай може ли да помогне хомеопатията,защото за съжаление баховите капки не помагат.Благодаря
Не е проблем, че детето ви не спи в яслата. Но се обърнете към хомеопат, за да отстраните причината, поради която не спи.

# 491
И аз чета, но сега ми се налага и да питам.
С дъщеря ми (на 2 год.) , ще бъдем на първо интервю при хомеопат на 21.11.
Тя е болничка от една седмица, нямаше подобрение с алопатични лекарства и затова с ЛЛ пуснахме днес кръвни изследвания, от които той заключи, че се нуждае от антибиотик. Утре ще ходим пак да я прегледа и да се прецени какъв да бъде той.
Сърцето ми е свито заради този АБ, за пръв път ще пие. Интересува ме, това дали ще повлияе някак на интервюто, което ни предстои?  Confused
Обадете се на хомеопата, при когото имате час след няколко дни, кажете му, че детето ви е болничко и той може би ще ви приеме по-рано. Защото да давате антибиотик само заради изследванията не ми се струва много разумно.

# 492
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, може ли някой от учещите хомеопатия, да ми изпрати на лични инфо  къде и как се учи хомеопатия , при кои преподаватели,колко струва и т.н

Отдавна не съм учащ, но Ви препоръчвам сдружение "Хомеопатично общество", където този месец стартира XIII - ти курс, и в който от 1992г. преподават едни от най-добрите Английски и Български хомеопати. http://bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

Но нека и учащите в момента:
"Мечка малинарка", "само за малко", "Лавандер", Assamas да  си кажат мнението.  Peace

# 493
Зачетох се в имунизационния календар (не ме пращайте в темата за ваксините, въпросът ми е друг).

Без да съм напълно наясно с описаните там заболявания имам вътрешното усещане, че на здрав човек не биха му се случили и че дори и да се случат на някого, при правилно проведено хомеопатично лечение то човека би могло да бъде излекуван. За да не ровите да ги търсите описаните болести са: хепатит тип В, туберколоза, дифтерия,тетанус,коклюш,полиомиелит, хемофилус инфлуенце, Стрептококкус пневмоние , морбили, паротит и рубеола.

Та питам - правилни ли са ми расъжденията?

# 494
  • Пловдив
Да питам тези,които на са ХЛ...всички ли ползвате хомеопатична паста за зъби?

Общи условия

Активация на акаунт