Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 570
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Ох, Тандонова, падам с теб Laughing  bouquet Простете ми спама.

sonyasa, успех при отстраняването на ваксинозите.

# 556
Ylinga благодаря много за отговора.
Няма необратими физ. изменения, но последваха доста "екстри", които ми се иска да елиминираме по някакъв начин. Ще продължавам да търся добър хомеопат. За съжаление към момента имам препоръки за двама лекари хомеопати. Интересувайки се по-подробно разбрах, че единия не практикува класическа хомеопатия, а другия отказва прием на нови пациенти. Така че пак съм в задънена улица.

От доста време чета темата и знам, че има мами от Пловдив, които са доволни от техните лекари-хомеопати.Много ще съм им благодарна ако се включат с предложения.

Аз в момента се въздържам от препоръка Peace

tandonova в теб ми беше надеждата  Confused

Мече, мерси   bouquet

# 557
  • Пловдив

Що бе Мече...сега съм в размисъл и не искам да подвеждам никой Peace

# 558
Здравейте. Няма кой да предпише във форум. Единственият ми съвет е ако реши да го изважда чрез хомеопатия, а не хирургия, да съобщи на хомеопата си дали има чужди тела в себе си - изкуствени стави, пирони, силикон (простете, но е важно), клапи и т.н. Защото от горчив опит знам, че има хомеопати, които забравят да питат и за това. И когато се даде лекарството, заедно с "нарушителя", от тялото излизат и неща, които не трябва. (пломбите не се броят)
 Аз лично смятам, че щом е настъпено, въпреки че гравитацията му помага, все пак той вероятно непрекъснато стъпва на този крак, така че се забавя естествения процес на изхвърляне.

Много Ви благодаря за съвета и бързия отговор!

# 559
  • И аз не знам къде...

Защо си в размисъл?
Може и на ЛС!

# 560
  • Пловдив

Защо си в размисъл?
Може и на ЛС!

Ами чакам да видим дали ще преборим вируса,който надви детето...ако се справи за 2 дни,както казват знаещите че трябва-ще е Ок Peace

# 561
И какво ще направиш, Тандонова, ако досега винаги ви е помагал хомеопатът, примерно за какви ли не по-важни неща от вируси, а сега не стане работата с вируса? Grinning

# 562
Уважаеми съфорумци, много съм разочарована и имам нужда да споделя .... редуцирах фармацията от къщи, с изключение на някакви дребни неща, които биха могли да потрябват на някой случайно дошъл в къщи .... и вчера моят мъж да взема да проима нужда и вместо разумно да изчака и ако не се оправи сам за кратко време да звъни на хомеопата, то си разтворил едно прахче и ....

А два дни преди това бяхме на гости на кумовете и сам обясняваше че ХЛ помага на ЖС да се справи ....

Явно трудно се пренастройват промитите ни мозъци ....

Благодаря, че ме изслушахте (прочетохте де), някак имах нужда да споделя с хора, дето ще ме разберат.

# 563
  • Пловдив
И какво ще направиш, Тандонова, ако досега винаги ви е помагал хомеопатът, примерно за какви ли не по-важни неща от вируси, а сега не стане работата с вируса? Grinning

Ами няма да му е за пръв път и ще знам за напред...Нали никой не иска да ходи ей така и да си дава парите на вятъра и да очаква детето му да се оправи,а това да не се случва...За какво ми е тогава?Не е ли така? Понякога ми идва в повече... Confused А аз вярвам в хомеопатията и не искам да се отказвам.

Мече,искам препоръка за книга която да чета Peace

# 564
"Науката Хомеопатия" - Витулкас

# 565
Здравейте,
Синът ми (4 г.) мн често боледува от ангина, затова преди 6 м започнахме да посещаваме хомеопат. До този момент нещата се развиваха сравнително добре – имаше една-две настинки, овладени с помощта на капките, давани от хомеопатичката. Но миналата седмица нещата не се развиха така. Всичко започна с температура (38,6), която постепено се покачваше. При предишните подобни случаи хомеопатичката ми беше казала да изчакам до 39,0 – 39,2 и тогава да давам от капките по схема. Така и направих, но Т не спадаше. На следващия ден започна едно лудо издирване на хомеопатичката, Т си остана в интервала 38,9-39,5, а капките започнаха да привършват. Когато най-накрая я открих, ми каза, че не е удобно да говори, да й се обадя към 18,00. А в 18,00, когато й обясних ситуацията, ме попита защо не съм си взела от нея капки за 40-градусова Т (няма как да знам за тези капки, ако тя не ми каже), а после ми каза „да си пестя останалите капки, ако вдигне над 39“, защото ще може да ми даде нови едва на другия ден, най-рано в 12,30. Естествено капките ми свършиха и се започна една дълга вечер със смъкване на Т (40,1) с оцет. На следващия ден получих капките + тези за 40-градусовата Т, както и инструкции как да ги давам. Т се задържаше в интервала 38,9-39,2, а вечерта отново започна да върви нагоре. Звъннах на жената – но безуспешно, телефонът й беше изключен. На четвъртия ден, който за съжаление беше събота,отново не намерих хомеопатичката за съвет дали така трябва да се развиват нещата, вечерта Т отново беше 39,5-40. В неделя рано сутринта вече бяхме в спешното (защото признавам си не издържах да гледам детето си 5 ден с близо 40 градуса без да знам дали това е нормално за хомеопатичното лечение), за да го прегледат – и естествено изписаха антибиотик + антипиретик. Не бързах да ги давам – продължих да издирвам жената, за да ми каже дали е нормално вече 5 ден да сме с тази Т, но след като отвово не я намерих, посегнах към рецептата на лекаря и дадох (с огромни угризения на съвестта) антибиотика и антипиретика. Спадането на Т настъпи много бързо, последва обаче обилно студено изпотяване и то неведнъж. Продължих да издирвам жената – дори само да ми каже дали това е реакция от сблъсъка на двете различни лекарства (то ясно е, че съм нарушила хомеопатичното лечение), но телефонът продължаваше да е изключен. В понеделник продължих издирването и най-накрая я открих в 13,15 ч. Разговорът беше доста грозен, накратко: каза ми, че изобщо не й е бил изключен телефона и като искам да си лекувам детето по стария начин, да си го лекувам.

Та след това дълго встъпление, ето и въпросите ми:

Всичко ли от това 6-месечно хомеопатично лечение е загубено с даването на този антибиотик и антипиретик?

Приемът на двете различни лекарства (хомеопатични капки от една страна и АБ+антипиретик от друга) ли са причина за студеното изпотяване и твърде ниската Т след това (36°С)?

Когато започнахме с хомеопатията, хомеопатичката ни даде капки „за пречистване“ от алопатичните лекарства и тъй като искам да продължа с хомеопатията (макар и не при тази жена), въпросът ми е пак ли трябва да се започне с капки за „пречистване“?

И третият ми въпрос, макар да е съвсем off-topic: има ли тема, в която да посоча името на тази жена, за да знаят хората, насочили се към нея, че в спешни ситуации не може да се разчита на нея. Тук искам дебело да подчертая, че не подлагам под съмнение професионализма й (това няма и как да го направя), подлагам под съмнение чувството й за отговорност.

# 566
Да се похваля, имам първите невероятни подобрения след посещение на хомеопат.

# 567
  • Пловдив
flair,
1. Нищо не е загубено, не мисля, че е станало нещо кой знае колко фатално. Все пак трябва да имаме вяра в телата си, т.е. в това, че природата ни е направила достатъчно адаптивни, за да се справяме до известна степен с медикаментозните отрови. Peace
2. За това каква е причината за точно тази реакция на организма едва ли някой ще се наеме да отговори категорично. Понеже не е изпитано взаимодействието между антибиотици/ХЛ (отделни всеки реагира по различен начин на ХЛ).
3. Въпросът за пречистването беше вече обсъждан многократно. Меко казано, съмнително е доколко изобщо е правилно, нужно и ефективно такова пречистване с ХЛ.
4. Името на жената можеш да публикуваш, ако желаеш, точно тук. Сигурна съм, че именно тук действието ти ще бъде най-добре оценено.  Mr. Green
Лично мнение: в такава ситуация (еднократна) не бих осъдила нито себе си (че съм дала антибиотик), нито хомеопата (че не е бил на линия). Да, хомеопатите трябва да си вдигат телефона, да са на разположение, но И ТЕ СА ХОРА. И те могат да сгрешат, да са болни, да имат семейни или други проблеми, да са извън обхват и т.н. Всичко се случва. И да, разбира се, че в такива случаи всичко е за сметка на пациента, но пак повтарям, ХОМЕОПАТИТЕ И ТЕ СА ХОРА.
Така че ти препоръчвам да се успокоиш и да помислиш по въпроса (особено ако досега си била доволна от лечението, имала си й доверие и имате добри резултати).
Да, въпросът е принципен, но зад принципа винаги стои конкретен човек. Всеки прави грешки. А написаното тук остава и със сигурност оказва влияние. И можем ли отговорно да наречем някой "безотговорен" само от 1 случай?!  newsm78 Hug
(и между другото, на мен също ми се случвало телефонът ми да е включен, да имам обхват, а хората да казват, че е бил изключен и че не могат да се свържат с мен (Мтел)).
Ей, ама голяма защита й дръпнах на таз хомеопатка, а даже не й знам името  Laughing

# 568
Здравейте,
някой би ли бил така добър да ме насочи къде бих могла да прочета за взаимодействията на лекарствата - кои са комплементарни, последващи и антидотиращи на дадено ХЛ. Преди време бях попаднала на една такава таблица, но сега не мога да я издиря.

# 569
"Науката Хомеопатия" - Витулкас
Потвържадавам -наистина достъпна .Чета е в момента.

Общи условия

Активация на акаунт