Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 548
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Като има разстройство значи има проблем в храносмилателната система. И ти да го караш да яде?!?
Може да е доказване, може да е засилване на съществуващ симптом, демек първоначално влошаване, което трябва да бъде последвано от бързо подобрение, ако лекарството е правилно. Не знам от кога ти е така детето, но това, дето го пие, понеже знам какво пие,  дава бързи резултати, бързо лекарство е.

# 586
  • Пловдив
tandanova, защо пък трябва да яде? И то при положение, че има стомашно неразположение, разстройство и повръщане.  newsm78
Понякога човек губи апетит по време на болест, защото тялото има нужда да концентрира всичките си сили в борбата с болестта, а не в храносмилане например (грубо казано).
Когато трябва, ще започне да яде...На теб като ти е зле, яде ли ти се?
А това, дето силите идват с яденето, е бабишка измислица според мен. И също "ама как ще оздравее, като не яде нищо". Crazy
Остави детето, то си знае най-добре. Важното е течности да поема, а това явно става, значи всичко е ок.  Hug Peace
А разстройството е начин тялото да се изчисти от токсините, появили се в него в резултат от болестта. Според мен не е задължително засилването му да е лош признак, но по този въпрос по- компетентно могат да се изкажат Само за малко или Мечето  Peace
(писали сме заедно с Мечето).

# 587
  • Пловдив
Като има разстройство значи има проблем в храносмилателната система. И ти да го караш да яде?!?
Може да е доказване, може да е засилване на съществуващ симптом, демек първоначално влошаване, което трябва да бъде последвано от бързо подобрение, ако лекарството е правилно. Не знам от кога ти е така детето, но това, дето го пие, понеже знам какво пие,  дава бързи резултати, бързо лекарство е.

Така де,щот е бързо и аз затова очаквах не да дриска(сори) ами да спре Rolling Eyes Одеве пак му дадох доза от ХЛ и от тогава 2 пъти в тоалетната ooooh!Спирам го на своя глава.

# 588
  • Пловдив
.......
Та мога да ти кажа,че аз не съм доволна от Филева.
.........

Аз пък съм изключително доволна.
Дъщеря ми от няколко месеца вече няма обриви, няма даже и белези! А беше с много силно АД, свивките й бяха в рани, не смееше да си покаже ръцете...След 10г. с АД...лекарите смятаха, че няма шанс изобщо някога да се излекува или да го "израсте"...а сега изобщо не личи това дете някога да е имало рани по свивките...Не смеех досега да се похваля, пу - пу...Лечението продължи 2г. сигурно, опита кво ли не, аз бях на път да се откажа...Радвам се, че не го направих.
Синът ми също е при нея.

Само мога да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!

# 589
  • Пловдив
.......
Та мога да ти кажа,че аз не съм доволна от Филева.
.........

Аз пък съм изключително доволна.
Дъщеря ми от няколко месеца вече няма обриви, няма даже и белези! А беше с много силно АД, свивките й бяха в рани, не смееше да си покаже ръцете...След 10г. с АД...лекарите смятаха, че няма шанс изобщо някога да се излекува или да го "израсте"...а сега изобщо не личи това дете някога да е имало рани по свивките...Не смеех досега да се похваля, пу - пу...Лечението продължи 2г. сигурно, опита кво ли не, аз бях на път да се откажа...Радвам се, че не го направих.
Синът ми също е при нея.

Само мога да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Бени,много се радвам за вас Hug Аз изказах лично мнение Peace

# 590
И аз при нея ще се записвам - имам приятелка много доволна - пък ще видим

# 591
Тандонова, колко хомеопата си сменила и защо си все недоволна? Я давай тука факти малко Laughing

# 592
  • Пловдив
Тандонова, колко хомеопата си сменила и защо си все недоволна? Я давай тука факти малко Laughing

Ами колко да да са...не са много.Един боаронски,Филева и сегашната ни.За Филева казах мало по-горе има и още-никога не можеше да ми каже по тел.,напр. какво да правя.За каквото и да се обадя знаеше само давай последното изписано ХЛ-нито бях чула,че в момента с-нието може да не отговаря на предписаното преди месец ХЛ...Казваше ми само интервалите през които да давам ХЛ и нищо.Отделно за остро и не бях чула,а камоли да ни приеме веднага(както сегашната реагира).Не можеш по тел. да я намерих и все народ и няма време...Не знам тя не беше нашият човек.Отделно много странно ми се видя лятото като е в отпуск и тел. е изключен има записано съобщение-при Т вземете последното ХЛ и го давайте през еди колко си време...и т.н.

Сега положението е мнооого по-различно.И не мога да отрека,че имаме много подобрения.Но...зимата имахме един фал с грип,който ни влачи 7 дни,а и сега това...Мисля,че не е редно.Все пак става въпрос за здраве.Знам,че и хомеопатите са хора,но и аз затова отивам и затова плащам!А и тъкмо близките ми бяха повярвали в хомеопатията...и сега като гледат как зациклиха нещата и... Whistling

Дълго стана,ама изпълнявам заръката на Мечето Wink Peace

# 593
Аз пак със въпрос -  продължаваме вече втора седмица със Ликоподиум - целта била да втечнява храчките при нас / бяхме със астма / . Наистина взе да кашля по - влажно само се притеснявам да не се засилят симптомите т. нар. лечебна криза , че за нас това означава ...ужасТ. Задължително ли е да се стигне до това кратко влошаване , ако сме със правилното лекарство. Един вид да се познае дали сме със правилното лекарство. newsm78
 Ако изписах глупости - моля да ми простите  Praynig

# 594
  • София - Варна - Бургас
tandonova
Цитат
............................................................
.......................................................
Сега положението е мнооого по-различно.И не мога да отрека,че имаме много подобрения.Но...зимата имахме един фал с грип,който ни влачи 7 дни,а и сега това...Мисля,че не е редно.Все пак става въпрос за здраве.Знам,че и хомеопатите са хора,но и аз затова отивам и затова плащам!А и тъкмо близките ми бяха повярвали в хомеопатията...и сега като гледат как зациклиха нещата и...  Whistling

С хомеопатия или без, грипа при децата продължава по-дълго, отколкото при възрастен с изградена имунна система. Все пак децата по-бавно изработват т.н. имунен отговор, но с правилно хомеопатично лечение, се избягват усложнения или хронифициране.

# 595
tandonova 7 дни и без усложнения след грип не ми звучи никак зле.

# 596
Съвсем не е така за грипа, а и не само за грипа, жизнената сила на децата изобщо не е така обременена като нашата. Вдигат лесно бесни температури, и не се влачат като нас седмица. Децата имат най-здравата жизнена сила!
Като прост "имунологичен" пример - набийте на възрастен (в зряла възраст) индивид всички ваксини, които приема едно новородено до шестия си месец например... Пак в такава последователност и времеотстояние. И гледайте какво ще стане с възрастния...
Тимусът е еднокринна жлеза с роля при специализирането на лимфоцитите до Т лимфоцити ( тимоцити ) клетки убийци; тимусът активно функционира преди раждането, достига макс в пубертета и след това инволюира.
До 40 годишна възраст 90% от функционалната му тъкан се заменя с мастна  и респективно няма функцията която има. Мислех, че това се учи във вашите 12 или колко бяха медицински дисциплини, Александър?

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 22:20 от Мечка Малинарка

# 597
Чета си вашите дискусии и възникват разни въпроси в мен. Само не ме пращайте да питам хомеопата си Simple Smile.
Защо в случай на разстройство , грип и др подобни е необходимо даването на хл, след като има много деца, при които тези състояния минават без прием на никакви лекарства? При разстройство и повръщане никога не съм давала каквото и да е и всичко е отшумявала в рамките на 24 -48 часа.
За 7 дена всеки вирус, който протича без усложнения ще премине и без да се дава каквото и да е лекарство.
Защо тогава е необходимо даването на хл и рискуваме да се засилят симптомите или да се докаже хл и да стане една пълна каша?

# 598
  • София - Варна - Бургас
Съвсем не е така за грипа, а и не само за грипа, жизнената сила на децата изобщо не е така обременена като нашата. Вдигат лесно бесни температури, и не се влачат като нас седмица. Децата имат най-здравата жизнена сила!
Като прост "имунологичен" пример - набийте на възрастен (в зряла възраст) индивид всички ваксини, които приема едно новородено до шестия си месец например... Пак в такава последователност и времеотстояние. И гледайте какво ще стане с възрастния...
Тимусът е еднокринна жлеза с роля при специализирането на лимфоцитите до Т лимфоцити ( тимоцити ) клетки убийци; тимусът активно функционира преди раждането, достига макс в пубертета и след това инволюира.
До 40 годишна възраст 90% от функционалната му тъкан се заменя с мастна  и респективно няма функцията която има. Мислех, че това се учи във вашите 12 или колко бяха медицински дисциплини, Александър?

17 са, но пък ти имаш Google:и... copy - paste !

# 599
Аз също не давам лекарства за описаните от Вас състояния. За мен най-важното е човек да се научи да се бори сам - лично мнение. Ако положението тръгне зле, едва тогава ползвам хомеопатия, която пак е стимул човек да се бори сам, но все пак си е помощ.
За съжаление понякога хомеопатите се поддават на разтревожените майки (в реда на нещата е майката да е тревожна, разбира се, но все пак в разумни граници) и изписват лекарство дори когато смятат, че от такова няма смисъл за момента. Например: няма ясна картина все още - като: Няма температура като температура; няма нещо по-различно от обичайното за детето по отношение на хранене, напитки, температурни модалности; няма по-различно най-вече и в поведението, в емоциите и изразяването им. И като се даде лекарство при неясна картина, може да се случи влошаване, може да се "замаже" реално болестта и тя да не може да се развие.
Но и всеки си познава децата. Тук мисля, че имахме майки, чиито дечица от всяка хрема правят пневмония. Тогава трябва да се действа бързо. Иначе по-специално точно този тип реакция при хрема се оправя само с конституционално или миазмично лечение при децата.  В смисъл да спре от всяка хрема да прави пневмония.

Да ,доказване на лекарството е кофти. Първоначалното влошаване е друго. Няколко души вече засягат тази тема, та:

Първоначалното влошаване след прием на лекарството може да засили само и единствено съществуващите в момента симптоми ( понякога се случва връщане на стари и познати в историята на пациента симптоми)
Доказване е когато се появят нови симптоми, непознати на човек. Обикновено при правилно изписано лекарство нямаме доказване, можем да имаме влошаване. Ако се появи нов непознат симптом, даденото лекарство е симиле, тоест близко подобие, но не симилимум, не най-подобното.

Първоначално влошаване се получава при несъобразена потенция. Да, новодадената (простете думата) болест трябва да е с една идея по-силна от съществуващата, за да я измести. Но позологията (науката за дозите и потенциите) не е лесна дисциплина. Е, има си правила, по които се определят дозите и потенциите, но за това трябва да имаме ясно и логично мислене, за да можем правилно да определим компонентите на жизнената сила (те са няколко), така че да има минимално влошаване, в най-добрият вариант да остане незабележимо от пациента. Ако лекарството е симилимум, след влошаването трябва да настъпи ясно подобрение. Абсолютно на всеки хомеопат може да се случи да даде по-висока от нужната потенция и да предизвика краткотрайно влошаване, последвано от бързо и трайно подобрение. Ако потенцията е прекалено силна, пак може да има подобрение, но тогава жизнената сила ще е смачкана и просто ще спре да изявява симптомите, а често това се бърка с подобрение, като всъщност не е. Тогава имаме потискане. И там играят други схеми и така... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт