Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 541
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
За да не навлизате в конфликт, нещо ще питам.
Някъде бях чела какво се случва след първия прием на ХЛ, обаче сега не мога да го намеря.  Rolling Eyes
Трябва да си взема някаква книжка с такива елементарни неща, защото чета, чета уж събирам информация, а после всичко сякаш се изпарява.  Confused
Мерси!

Мнооого познато ми звучи Grinning Peace И затова все не ми е ясно и питам...някои се сърдят,че не помним...Затова днес си чакам книгата,която Мече-то ми препоръча - Науката хомеопатия на Витулкас.

# 631
Видях, че ти я препоръча и мисля днес да си я поръчам и аз.  Embarassed

# 632
Здравейте ,
рядко пиша ,но ви чета редовно . Грозен е спора който водите , но за мен като тепърва навлизаща в тази материя ми е много полезно и  поучително . Имам конкретен въпрос . Възможно ли е след прием на ХЛ да се появи ситен  обрив по лицето , хрема , кашлица . Познавам дете на което след висока потенция започна да тече кръв от носа .Тава знак за какво е ? За правилно предписано ХЛ и че действа .
Или точно обратното - неправилна доза и потенция . И двете деца се лекуват при класически хомеопат.

# 633
Тандонова, ако е жизнен, значи е на добре. На първо място е виталността.

Дъгичка, много неща могат да се случат след прием. Зависи. По принцип първата реакция би трябвало да е на енергийно ниво. Ама например ако един силно потискащ емоциите си човек си пийне лекарството, може пък да избухне изведнъж, в плач, в агресия и прочие и да го сметне за влошаване, а това да е добър знак, защото отваря канал, освобождава потиснатите си емоции. Много зависи какво се лекува и кое е несъмнено болестното у пациента, едва на тази база може коректно да се прецени реакцията. По принцип обривите са добра реакция - по принцип, ако изчезне основното оплакване и се появи симптом по периферията, хубаво.

Дъгичка, книжката е много хубава. Поне за мен.

За кръвта от носа - много е относително.  Лично мнение: Може да е висока за човека потенция, може обаче пак да е канал. Например има лекарства, на които много добре се повлияват умствените и емоционални симптоми, когато "потекат", откъдето и да било. Пак е канал за изява. Особено ако е еднократно и нищо особено не е станало, няма проблем. Индивидуално е, не е така просто да се обясни. Важното е какво се случва с ума и емоциите след като мине това потичане. Аз например съм правила лека безболезнена диария след прием на лекарство. Ама изобщо не й обърнах внимание, защото си мина за няколко часа, за сметка на това понеже знам какво да наблюдавам, ефектът на емоционално ниво бе поразителен при мен. Изобщо какво е една диария, особено за часове, когато ти изчезне някаква тревожност и така...

Това не се отнася за вашите случаи, да напомня, отнася се за моя. Главното е кое е несъмнено болестното у човека, на кое йерархично ниво и т.н.

# 634
А сакън, недейте така, в спора се ражда истината! Или поне много полезна информация. На мен ми липсва и Лавандер, тя къде изчезна? Пропуснала съм, явно интересът ми към хомеопатията се движи с кривата на Т на детето, а установявам, че той се разболява само когато ходи на градина.

Нищо важно не казах, но нищо.

А, да, щях да питам за ниските потенции в сборните хомеопатични препарати - сега гледах листовката на лимфомиозот, все в D- еди кво си, шуслеровите соли и те са D, каква е идеята, че действат директно на тъканите ли, или  newsm78

# 635
Аз лаишки си го обеснявам това с потенциите така. Боаронци лекуват с ниски потенции под 30С. Те се оптват да лекуват симптомите. Когато потенцията е ниска, лекарството работи накак си концентрирано. Примерно само за температура и суха кашлица. И подтискането се слу4ва от 4естото повторение на една и съща потенция. Т.е. ниските потенции работят като алопати4ните лекарства. Все едно взимам парацетамол и сироп за температурата и  кашлицата, като си похапвам гранулки беладона и бриония. И тук се полу4ава грешката, щото не е все едно.

Когато си скъсах връзки на глезена пих Рута в ниска потенция. Помогна!

Когато потенцията е висока, лекарството действа комплексно взрху вси4ко, което съм аз като 4овек и организъм.

Мисля, 4е откриването на лекарството е като реденето на пъзел  Laughing

# 636
http://dreamland-bg.com/index.php/topic,1768.135.html

ето малко за шуслер и ниските потенции, че ме мързи да пиша пак  Embarassed

Синьо небе, не е съвсем така. (за боаронското предписание си права) В линка също ще намериш малко отговори.

При физически травми обикновено хората реагират еднотипно, обикновено...
Затова в практиката са се наложили определени лекарства за първа помощ.
Ниските потенции, пак обикновено, действат със сила в малка област, точка, точно каквато е например болката при едно счупване на пръст например. Силна, интензивна болка в малък участък.
И пак е индивидуално. Темата от този линк има продължение, не знам по чии интереси ме преместиха чак като противник на шуслеровите соли, а аз не сам, там съм описала. Линкът е грешен обаче за другата тема. Има едно тиренце преди БГ в името на линка.

# 637
Мечка, мерси! Май нещо се случва с мен, но сутринта ми беше втория прием. Не физически,, друго е.  Thinking
Книгата ще си я взема задължително.

# 638
Прегледах статиите от този сайт . Озадачи ме заглавието -Хомеопатия за отслабване.
Има ли такова нещо - силно съм заинтригувана.

# 639
Мечка Малинарка ,
това с обрива мога ли да считам ,че действа принципа на Херинг , и друго което забелязвам детето започна много да се обръща с главата надолу ,вечно застава в поза начелна стойка .Това пак ли е Херинг с принципа от горе надолу .И означава ли ,че е правилно избрана дозата и потенцията .Сигурно е глупаво това което питам ,но чета чета постовете ви и се мъча да отгворя на всичк ивъпроси които нахлуват в главата ми .
 И аз току що си поръчах книгата на Витулкас

# 640
Прегледах статиите от този сайт . Озадачи ме заглавието -Хомеопатия за отслабване.
Има ли такова нещо - силно съм заинтригувана.

Трябва да има, как, това е страхотна ниша, т.е. издутина на пазара.. Има комбинация от шуслерови соли за отслабване, една мама беше писала, че ги пие, ама и става лошо, искаше съвет какво да направи, щото много иска да продължава на пие соли..

Извън обиколката на майтапа, единственият начин за отслабване е като обърнеш пропорциите храна/движение. Казвам го от личен опит като виден специалист по въпроса.

Мече, много ти се възхищавам, за една година много малини си набрала  Heart Eyes

# 641
Преди време попаднах на темата в този сайт и започнах да чета - помислих, че ще се споделят опит и мнения за лечение с класическа хомеопатия /поне началото беше обещаващо/. Сега виждам, че направо се правят предписания и се дават съвети по колко гранулки да се пият  ooooh!

Мече, прочетох включването ти там, дано написаното бъде осмислено от повече хора.

# 642
Мече, много ти се възхищавам, за една година много малини си набрала  Heart Eyes

И аз така  Heart Eyes!

А след първия прием на моето ХЛ се почувствах много еуфорична, леко се замаях дори - бях като леко подпийнала  Laughing. Е, после прекъснах лечението си, но се надявам в най-скоро време да го подновя... Simple Smile

# 643
  • Пловдив
А при мен още никаква реакция няма Rolling Eyes но ще си го пия както ми е казано,пък да видим Rolling Eyes

п.п. ама си пия кафе-само 1 де и си хапвам шоколад...не ми е казано,че пречи,а и щом ми се яде значи така трябва Mr. Green Laughing

# 644
Мечка Малинарка ,
това с обрива мога ли да считам ,че действа принципа на Херинг , и друго което забелязвам детето започна много да се обръща с главата надолу ,вечно застава в поза начелна стойка .Това пак ли е Херинг с принципа от горе надолу .И означава ли ,че е правилно избрана дозата и потенцията .Сигурно е глупаво това което питам ,но чета чета постовете ви и се мъча да отгворя на всичк ивъпроси които нахлуват в главата ми .
 И аз току що си поръчах книгата на Витулкас
Нека този въпрос е и към Алексанрър и Само за малко

Общи условия

Активация на акаунт