Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 532
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Напълняването може да бъде разглеждано като трупане, като стаза, застой...Сикоза като миазъм. Разбира се, че начинът на живот е от значение.
Не знам защо тази жена си мисли, че ще отслабне със соли....абсурдно е...

На тревожните хора може след л-во да им се приспи, тоест да се поуспокоят тази "изостреност". Друго може да се посъбудят. Laughing  Кой от каквото има нужда. И мола ви се Grinning, нека не очакваме, че това, което ние, като пациенти мислим за несъмнено болестното у нас, хомеопатът също ще го сметне Laughing

# 646
Мечка Малинарка ,
това с обрива мога ли да считам ,че действа принципа на Херинг , и друго което забелязвам детето започна много да се обръща с главата надолу ,вечно застава в поза начелна стойка .Това пак ли е Херинг с принципа от горе надолу .И означава ли ,че е правилно избрана дозата и потенцията .Сигурно е глупаво това което питам ,но чета чета постовете ви и се мъча да отгворя на всичк ивъпроси които нахлуват в главата ми .
 И аз току що си поръчах книгата на Витулкас

не го разбирам това

# 647
Не знам, на мен досега нищо не ми е действало, ни приспиващо, ни събуждащо  newsm78 Ама то навремето и тревата не ме хващаше... 

# 648
Иии. Grinning Давам го просто като пример. Възможно е и да няма видима от пациента промяна, нито усещания по-специални (тоест първичният ефект е сведен до минимум), а изведнъж да се почувства по-добре.
 Ако някой, дето потиска емоциите си след прием на лекарство започне да плаче ден-два или се развика на някого (и го гледат като треснати, щото този човек например никога не е повишавал тон) това какво е според вас?

# 649
правих си профилакти4ните годишни изследвания на кръв и урина. Тук го има това (Австрия). Вси4ко ми е наред, само витамин Д ми е страшно много под нормата. Трябва да е над 30,а е 19. Какво зна4и това на хомеопати4ен език? Миналата година пак беше така средата на зимата. Пих си витамина леко несериозно и после дойде лятото. С малко дете няма как 4овек да се скрие от слънцето. Всеки ден съм била на слънце без защитни кремове. Защо пак нямам витамин Д? Това пък какво е, вси4ки показатели на 6, пращя от здраве, а тоя витамин отправя заплахи!!!
Какво казва хомеопатията за това?

# 650
Аз пак да попитам нещо  Simple Smile тъй като все още съм в процес на търсене на подходящ хомеопат, се надявам да ми помогнете.
Детенцето ми е на 1г.и7м. Преди седмица сложихме ваксина пентаксим. Страничните реакции, като висока Т, отпадналост, вялост на долни крайници, отнесен поглед постепенно отшумяха. Вече е жизнена. Към момента има сърбящ обрив на вратлето, който не мажа с нищо.
Въпросът ми е - мога ли да смятам,че това е процес към оздравяване и изтласкване на болестта към периферията? и ЖС ще се справи с "натрапените" "умъртвени" вируси от ваксината?
Или все пак ще има нужда от ХЛ?

# 651
  • София - Варна - Бургас
правих си профилакти4ните годишни изследвания на кръв и урина. Тук го има това (Австрия). Вси4ко ми е наред, само витамин Д ми е страшно много под нормата. Трябва да е над 30,а е 19. Какво зна4и това на хомеопати4ен език? Миналата година пак беше така средата на зимата. Пих си витамина леко несериозно и после дойде лятото. С малко дете няма как 4овек да се скрие от слънцето. Всеки ден съм била на слънце без защитни кремове. Защо пак нямам витамин Д? Това пък какво е, вси4ки показатели на 6, пращя от здраве, а тоя витамин отправя заплахи!!!

Не знам за хомеопатията, но на медицински език, това би моло да означава евентуална опасност от остеопороза, тъй като вит. Д плюс слънце са фактори помагащ за усвояването на Калция, а и зимата слънцето е по-малко от лятото.

# 652
  • София - Варна - Бургас
Аз пак да попитам нещо  Simple Smile тъй като все още съм в процес на търсене на подходящ хомеопат, се надявам да ми помогнете.
Детенцето ми е на 1г.и7м. Преди седмица сложихме ваксина пентаксим. Страничните реакции, като висока Т, отпадналост, вялост на долни крайници, отнесен поглед постепенно отшумяха. Вече е жизнена. Към момента има сърбящ обрив на вратлето, който не мажа с нищо.
Въпросът ми е - мога ли да смятам,че това е процес към оздравяване и изтласкване на болестта към периферията? и ЖС ще се справи с "натрапените" "умъртвени" вируси от ваксината?

По принцип това е добър знак и много добре правите, че не го мажете с нищо. Разбира се, че с помощта на съответно хо л-во, нещата биха били мн. по-добри и по-важното, много по сигурни. Пентаксима и четирикомпонентната са най-опасни. и е добре децата предварително да имат добра хомеопатична защита. Peace

# 653
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка ,
това с обрива мога ли да считам ,че действа принципа на Херинг , и друго което забелязвам детето започна много да се обръща с главата надолу ,вечно застава в поза начелна стойка .Това пак ли е Херинг с принципа от горе надолу .И означава ли ,че е правилно избрана дозата и потенцията .Сигурно е глупаво това което питам ,но чета чета постовете ви и се мъча да отгворя на всичк ивъпроси които нахлуват в главата ми .
 И аз току що си поръчах книгата на Витулкас
Нека този въпрос е и към Алексанрър и Само за малко

Неее, връзката на тази поза с главата надолу с принципа на Херинг показва едно,че имате свежо чувство за хумор. Laughing
  А иначе, какви стойки заема едно дете, се разглеждат като част от общото му поведение, не и извадени от контекста.

# 654
Изприщих се от изчетеното за ниските потенции. Какво би следвало да е решението примерно за свръхчувствителни като мен пациенти? Та на мен 30СН ми идва висока потенция. Към момента приемам ХЛ в потенция 1ЛМ и далеч не са ми приоритет физическите симптоми..
ПС. Амаласунта, пафкала си менте  Mr. Green

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 20:29 от valin

# 655
  • в матрицата
Аз пак да попитам нещо  Simple Smile тъй като все още съм в процес на търсене на подходящ хомеопат, се надявам да ми помогнете.

Пентаксима и четирикомпонентната са най-опасни. и е добре децата предварително да имат добра хомеопатична защита. Peace
Това ме шокира! Как точно хомеопатията ще " защити" детето от отровите, вкарвани чрез ваксините в безащитния детски организъм?  Shocked...... за мен е абсурдно да се дават такива съвети...........

# 656
  • Пловдив
Някъде по-назад някой беше поискал информация за отношенията между лекарствата. Сетих се за това: http://homeohelp.eu/forum/RemedyRelationships.pdf

# 657
Някъде по-назад някой беше поискал информация за отношенията между лекарствата. Сетих се за това: http://homeohelp.eu/forum/RemedyRelationships.pdf
Благодарство  Hug
имаше така добри съфорумци, които ми отговиха на лични.

# 658
Ваксини и хомеопатия са взаимоизключващи се понятия, но всеки има право на избор. Натрупването на част от аджувантите никаква хомеопатия няма да изчисти. Отлагат се където си щат и то до живот. При вас проблемът е по-дългосрочен в смисъл: Фактът, че детето е дало подобна реакция (не "просто" температура, умишлено слагам просто в кавички), означава, че се е явява свръхчувствително към съставките и ....нататък си мислете.

valin, ако в момента за състоянието на жизнената ти сила (щото и тя се мени с времето) 30 е била висока потенция, се менажира с чаши вода обикновено, и пак по правила. Или слизаш надолу. Пиеш ЛМ1, водят я като най-мека, но аз имам особено мнение към дълбочината на тази потенция. Освен това има и плоски, и обемни потенции, както има плоски и обемни случаи, тъй че дори човек, който приема в момента 15 СН например, след месец по друг повод може да се наложи да пие 30 и т.н., и т.н., и т.н.   Crazy

ПС. Амаласунта, пафкала си менте  Mr. Green
 Joy

Не знам за хомеопатията, но на медицински език, това би моло да означава евентуална опасност от остеопороза, тъй като вит. Д плюс слънце са фактори помагащ за усвояването на Калция, а и зимата слънцето е по-малко от лятото.
Мисля си, че това е като с нивото на хемоглобина...Рамките са само ориентировъчни при него. Има хора, които се чувстват прекрасно с хемоглобин под официалната норма. Не съм особено наясно с това, но мисля, че можеш да изследваш калций. И принципно можеш да прочетеш липсата на витамин Д до какво може да доведе и да се поразтърсиш из себе си. И Александър неслучайно ти е подчертал "евентуално", така че да не се вкарваш в излишни филми.

# 659
Александър, благодаря за отговора.   bouquet

Suzza, и аз няколко пъти вече срещам съвети за такава предвалителна хомеопатична профилактика преди ваксина, но за съжаление така и не успях да разбера логиката. Защо трябва да се намесваме в ЖС без да има изявен проблем, но не претендирам да разбирам много от нещата.
От няколко дена чета старите теми и в главата ми е пълна каша   Crazy

Тъй като не ми се рискува с който и да е хомеопат, който може и да навреди вместо да помогне, остава ми да вярвам в ЖС на дъщеря ми, че ще се справи напълно с обрива.

Мече, благодаря и на теб за коментара. С ваксините мисля, че приключихме. Поне що се отнася до мен, остава да убедя и мъжа ми. Това, което мен ме притеснява е, че съставките няма как да се изчистят от организма й.

Общи условия

Активация на акаунт