Тука под Тепето се събира, голяма Майна Таун дружина!

• 20 261
  • 426
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, с какъв крем мажете лицата на бебоците, когато излизате навън?

Аз мажа с колд крем на Клоран, но има и такива за вятър на Бочко или Хип. Аз съм доволна от моя, преди му беше много червена и суха кожата, а сега няма проблеми, даже вчера стояхме 3 часа навън и нищо му нямаше  Peace Heart Eyes

# 286
  • Пловдив
Здравейте wavey
Аз много отдавна не съм писала.. Embarassed..но ви чета редовно...
Manique...аз отскоро я мажа с едно кремче на Бочко за студено време(мостра,подарък от педито)...та мисля, че върши добра работа...ама ние не излизаме последно време често...та не го ползвам постоянно...та ако искаш пробвай го...
За д-р Хазбун да кажа, че и на мен ми каза същото за витамините Rolling Eyes..Питах го специално за извивката на столчето за кола..дали е проблем да стои повече от 2 часа в него (моето дете само там се успокоява и заспива...изобщо мирува)...та той каза, че може да стои в него по цял ден,дори мога да го ползвам вместо шезлонг...каза дори , че добре да стои в него често заради това,че си разкрачва крачетата докато седи там Rolling Eyes
Та да ви питам...според вас да му се доверя ли? Защото мнението му е различно от това, което съм чувала до сега Thinking

# 287
мнението му си е точно на мястото, прав е  Peace все пак така са били и в корема, нищо им няма  Crazy Crazy

# 288

Manique...аз отскоро я мажа с едно кремче на Бочко за студено време(мостра,подарък от педито)...та мисля, че върши добра работа...ама ние не излизаме последно време често...та не го ползвам постоянно...та ако искаш пробвай го...

И аз съм с него  Heart Eyes

# 289
  • Пловдив
beauty_, мерси...ще си го ползваме спокойно...все пак лекар ни го е препоръчал Peace.

Аз да питам... Blush...Има ли мами от Мараша, около пазара на Младежка?..Търся си дружки да бутаме количките заедно Flutter.

# 290
Момичета,здравейте!Чета ви всеки ден,въпреки че не пиша.Видях,че коментирате за ортопеда и реших да ви пиша за моето бебе.Тз значи заведох я при Янякиев на първи преглед-на 25 дена,и той ми каза,че дясната ставичка е малко по-изразена от лявата и ни изписа ортопедични гащи за около 1 месец,но малката много плаче от тях,особенно нощно време.Чудя се дали да не я заведа при д-р Хазбун за второ мнение-притеснявам се като я гледам с тези гащи как се мъчи,а ако са напразно изписани само ще мъча детето едим месец.Малко се поусъмних в прегледа на Янакиев,затова ви моля за съвет ooooh!

# 291
Ейнджълс, моето мнение е, че за по-сериозни диагнози винаги трябва да се търси второ мнение  Peace така че аз бих отишла, без да му казвам нищо разбира се, все едно за пръв път отивам да видим кво ще каже  Peace

# 292
Ейнджълс, моето мнение е, че за по-сериозни диагнози винаги трябва да се търси второ мнение  Peace така че аз бих отишла, без да му казвам нищо разбира се, все едно за пръв път отивам да видим кво ще каже  Peace

подкрепям  Peace
ако трябва и трето, и четвърто мнение бих потърсила......

# 293
Запазих си час при Хазбун за вторник,да видим какво ще каже newsm78.Благодаря ви за мненията  bouquet

# 294
Мами, отдааааавна не съм писала - още от началото на миналата темичка  Embarassed , ноoo нещо хич не успявам да стигна до форума. Имам запитване, което се е обсъждало скоро, но аз пак не можах да разбера - относно 250 лв еднократна помощ при раждане на дете, какви документи трябват и къде се подават, в НОИ ли?  newsm78
И има ли някакъв краен срок за подаване? Ние сме вече на 12 м., но чак сега допряхме до това... 

# 295
Първо отиваш в общината (зависи в кой район живееш). Дават ти документ. Трябва ти и извлечение с IBAN от банката и акта за раждане на детето (копие и оригинал). Оттам отиваш в социално подпомагане (отново по район). Там ти дават декларация, която трябва да попълниш. И това е.
Срокът, мисля, е една година, но не съм сигурна.

# 296
Grace срока за взимане на помощта е до навършване на 3 год. на детето. Носиш копие и оригинал на акта за раждане на детето, номер на банкова сметка и една декларация от общината от която си взела акта за раждане. Това всичко се носи в социалните по район в който се водиш по лична карта.

# 297
Те момичетата са казали преди мен, но да знаеш че в общината трябва да отидеш в ГРАО и да ти изкарат бележка колко деца имаш. Не знам точно колко време отнема това в общината май някой друг ден, но да имаш предвид, че помощта се изплаща на следващия месец около 20 число и до тогава акта за раждане остава в социалните.

# 298
Мами, мерси, стана ми ясно  Hug Ние сме с английски акт за раждане и трябва скоро да си го получим преведен и легализиран. С него ще се регистрираме в общината за ЕГН  и оттам би трябвало да ни издадат български акт, с който да действаме.

# 299
  • Пловдив
Здравейте момичета,
как сте, разхождате ли бебоците в хубавото време Simple Smile
Аз гледам да използвам тези слънчеви часове, когато мога и да правя кратки разходки Simple Smile

Ние вече се спряхме на легло. Харесали сме ей това на Арбор

Това е с решетки от всички страни.
Има и вариант с една плътна страна, но още се чудя, да место ще решим явно.

Тъй като скриновете им ни идват малко скъпи, се чудим дали да не комбинираме с бял скрин на Dizain Baby

Някой има ли отзиви от тях?

Общи условия

Активация на акаунт