Тука под Тепето се събира, голяма Майна Таун дружина!

• 20 291
  • 426
  •   1
Отговори
# 195
По принцип са 2 контролни прегледа, датите ги пише на епикризата накрая...А до 42 дни след раждането се водиш акушерски случай и ако нещо те притеснява там където си раждала би трябвало да се погрижат за теб без да ти вземат пари или да искат направление.

# 196
  • Пловдив
Аз днес го водих на дерматолог при д-р Милка Стефанова в Св.Георги на В.Априлов,но не бих повторила.От всичко изчетено най-добри отзиви за дерматолог има за доц.Янкова,но се плаща.Мисля,че ще се наложи да я посетим.

# 197
Kati12 благодаря за отговорът ти. Но аз реших днес и го заведох в кожния диспансер. Падна се д-р Лукова. Много приятна жена, обяснява. Дано и лечението, което предписа да помогне. След 10 дни сме отново на контролен преглед. А на вас какво ви има?

# 198
  • Пловдив
Толкова се чудих м/у Лукова и Стефанова.Тук ми е близо и питах коя е кожната,но не видях отзиви и отидох там.Ами при нас е атопичен дерматит.От 4мес. е с обрив,но според лекаря бил себорея и затова чак сега го водим.Но започна да го сърби и да ги разкървавява.Има на бузите и по тялото кръгли червени петна.Изписа ни шампоан и крем на екзодерма и един мехлем- Licoid Liposream,но като му прочетох листовката мисля за сега да се въздържа от него.А на вас какво ви изписа и каква диагноза постави?

# 199
Ние също отидохме със диагноза АД /атопичен дерматит/ но поставена от педи ... да обаче се оказа себореен дерматит и беше обхванал само главата на темето и ушетата. Изписа ни едно мазило и за 10-тина дена се оправихме.
Мимка ... радвам се че бях полезна с напътствията си за кожния ... дано се оправите Hug
Кати ... защо не отидеш и ти там ... той и близичко  Heart Eyes /малко по надолу от църквата Света Троица на събота пазара се пада/

# 200
Да много сам ти благодарна F.a.t.e  Hug  bouquet
Нашите пъпки бяха първоначално на двете вежди и бяха ситни червени. Това започна малко след като се прибрахме от болницата. Док. каза че били от претопляне. И аз си чаках да минат, но там взе да стават на корички и лека по лека и по бузките започнаха тези ситни пъпчици. Като излезехме на вън кожата се успокояваше и като чели леко се заличаваха и аз вярвах че са от претопляне, но тези дни положението стана ужасно, кожата стана суха и взе да бели. И за ден ситните пъпчици отидоха към темето на главата. Поставената диагноза е себореен дерматит. Изписани Дактакорт и Атодерм. Като първото го мажем 5 дни по два пъти и второто следващите 5 дни сутрин, а първото вечер. И после на консултация. Жената ми даде визитка и каза при всякакви въпроси да я търся. Днес има доста ситни пъпчици по телцето. Но като че ли малко беше по топло до сега и ще видя да не е от претопляне и ако нещо се усъмня ще и звънна.

# 201
Ееее ... ще се оправите, ние също бързо се оправихме, но го хванахме в началото  Hug

# 202
Ееее ... ще се оправите, ние също бързо се оправихме, но го хванахме в началото  Hug
Браво! Ами то като вярвах на педиатъра и затова стигнах до усложнение. За напред ще внимавам. Дано сега да му понесат кремчетата.

# 203
  • Пловдив
Една информация за всички бременни:
http://ag-plovdiv.com/news/index/

"АГ Пловдив обявява ден на отворените врати на 20 декември четвъртък от 12:00 ч. Молим желаещите да разгледат отделението бъдещи майки да се запишат предварително на тел. 032/ 906 185 - старша акушерка Т. Благова в делничните дни между 8 и 12ч."

"Среща - демонстрация на 15 декември 2012г.

МБАЛ Пловдив АД
и
Център за обществена подкрепа „За Деца и Родители"- Пловдив,

имат удоволствието да поканят всички настоящи и бъдещи майки и татковци

на безплатна среща-демонстрация - „Първи грижи за новороденото".

15 декември  /събота/ от 10.30 ч.

МБАЛ Пловдив / ет.1- заседателна зала/
Д-р Диана Аргирова

Какво ще научите:

Как да къпем бебето
    Как да го храним правилно
    Как да се грижим за кожата на новороденото
    Някои други интересни и важни подробности"

Ще ходя и на двете, ако някой също има желание, да ми пише, ще се радвам да се запознаем.

# 204
Portokalche , аз раждах там и съм много доволна  Peace и хигиената е отлична и лекарския екип е много добър , няма да съжаляваш ако избереш да раждаш там  Heart Eyes

Отиди на отворените врати и сама ще се убедиш  Heart Eyes

А, за лекцията за първи грижи, много е полезна за мами на които им е за първи път, аз ходих на нея с моята приятелка, че на нея и беше за сефте  Wink и наистина е много хубаво всичко  Heart Eyes

# 205
  • Пловдив
nub55, и на мен ми е за първи път и съм сигурна, че ще ми е много полезна лекцията. Тъй като събота 15и е работен ден, си взех отпуск, за да присъствам, че не знам после кога пак ще организират.

Радвам се, че си доволна от раждането си в Окръжна болница. Аз още не съм решила, смятам да посетя отворените врати  и на ВМИ и на Селена и да преценя. Най-добри отзиви чувам наистина за ОБ.  Моя лекар по ЗК за съжаление работи във ВМИ, но в крайна сметка не съм задължена да раждам при него.
Ти имаше ли избран екип в ОБ? А уговорка с определена акушерка може ли да се направи там?

# 206
Аз също раждах в ОБ и няма да съжаляваш ако родиш там  Heart Eyes
Раждала съм и във ВМИ и повярвай ми отношението и болницата като цяло са много различни.
никой не те задържава да раждаш там където е АГ-то ти  Heart Eyes
Аз отидох без избор на екип и посрещането и раждането минаха без проблем и съм много доволна от лекаря и акушерките, които бяха на смяна  Heart Eyes Heart Eyes

# 207
  • Пловдив
Супер, радвам се,че има толкова доволни от ОБ. В четвъртък съм на отворени врати там и ще имам и аз впечатления от отделението. Иначе др. Арнаудова, която водеше лекцията за първи грижи за новороденото в ОБ, много ми хареса.

Сега един въпрос- в сряда съм на 2ФМ при доц. Малинова на Пещерско шосе. Много бързаше по телефона и не успях да я питам колко струва и дали и колко се заплаща запис на диск. Някоя от вас има ли информация?  А предварително плаща ли се на регистратурата? Прегледът ми е чак в 17:00 часа и не знам до толкова късно работ или регистратирата...

# 208

Сега един въпрос- в сряда съм на 2ФМ при доц. Малинова на Пещерско шосе. Много бързаше по телефона и не успях да я питам колко струва и дали и колко се заплаща запис на диск. Някоя от вас има ли информация?  А предварително плаща ли се на регистратурата? Прегледът ми е чак в 17:00 часа и не знам до толкова късно работ или регистратирата...

по спомен - 80 лв, на твоя флашка записва, на регистратурата плащаш и те насочват към  нея Wink
Успех! Peace ще останеш доволна

# 209
  • Пловдив
мойри, благодаря за инфото. ще взема моя флашка.

Общи условия

Активация на акаунт