Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 733
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
И аз се чудех как Султана не е видял татуировката на Фирузето ,но пък като се замисли човек може да са били винаги в една и съща поза  Joy. Може да не са били толкова развратни като сега  hahaha

Но в интерес на истината накрая ще се окаже нещо този татус , след като веднъж е показана мисля ,че ще има някаква връзка с прогонването й.

Хюрем ми е забавна на мен, женицата не си оставя магарето в калта.

# 241
Като видях как Хюрем души Ферузе,си помислих,че гледам "Великия диктатор" с Чарли Чаплин...  Joy Joy Joy

# 242
Като видях как Хюрем души Ферузе,си помислих,че гледам "Великия диктатор" с Чарли Чаплин... 

Joy Joy Joy

newsm74 smile3525

И после падна безпомощно около нозете на султана!

# 243
Вярно,че в образа на Хюрем няма особено развитие ,но затова трябва да се сърдим пак на сценаристите.. както и за истеричните и изблици.
На мен обаче все още ми е любимка и честно казано наглоста на Фируузе е немалка : "аз се осланям на любовта на господаря" -това е открито предизвикателство .Все едно казва на Хюрем в очите  "ти си никоя , мен вече ме обича ,не теб" ,аз сигурно бих я хванала за косата и бих омела пода с нея .. без никакви скрупули .
Спомнете си как преди години само защото Хюрем демонстрираше пръстена от СС /без открито да каже на Махидевран , мен обича вече / ,едва не умря за това..
Относно Михримах , надявам се да е силна подкрепа на майка си и да я видим вече в действие.Тя ще ги сложи в ред всички  Laughing

# 244
http://www.gecce.com/yazi/hazal-kaya-ile-burak-ozcivit-ayni-dizi … lacak-198749.html

Бурак може да снима филма си с Хазал Кая.

# 245
А във втория фрагман Хюрем крещи като нацист!

Оооо. това ми беше мигновената реакция веднага след сериала!
Ужасно прозвуча, да не говорим за липса на каквато и да е класа на султанка!!!!
Най- султанката !

Ще видим как ще изглежда в сериала, но в трейлъра е потресаващо.

Каква "най-султанка",че те не престанаха да се държат с нея като с парцал.
Мерием е изградила страхотен образ,който градира в една красива и зряла жена,уморена от интриги,нестихваща в борбата да оцелее от сблъсъците с Ибрахим,Фирузе(Изабела-Мела и Карамела и още знайни и незнайни хатуни) и Тройната коалиция,която за капак,разчита на баба Яга.
Ако се замислите за гледната точка на всички от другата страна на барикадата,едва ли техните мотиви са по-различни,дето се вика:"Всеки се бори да спаси кожицата". Не е тайна,че сред всичката чистота,бани и хамами,поезии и рими,заобикалящата действителност е била много кървава и жестока.Носят се легенди за изхвърлените жени от Харема в Босфора.А и за никога не е тайна,че военните успехи на ОИ,се дължат на една от най-кървавите и жестоки армии в историята на средновековието-тази на еничарите.
Така,че цветята и розите са били просто фон на една друга действителност.

Ако си мислите,че това е меко казано пресилено и недостоверно,гледайте "Кралица Марго",(едва ли ви е непознат) но натюрела,които ми идваше в повече като студентка,ме кара да видя днес напъна на режисьора и сценаристите на ВВ,за един "по-достоверен"поглед,макар и облечен в пищност!Дали истинската Хюрем се е държала по-друг начин зад вратите на Харема?Дали всеки ден е яла безгрижно локма в рецитали и песни,а останалите като Ибрахим й компания са и ръкопляскали с бурно одобрение и раболепие-може,ама в едно друго измерение.Все пак не гледаме приказка!

П.П.Извинявайте ама и на мен любимия ми да разполагаше със собствен харем от 348765.0987 женички,сигурно щях да съм за лудницата вече,ако ще и принц Нородом Сианук да ми е мъж.

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 16:34 от Snell

# 246
Snell

Цитат
П.П.Извинявайте ама и на мен любимия ми да разполагаше със собствен харем от 348765.0987 женички,сигурно щях да съм за лудницата вече,ако ще и принц Нородом Сианук да ми е мъж.

Честно да ти кажа...Айде няма нужда заради този да влизаш в лудница!

# 247
Аз лично не съм недоволна от временото присъствие на Фирузе в серияла,
както и от всички измислени герои.Борба за рейтинг.  
Само  кавги и клюки из коридорите на двореца  омръзват.
Това, с което отначалото, до сега не мога да се примиря е образа
 на Хюрем.Тази забележителна за времето си жена,която е успяла трайно да покори
 сърцето  на всемогъщ човек като султан Сулейман,която е единствената султанка
 в хилядолетната история на Османската империя удостоена с честа да има гробница,
за огромния процент от зрителя ще остане в съзнанието им като зла и коварна жена,
която освен да крещи и да раздава шишенца отрова друго не знае.

А да се изкачи по стълбицата от обикновена робиня, до закона съпруга на султана със
сигорност е съчетавала в себе изключителни качества и в действията си,в борбата си за оцеляване
 се е ръководела преди всичко от разум,хитрост,съобразителност,а  не от първосигнални действия,
които нямат нищо общо с разума,каквато в същност ни я представят в серияла,с обяснението ,че е художествено произведение.
Много ще се радвам, ако се появи основание и султана лично  убие Фирюзе.

[/color]

# 248

Този го отпиши - почина прединяколко дни на "крехката" възраст от 89 г Shocked

# 249

Този го отпиши - почина прединяколко дни на "крехката" възраст от 89 г Shocked

Днес 9 дена се навършват!

# 250
Snell

Цитат

Честно да ти кажа...Айде няма нужда заради този да влизаш в лудница!

Този го отпиши - почина прединяколко дни на "крехката" възраст от 89 г

Това го знам,ама в нашето семейство има такъв израз,нещо от сорта:"Този да не се мисли за Нородом Сианук" или нещо от сорта.Не знаех,че това име се използва само от нашето семейство!

# 251
Това го знам,ама в нашето семейство има такъв израз,нещо от сорта:"Този да не се мисли за Нородом Сианук" или нещо от сорта.Не знаех,че това име се използва само от нашето семейство!

Ние просто от загриженост -  да те предупредим  Laughing Laughing Laughing

# 252

Ние просто от загриженост -  да те предупредим  Laughing Laughing Laughing

Долу лапите от моя Нородом

# 253
Сакън, ако ще се стреляме нека да е цивилизовано...и аз да се подготвя  #2gunfire  Joy

# 254
Здравейте на всички Simple Smile
Аз не гледам сериали, но ВВ ми грабна вниманието и му станах фен. По тази причина се и регистрирах, за да има с кого да коментирам. Искам да благодаря на преводачите за техния труд!

По отношение на образа на Роксолана, споделям мнението на Надежда

Ако Роксолана (Хюрем) е била една проста истеричка, като филмовата си героиня, тя никога не би успяла да стане официална съпруга на султана, камо ли да се прочуе с участие в политиката - нещо нечувано за жена в ислямска страна и то от 16 век! Филмовата героиня не блести с интелектуалност, за разлика от историческата Роксолана. Ако историческата личност приличаше на филмовата, историята никога не би я запомнила.

Във филма до тук видях 2 слаби момента - все около принц Мустафа. Как стана така, че в 69 серия неговата любима забременя, при положение, че това беше забранено преди? Също така не ми стана ясно какво се случи с годежа му с Айбиге?  

Общи условия

Активация на акаунт