Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 43

• 53 654
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Аз от сега чакам,чакам,чакам...сряда Blush

Айбиге си замина  след разтрогването на годежа(и Бали Бей се спаси по това време),както Хюррем прогнозора,а оная кадъна забременя,щото той вече е в провинцията и има право.Аз поне така го разбрах.И там ще има дете,момче ,може би -Мурад? Ако има по-запознати да пояснят Hug,моля!

# 256
  • Атлантис, Галактика Пегас
Здравейте на всички Simple Smile
Аз не гледам сериали, но ВВ ми грабна вниманието и му станах фен. По тази причина се и регистрирах, за да има с кого да коментирам. Искам да благодаря на преводачите за техния труд!

По отношение на образа на Роксолана, споделям мнението на Надежда

Ако Роксолана (Хюрем) е била една проста истеричка, като филмовата си героиня, тя никога не би успяла да стане официална съпруга на султана, камо ли да се прочуе с участие в политиката - нещо нечувано за жена в ислямска страна и то от 16 век! Филмовата героиня не блести с интелектуалност, за разлика от историческата Роксолана. Ако историческата личност приличаше на филмовата, историята никога не би я запомнила.

Във филма до тук видях 2 слаби момента - все около принц Мустафа. Как стана така, че в 69 серия неговата любима забременя, при положение, че това беше забранено преди? Също така не ми стана ясно какво се случи с годежа му с Айбиге?  

вече има разлика по време на Нора той не беше управител на провинция. Сега има право на наследници за които така напира Махидевран .

# 257
Когато един принц отиде да управлява провинция той вече има право на деца.Преди това, когато още не е напуснал Топкапъ се приема, че не може да бъде баща и наложниците, които забременеят са правели аборт.
А за това, че не сте съгласни с измислените герои в сериала - ами те повечето са такива.Никой не може да ви каже дали Хюррем е била такава, дали Ибрахим е имал този характер.Имало ли е Нигяр Калфа, Сюмбюл ага и всякакви други - никой не знае.То за агата на харема като пост си има малко информация, камо ли да се знае кой е бил и какво е направил за обществото.
След изгледания 69 епизод за пореден път ще изкажа възмущението си обаче от отношението на наложниците към Сюмбюл ага и Кириз ага.Поста "ага на харема" е бил равен по важност на този на везира и никоя наложница не е можела да се държи грубо или невъзпитано с агата.Доста глупаво е представен начинът, по който наложниците се държат със Сюмбил, примерно.Дори не се покланят като минава през харема, нямат никакво уважение към него.Това в истинския харем не е било така, постът е бил изключително важен в империята и заедно с него вървят в комплект много власт и привилегии.

# 258

Много благодаря за преводите на трейлър 2 и резюмето на 70 еп. Hug  bouquet

За мен филмът продължава да е все така балансиран и вълнуващ с неочакваните обрати на действието , с прекрасното изпълнение на повечето актьори, с красивите костюми, с превъзходната игра на Халит Ергенч и перфектното изпълнение на древната поезия...  bouquet  bouquet
И мен ме дразнят някои неща, но те са много незначителни в сравнение с останалото.
Например, слабата игра на порасналия Мехмет - красиво момче наистина, но без капчица пластика, с дефект на горната устна, който проличава особено силно при произнасянето на клетвата пред еничарския корпус (клетвата на Мустафа беше къде-къде по-добре изпълнена от Мехмет Гюнсур!) Peace
Не искам да давам мнение за гласа на Окан Я., но как е възможно да се сравнява с гласа на Халит - това са несравними величини...  Peace Peace Peace
Харесва ми изпълнението на Джансу Д. - нежна, изтънчена, още незапозната с харемските правила и интриги... Сблъсъкът със закоравялата с годините енергична Хюрем може и да я свали на земята, но дали ще има време за това? newsm78 newsm78
Аз също смятам, че тя е в двореца с политическа мисия и според мен това в най-скоро време ще бъде разкрито.  Mr. Green Възможно е Рустем да я изхвърля в Босфора по нареждане на султана?!?!

За разтеглената линия Нигяр-Хатидже-Ибрахим - за мен причината е във факта, че това е популярен сериал. Laughing
За образа на Хюрем - категорично има развитие, въпреки сцената между Хюрем и Фирузе. Истерията, която обхваща Хюрем, когато научава истината, би обзела и в днешно време всяка от нас, която обича и вярва на мъжа си. Thinking За останалите - не знам. Rolling Eyes Laughing
Очаквам с нетърпение новия образ на главния кадия - този актьор го гледах напоследък в "Езел" и "Гордата Аси" - блестящ и в двете роли!  bouquet

А с новия трейлър и резюмето на 70 еп., наистина съм много нетърпелива в очакване на сряда вечер... Grinning

# 259
ЗДРАВЕЙТЕ , ДЕВОЙКИ от ХАРЕМА  ! Laughing
Моята музикална  разходка  през вековете и
69 епизод на филма продължава . . .
Ако тя ви харесва , бих могла да я продължа
с удоволствие . . . Blush
Романтиката е навсякъде и съчетаването й с
хубава музика , би внесло свежест в темата. Heart Eyes
КАКВО  МИСЛИТЕ  ВИЕ ?  newsm78

ХАТИДЖЕ  и  ИБРАХИМ  " ТИ  МОЯ  ЛЮБОВ "

с БГ  СУБТИТРИ :
http://vbox7.com/play:d955257137

bouquet  bouquet  bouquet

# 260
ЗДРАВЕЙТЕ , ДЕВОЙКИ от ХАРЕМА  ! Laughing
Моята музикална  разходка  през вековете и
69 епизод на филма продължава . . .
Ако тя ви харесва , бих могла да я продължа
с удоволствие . . . Blush
Романтиката е навсякъде и съчетаването й с
хубава музика , би внесло свежест в темата. Heart Eyes
КАКВО  МИСЛИТЕ  ВИЕ ?  newsm78

ХАТИДЖЕ  и  ИБРАХИМ  " ТИ  МОЯ  ЛЮБОВ "

http://vbox7.com/play:d955257137

bouquet  bouquet  bouquet

lirio, Като текст съчетанието с видеото е много добро, но музиката на CHRIS REA, колкото и прекрасна да е, няма това романтично въздействие като самото видео (съвсем други нагласи прави  Wink). Мое мнение... Peace Peace
Иначе поздравления за усилията ти , благодарности за минутките романтика и свежест в темата!  Продължавай да ни даряваш с тях! smile3525 newsm10

# 261
 Домъчня ми за Хатидже  Sad ..Няма лесно да прости на Ибрахим въпреки че още го обича и иска да е в прегръдките му..но гордостта и лъжата трудно се преглъщат.
Вярно че в огорчението си ,изкаря яда си на Хюрем,но като цяло не е лош образа и .Тя също преживя доста.. загубата на детето и - ужас.. този Ибрахим ,тогава трябваше да и е най-силната опора ,а той я предаде  по-най ужасния начин . Sad
Като се сетя как стояха по терасите ,как се гледаха..срещаха тайно без да смея да се докоснат..и пр..такава романтика.Такава любов изглеждаше..но явно забранения плод е по-сладък..Ибрахим го доказа.

# 262
Домъчня ми за Хатидже  Sad ..Няма лесно да прости на Ибрахим въпреки че още го обича и иска да е в прегръдките му..но гордостта и лъжата трудно се преглъщат.
Вярно че в огорчението си ,изкаря яда си на Хюрем,но като цяло не е лош образа и .Тя също преживя доста.. загубата на детето и - ужас.. този Ибрахим ,тогава трябваше да и е най-силната опора ,а той я предаде  по-най ужасния начин . Sad
Като се сетя как стояха по терасите ,как се гледаха..срещаха тайно без да смея да се докоснат..и пр..такава романтика.Такава любов изглеждаше..но явно забранения плод е по-сладък..Ибрахим го доказа.

А не смяташ ли, че и Хатидже има вина за отчуждението на Ибрахим? Докато траеше драмата на невъзможната им любов, всички бяха на нейна страна и се чудеха как да и помогнат и и съчувстваха, а после какво - реши, че трябва да се прави на султанка дори и пред мъжа си.  То не бяха истерии, то не беше тръшкане...не знам кои би издържал на това, колкото и да я обича Rolling Eyes

# 263
Сега като гледам серията по тв7 се чудя едно нещо  newsm78 newsm78 newsm78

При предположение,че Хюрем е била много начетена,образована,писала е стихотворения и т.н...Не стига,че е истерична ами през цялото време използва много елементарен изказ,много беден речник има..

# 264
Тя Хатидже при загуба на детето съвсем се отдалечи от мъжа си. Благодарение на мамчето си.  Crossing Arms Whistling

# 265

При предположение,че Хюрем е била много начетена,образована,писала е стихотворения и т.н...Не стига,че е истерична ами през цялото време използва много елементарен изказ,много беден речник има..

обвинявай сценаристи за това  Whistling
Била е доста образована за времето си. Впечатлила го с искането за достъп до библиотеката .  Mr. Green
Тази от сериала отдавна сме я обсъдили, че няма нищо общо с истинската.
Аз смятам че е била хитра и манипулативна, но в никакъв случай не била тъпа като в сериала. Действала е с желязна хватка само че в кадифени ръкавици.

# 266
  • somewhere near the sea

И неусетно възниква въпросът: На кого е необходимо да омаловажава истинското значение на тази жена newsm78 Очевидно е, че създателите искат да покажат страната си много по- напреднала и прогресивна, отколкото е била, да изтъкнат положителните ѝ страни, но когато стане въпрос да покажат жените си, вадят на показ само дълбоки деколтета и открити лица... #Crazy

# 267

И неусетно възниква въпросът: На кого е необходимо да омаловажава истинското значение на тази жена newsm78 Очевидно е, че създателите искат да покажат страната си много по- напреднала и прогресивна, отколкото е била, да изтъкнат положителните ѝ страни, но когато стане въпрос да покажат жените си, вадят на показ само дълбоки деколтета и открити лица... #Crazy
+10000000000  Peace Без да забелязват че с това принизивят своя Велик Султан.

# 268
Никого не обвинявам просто споделям..Тя си е останала на ниво село,да не кажа хутор..Тези които знаят руски ще ме разберат..  Laughing

# 269

Напълно споделям мнението ти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт