Дискова херния и раждане?

• 1 024
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте.
На 25 години съм. В следствие на едно падане по стълби, преди около три години ми направиха операция за премахване на дискова херния от L5S1, успешна, нямам големи оплаквания, боли ме от време на време, но смятам, 4е е в границите на нормалното. Но освен премахнатата херния, на L4L5 има спукване. Тъй като нямам болки и изтръпвания в краката, смятам, 4е не се е полу4ила херния и там. С мъжа ми искаме да имаме бебе и искам да се информирам предварително какво да о4аквам. 4е ще прекарам бременността по4ти изцяло на легло ми е ясно. Искам да попитам оба4е дали ще мога да родя по естествен път и ако да, ще може ли да ми се постави епидурална анестезия. А ако се наложи секцио, ще може ли да ми се постави спинална анестезия или ще трябва да родя с пълна упойка? Също така ме интересува дали акушер-гинекологът ще има нужда от епикризата и скенера от операцията, тъй като живея в 4ужбина и искам да знам дали ще трябва да ги взимам и превеждам.
Благодаря Ви предварително.
Приятен и усмихнат ден!

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 17:45 от nikoletas

# 1
Здравейте,

Предварително би било трудно да се даде такова становище!
Ако имате голямо желание да родите по естествен път е абсолютно задължително да отидете на консултация с ортопед, след която, той писмено да даде съгласие, че раждането може да бъде проведено по естествен път!
Относно вида на анестезията при цезарово сечение - задължително трябва да направите консултация с анестезиолог, на който да представите и цялата медицинска информация (епикриза от операцията и скенер).
Също така, препоръчваме и консултация с невролог.

Поздрави,
Д-р Надя Магунска
АГ Болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт