Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 339
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
golden благодаря много. Орхидеите са две бели фаленопсиси, подариха ми ги в началото на септември, никога не съм ги торила. На едната и окапаха цветовете и поорязах както ми казаха в темата за орхидеите. Четох за торенето, но там говорят за това, което има в България.
Имаме до нас B&Q , ходих, гледах, но така и не знам какво точно да взема. Аз моите цветя ги торя с естествена тор лятото и никога не съм вземала от другите. Какво точно да търся. каво да пише?
Искам да цъфтят, това К къде да го гледам?
Пробвай в Homebase - моят е от там. Пробвай и в някой градински център (ако имаш наблизо). Другият вариант е да купиш от ебей. N-азот, H- фосфор, K- калий, би следвало да ги пише като процент или като отношение ( например 4:1:2) на гърба на шишето. За жалост не всички производители си правят труда. Щом са фаленопсиси няма да имаш грижи, само внимавай с поливането зимата и почни с по-разреден разтвор.

# 466
  • UK/София
Ама те имат и много странно за мен разбиране за възпитание на децата.
Не им се разрешава да гледат повече от 2 часа на ден ТВ и разни други неща странни.
ПП; аз съм в семество на тъмнокожи

Аз съм белокожа, но също не разрешавам да гледат повече от 2ч. на ден ТВ.Дори тези 2ч. са много, ако човек се базира на лекарските мнения за децата и телевизията.
 Моите  деца си играят много хубаво двамата.Измислят си какви ли не игри и "потъват" в тях.Може би, ако бяха с по-голяма разлика и не си играеха щяха и те да мрънкат за компютри и т.н. Но колкото по-късно, толкова по-добре.

Сега да отворя и друга тема, че ми е болка и искам мнения. Simple Smile
    Пускате ли децата си да играят само на улицата?Аз не, но понякога мисля, че познати ме критикуват много когато ме няма.Не мога да си представя, че синът ми ще играе някъде без да го виждам.Той все още е заплес, не се оглежда всеки път като пресича.Дълга история, но все пак това е темата.Едни казват, че само канселските деца тичат сами на вън на тази възраст, но пък наше познато семейство (много нормални хора), пускат повече от година 7г. си син на вън на улицата.И в един момент си казвам да не ощетявам моето и да не се чувства различен от приятеля си който тича на вън.Но разумът ми казва обратното в много по-силна степен.
 Пролетта полицията пусна информация до всички родители, че в града има ван с който се опитват да отвличат деца.На косъм се разминаха две деца в разстояние на няколко месеца.Едното малко момче са се опитали да го отвлекат от плейграунд, а другото момиче (около 10г.) както си вървяло по улиците.С това вече ме убедиха категорично, че постъпвам правилно поне засега.
 Вие на какво мнение сте, пускате ли вашите деца на вън и от каква възраст смятате, че е редно?

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 09:17 от Биляна

# 467
Моите са на 8 и 10 години, не ги пускам сами на улицата и не възнамерявам да започна в близкото бъдеще. Какво мислят другите и дали ме обсъждат не ме вълнува. Не  смятам че децата изпускат нещо което е важно.

# 468
  • Варна
мишолина , благодаря за линка, ще разгледам  bouquet
А за това че писах че са странни за мен имах друго в предвид а не за гледане на ТВ но нямам намерение да го обсъждам.
А това за 2 часа се отнася и за ваканции , а те иначе през учебно време нямат и кога да гледат ТВ.
И също ние сме в малко населено място, но винаги аз ходя с децата до парка или да играят на вън. Също не съм виждала деца сами без родители поне до към 10 год.

# 469
  • ENGLAND
golden много ти благодаря   bouquet

# 470
  • Нотингам/Пловдив
Най-малката ми дъщеря е на 9 и не я пускам сама в никакъв случай. Кой каквото иска да коментира, но в интерес на истината никой от познатите ни не пуска детето си навън само с изключение на едни познати българи но те си гледат децата по различно от мен,което естествено си е техен избор. За мен беше много трудно да пускам и каката навън сама,но тя вече е на 14 и не може да ходи все с мен  Simple Smile

# 471
Биляна страхотно е че си играят, моите предимно се дразнят.
Пускала съм го, но ние сме в едно като затворен комплекс. Но да си призная не ми е боло спокойно. Според мен зависи в какъв район си и дали е затворена улицата. Около нас децата са по цял ден на вън. Най често обаче излизам с тях и с другата мама пием кафе на тревата докато те търчат.

# 472
  • На село (близо до Лондон)
Биляна, и аз не пускам сега моите деца навън да играят. Но те са цяла банда, от един пол имат долу-горе еднакви игри и играят вкъщи или в градината  Sunglasses.

Миналата година, къщата ни беше накрая на кул-де-сак (от тези без изход) и децата играеха на улицата. Тогава съм пускала двамата големи (на 4г и на 7г тогава) да играят навън сами, но от къщата се виждаше улицата, така че ги гледах, и а често ми се налагаше да излизам при тях защото и бебето (на 1г) искаше навън. Освен това и съседките гледаха Peace.
Просто зависи ти какъв е квартала, децата с които играят и колко е безопасно, коли и тн..

# 473
  • След завоя в дясно
Биляна аз моя го пускам да играе пред вкъщи. Нашата къща е на кул-де-сак също и го виждам от прозореца на кухнята. До нас едната комшийка е с 3 деца, а другата до нея с две та се събират голяма тумба и лятото особенно голяма игра пада имат си и дразгите, но като цяло се разбират.
Къде ги намирате тези book worms искам аз едно Mr. Green, ако е книга за коли я изяжда с корицата всичко друго се подминава или чете с мама на главата. За компютрите там е факир, ама то си му е в кръвта.
За гоблените стана дума, аз сякаш не съм им фен, но имам желание да се науча да плета на една игла, има ли някой да се занимава с това?
Шу и моите се дразнят, но предполагам е заради разликата в годините. Малкото е в етапа всичко е мое, а пък големия още не го е израстнал този етап Mr. Green
Tzvetak- какво стана с интервюто и работата, да стискаме ли палци?
Не се учидвам за тенис мача дето го гледа в БГ, някак си нещата са изривени там. Познати работещи в театъра в градчето, от където съм родом правят примиерите в Сряда понеже народа в Петък е по кръчмите.
Толумбичка- меден месец ще има ли?
Купихме билетите за лятото вчера, разликата между Wiizair и BA в цената се оказа £150 в полза на BA за какви нискобюджетни компании ставаше дума...
Момичета давате ли пробиотици на децата и ако да какви, малката ми е на антибиотик и от нега има проблеми с коремчето и се чудех дали ще и помогнат.
Golden твоето мнение какво е?
Аниджи- ти какво реши за домашен любимец да вземеш последно?

# 474
Ell рибки ще е  Peace снощи два часа разглеждах сайтове за аквариуми после цяла нощ това и сънувах  Mr. Green
Аз взимах коластра за децата от БГ. Моята братовчедка е дистрибутор на една немска фирма казва се LR и от нея си взех 3 бутилчици които заминаха за нула време и останах много доволна. Тя ми препоръча и пробиотик обаче ще го взема на следващото ходене до България. Каза че бил с 12 бактерии бях гледала на аквасорс но техните са само с 4 .

# 475
Ell, аз съм силно ЗА пробиотиците особено при малки деца. Обаче нямам идея какво се предлага на английския пазар.

# 476
Момичета, днес имам рожден ден! Искам да ви почерпя виртуално, но не знам как Laughing. Въпреки това се чуствайте почерпени  party023

# 477
Момичета, днес имам рожден ден! Искам да ви почерпя виртуално, но не знам как Laughing. Въпреки това се чуствайте почерпени  party023

Честит рожден ден! Много здраве и късмет Simple Smile   bouquet

# 478
Честит рожден ден!
Аз съм давала пробиотик,бяха го изписали на Емо точно за коремчето беше с диария.
На 9 мес бебе бе6е като кара шарка.Тогава ми препорачаха коластра и съм много доволна.После му давах 3 пъти.Сега е на сементо.Харесах 1 опаковка коластра за 15 паунда 120 капсули.Смятам да му взема. Сменим ли климата и се почват болести.
Вчера даваха 1 предаване за 1 дете как са го отвлякли преди 30 г в магазина за секунди.
Настръхна ми косата.Миналата год.ни беше изкарал акъла за секунди.Гледам 1 телефон и казах на мъжа ми да го види.Обръщаме се и Емил го няма.Търсихме го 10 мин.А човечето влязло в книжарницата.Взел си 2 книги 2 картички и излязал.Видях го зад 1 машинка с играчки и го грабнах.А той ми се смее и ми показва какво имал.Върнахме ги ,а жената каза че изобщо не го е забелязала.

# 479
  • Лондон
future, честито и от мен, жива и здрава!

Ell, радвам се, че се появи Hug Бях на интервю миналият петък, но нямам отговор още. Някак си не ми се иска да ме изберат мен, защото ще трябва да взимам много важни решения, а ме е страх Confused Решила съм да го мисля, когато дойде...ако дойде.
Аз не давам никакви стимуланти, пробиотици и т.н Впечатлението ми от БГ от миналия месец е, че всички майки са се обсебили с тези неща и дават по много, не знам кое е правилното, но моето дете не е боледувало от повече от година Simple Smile

Мен ме обзема отчаяние по повод на зимната ваканция... Поради съкратен бюджет се надявах да можем да отидем до БГ поне, но билетите дори с прекачване са умопомрачителни ooooh!
Някой някъде да е открил нещо различно? Ще съм много благодарна

Общи условия

Активация на акаунт