Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 356
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Момичета аз пак съм въпрос. Embarassed
От кога започва ваканцията на децата за Коледа и Н. година.  bouquet  bouquet
На всички отзовали се на питането ми за прежда , Благодаря.  bouquet
Cocko, ЧРД на малката принцеса.  bouquet

# 406
При нас започва на 21.12.12
 cocko честито ти рожденичка да е жива и здрава   bouquet  bouquet  bouquet

# 407
  • Нотингам/Пловдив
Мерси момичета  Hug  Вече ми е по-леко,рождения ден мина  ooooh!
При нас ваканцията започва от 24 дек. до 8 януари, щастието ще е огромно ( е не съвсем де,но все пак) защота майка ми и брат ми идват за празниците и къщата ни ще е пълна с любими хора за мен. Пожелавам го на всички вас, лека вечер и спокойни сънища  Hug

# 408
И ние ще и имаме гости мама идва на 9.12 за има няма три месеца и половина  Crazy

# 409
TraqnaB,

Не мисля, че детето ти има право на каквито и да е помощи на първо време.
Ти нямаш никакъв статут в УК, а детето не е от приятеля ти, доколкото разбирам.
Когато ти самата придобиеш някакъв статут и имаш НИН поне, може да вземаш детски.

Що се отнася до лекарската помощ, по принцип е безплатна. Имунизациите също.
Но трябва да докажете, че живеете на определен адрес, само в тази или предната тема се коментираше,
че в Лондон особено искат доказателство за адрес за регистрация на личен лекар
и предприемане на някакво лечение.

future74,

Ще ме умориш, бе жена!
Какви са сега тези притеснения за разговорите с англичаните.
Каквито с българите, такива и с англичаните.
Обсъждат се същите неща като и в БГ офиса-кой как изкарал уикенда,
какво готвил, къде ходил, какво гледал, планирани холидеи, минали такива и т.нат.
За мен е пълна глупост това за усмивката и ключа.
Добре възпитаният и умен човек обикновено се държи ведро и дружелюбно.
Не се мръщи, а се усмихва. Като не познаваш хората, не си разказваш битието,
независимо българи ли са, англичани ли са. Но пък това не значи и да мълчиш-
имам толкова теми, за които да говори човек. Аз също съм приказливка,
пък не виждам и англичаните покрай мен да са замлъкнали особено.
С добра обща култура, подплатена с възпитание, обноски и маниери,
малко чувство за хумор, притъпяване на предразсъдъците и се чувстваш добре на всякъде.
В офиса виж как се държат другите. Някъде се приказва повече, другаде по-малко.
На мен поне много ми харесваше в тукашния офис, че нямаше никакви сексистки и
от подобно естество забележки, коментари и шеги, както е по българските офиси.
Хората от офиса също се притесняват ти каква си, не го мисли, в повечето случаи
естествено се напасват и потръгват нещата.

cocko,

Честита ви рожденничка. Много готина торта.

Колко хора споделиха за проблеми с работата, а колко и не пишат тук.
Пък после все ние сме си измисляли и сме лоши, като казваме, че е по-трудно от преди
с намирането на работа и трябва добре да се премисли преди тръгването от БГ.

# 410
  • Bristol
Цвета, и аз по женски, но чак следващата година, Priscilla Queen of the Desert  Mr. Green Децата пък ще ги водя на Оливър.
Пропускам коледната пантомима тази година, реших да наруша традицията и ще пробваме нови активитис  Whistling Приятели ни навиват да ходим на детско коледно представление в началото на декември на камерна сцена, но още мисля по въпроса Thinking

Днес не ми беше много успешен ден Rolling Eyes Първо направих трипъл букинг на вечерта без да се усетя, урок на щерката, излизане с колеги и родителска среща в училището на сина. И на трите бях казала ДА  ooooh! Crazy Е, само урока на щерката реализирах, защото се готви за изпит в началото на декември и сега не е хубаво да пропуска часове. Родителската среща на сина беше свързана с пътуване до Германия с образователна цел. Синът сам отиде на нея, той е много оправен. Отидох само да го прибера, качва се в колата и плаче  Shocked Глътнах си граматиката, какво може да се е случило! Той бързо изплю камъчето. Купил си билет за концерта на Ellie Goulding, което го знам и знам с какво нетърпение чака този концерт. Е, от Берлин се връща точно в деня на концерта. Като полетът му каца 30 мин преди началото на концерта. Концертът е в Бристол, а той пристига на Гатуик  Confused Оставих го да се наплаче в стаята си. После отидохме да го прегърнем със сестра му и му казах, сине, пожелавам ти това да е най-голямото разочарование в живота! По този повод ви поздравявам с тази песничка от новия албум на Ели, която ще изпълнява на концерта си на живо, Anything Could Happen Как да не го е яд човек, че изпуска концерта и то при положение, че си имал късмет да се добереш и до билет!

cocko, честито! Каката да не е фен на Моши монстерс?! Моята е голям фен, събира карти и фигурки и в онлайн играта е регистрирана и играе  Crazy

future74, Толумбата ти го е казала, няма какво да добавя  Hug Късмет на новото работно място!

# 411
future74 аз бих те посъветвала, щом си много приказлива да гледаш да си по-обрана в началото. Това не значи да мълчиш и да се държиш неестествено. Щом събирането е изпращане на колеги, гледай да не се завираш много, не разпитвай защо си отиват, не говори много за работата, колкото и да те интересува, не разпитвай как е там и не си изтъкваи прекалено качествата и опита. Тук не обичат много да изтъкваш колко си знаещ, остави доказването с времето и доказване с действия. Ако някой ти разкаже и те пита е ясно, че ще влезнеш в разговора, но гледай да не взимаш категорични позиции. Тук сега с риск да ме усвиркате  Mr. Green мога да кажа, че се клюкари яко, интригите са доста. Не че в БГ го няма, но там някак си са на нива, в зависимост от поста, а тука всеки се вре навсякъде и се извъртат думи непрекъснато. Това го казвам от позицията на моя скромен опит и на мой познати, не държа никой да се съгласява, просто си давам съвета   Peace

# 412
  • Bristol
Miss Fine, е как да не се клюкарства, особено ако са уволнили голям бос и в причината за уволнение е написано misuse of company property  Joy Ха, досетете се сега какъв е бил misusа, за да ви подпомогна ще спомена, че под company property са имали в предвид бюрото му  Twisted Evil

# 413
Miss Fine, е как да не се клюкарства, особено ако са уволнили голям бос и в причината за уволнение е написано misuse of company property  Joy Ха, досетете се сега какъв е бил misusа, за да ви подпомогна ще спомена, че под company property са имали в предвид бюрото му  Twisted Evil
  Ти да видиш  Joy  Да не го е протъркал  Mr. Green
   Аз пък не обичам и не мога да клюкарствам тооолкоова много и мн ме дразнят. Имам две бабки на работа, сън не спят да ме обсъждат...И моето чувство за хумор е по-различно и рязко и те хвърчат от време навреме...В предната ми работа, още прясна прясна от Бг, където големите шефове трудно разговарят със секретарките си дори, идва главната шефка и ме пита една приятелка дали спи с едно момче и аз така  Shocked И си викам, не съм я разбрала явно, никога не съм говорила с тази шефка, така да дойде да ме пита, явно хич ме няма, пък и къв превод си измислям...Но тя реши да ми го покаже нагледно насредата на работното място, бях в шок, после им свикнах  Laughing

# 414
  • UK
 Laughingа как установиха тази злоупотреба  Mr. Green

# 415
Траяна, без статут и документи не можеш да получаваш нищо. Ако приятелят ти е баща на детето  и има НИН, може той да пусне молба за детски, които са 80 паунда на месец. Не знам той с какъв статут е, но помощи трудно ще ви огреят. Има и вариант ти да си пуснеш документи за детски и да ти изкарат НИН по служебен път, но със сигурност ще ви искат един куп документи, като започнем с това кога е родено детето, къде, от колко време сте тук, работата на приятелят ти и още много други.
Съвет не мога да дам дали да заминете или не, но имай предвид, че е много трудно, още повече в Лондон е и много скъпо.
Относно имунизациите и медицинските документи - имунизациите са безплатни. Казваш и я правят. Хубаво е да се носят кутийките или поне да знаеш имената на предишните ваксини на детето. Каронът от ЛЛ е добре да се преведе, но те ЛЛ дават едни бе;ежки, които може само те да се преведат, когато детето заминава в чужбина.
Ако искате тук да се запишете на ГП ще ви искат адресна регистрация в момента и предишен адрес, ако имате.
На мен не са ми искали, но преди три седмици ходихме с една позната в  нашата поликлиника да я запишем и й искаха, а тя няма един документ на найно име, съответно не стана.
Ако това е бащата на детето ти е добре да сте заедно, но ако не е и ти е гадже вече зависи от много неща дали да рискуваш да тръгнеш с малкото си дете на 3000км или не. Ти си познаваш човека, но имай едно на ум и не се мятай с главата напред, защото без пари, без документи и без работа с малко дете и недай си Боже сама, ще ти е много трудно.
Не се обиждай от това   bouquet

# 416

Колко хора споделиха за проблеми с работата, а колко и не пишат тук.

Да добавя, хора с документи и език.

За клюкарстването и тук е така. Всеки знае всичко за всеки до девето коляно, обаче колкото по-неутрално го даваш, толкова по-добре, че иначе може да се окажеш сам в центъра на клюката.  Whistling Аз лично предпочитам да знам колкото се може по-малко, ама на, никой не ме пита. Просто ме заливат с информацията и да си я смилам както искам.  Crossing Arms

# 417

Joy
Е, това си е клюка, не като нашите въшливи женски неразбории...

Клюкари се тук, много ясно. Аз това се опитвам да обясня, че и тук-хора, като хора.
Ех, в Общината какви задушевни се завихряха на принтера, в училище е скука, няма време за това..

# 418
Черноглав Врабчов кОмар Приятелят ми си е бащата на детето ми,който работи в Лондон.Има квартира и е взел бележка от хазяйката ,която потвърждава ,че живее там.Той до колкото ми обясни,разбрах ,че ще си прави фирма чрез която да си плаща осигуровките.Нямам толкова смелост да тръгна сама..хах.без никакви познати там. Явно информацията ми е грешна..мислех си,че мога да взимам..но благодаря за отговорите Simple Smile

# 419
Ако до сега не си е плащал осигуровките нямате право на абсолютно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт