Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 362
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Другото което се сетих  са кремовете на Алди бях чела големи суперлативи  Peace за тях
 Troy съжалявам но не мога да се съглася с теб и с последното ти изказване.
 298 ако имаш рецепта за шкембе чорба не се спотайват а я давай направо. Преди години като работих в Германия на всяко връщане ходех на Гюрлата във Варна  на едно от заведенията там е просто нямаха равни на себе си. За жалост не съм ходила от години там .

Ако намеря шкембе, ще дам точна рецепта, защото винаги съм го правила "на око", та затова ще напиша как го правя.
Нарязвам го на дребно, заливам със студена вода и като кипне изхвърлям първата вода, изплаквам и отново заливам с вода да се вари. Варя, докато е готово, ако ми е останало много вода отливам, ако е малко му доливам малко гореща вода.
В тиган наливам олио и когато е сгорещено добавям червен пипер, разбърквам го и добавям няколко лъжици брашно. За около 1-2 минути става хомогенна смес, която изсипвам при шкембето и добавям прясно мляко (майка ми пък кисело слага), сол и смлян черен пипер. Оставям го за около 15-20 мин да къкри на слаб огън, като разбърквам отвреме-навреме.
2-3 глави чесън минавам през пресата (ако не ме мързи го счуквам), добавям сол, щедро оцет и счукан лют пипер и после си слагам в купичката Simple Smile - то само последното ми замества мерака за шкембе чорба като го сложа на която и да е супа.

Сварено може да се сложи във фурната и запече с масло, става страхотно Simple Smile

Аз преди няколко години правих пача със свински крачета. Това никога в живота си не бях яла, нито пък готвила, но така ми се ядеше шкембе, а не намерих и реших да се жертвам. На топло не се осмелих да го опитам, но като изстина и се желира стана трепач.

А свински черва дали продават тук?

# 391
298 имаш шанс да намериш или поне да си поръчаш само и единствено при local butcher много ме съмнява да ги намериш във супер маркета.  Peace мерси за рецептата ще я пробвам мама като дойде

# 392
Troy, благодаря. Simple Smile
Ев, на патерици, честит рожден ден! Simple Smile Дано и при теб  главоболията които ти създават на работното место да спрат. Simple Smile
Добре дошли на новите момичета.

# 393
   В полските магазини има шкембе в буркан, нещо е правено, сигурно варено. Аз такива неща не ям, но едни приятели купуват и мъжа ми им ходи на гости да яде  Simple Smile
   У наше село-в Честър- откриха някакъв азиатски магазин, и има точени кори за баница и чушки, почти като нашите, щастииеееее  Grinning И свекървата е тука, каква баница направи, още ми е пред очите, а аз по принцип не обичам много  Laughing
  Козмитика на Аvene харесвам, но като цяло не ползвам много. Заинтересува ме тази Био козметика, ще си я сложа в Коледния списък, току виж и си намеря някой да ми го изпълни  Simple Smile
   Пюретата са си доста различни в БГ и тук. Ако е всеядно детето няма проблем, но ако е злоядо е хубаво да си носи жената, че на всичкия и стрес само пищящо бебе ще и липсва...

# 394
Оня ден гледах шкембе в един полски магазин Simple Smile

# 395
За козметиката-аз ползвам Nuxe, Uriage, Avene, Bioderma, много съм доволна от всяка от тях. Горещо ги препоръчвам!!!!
Tzvetak, права си - просто си ми е мъчно. И проблема тук е, че точно за момента баща и е "последна глуха" Simple Smile, защото той беше сам в УК за 7 месеца, докато оправи нещата за нашето идване.
И може и да ми се смеете, но наистина го беше забравила. И когато сме 3-мата се чува само "мама , мама , мама да ме обуе, мама да ме събуе  и т.н" и не дава нищо той да направи. Само аз. Да, знам, всичко е временно, ще се оправим. Важното е сега да се пробвам Laughing.

# 396
И аз да питам от къде купувате шафран и fenel seeds ?Моя мъж ми донесе 1 рецепта.Утре ще търся за да я изпробваме.
А спрямо козметиката аvene,jonsons дневен крем.
Ставам,че малкия скача по-леглото и ще падне.

# 397
aniji мама на Джозеф и Кейт, имаме един дето се подвизава като такъв наблизо, та ще ида да видя дали ще ме огрее Simple Smile
Аз нищо не пържа, заради остатъчната миризма след това, ама заради пустото шкембе съм готова да осмърдя къщата.

Благодаря на Miss Fine и Troy, за съжаление не мога да ям нищо приготвено и консервирано след това, иначе щях да го пробвам що за вкус има.

titi888 - в супермаркетите при подправките

tzvetak, прегледах я набързо онази тема и прочетох куп глупости. Толкова глупости, че не ми се коментира!

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 02:13 от 298

# 398
Шкембето което гледах беше не сготвено! Беше пакетирано в найлонова торба и в хладилника Wink
Тити888, шафран и фенел сийдс има на всякъде Simple Smile сейсбъри, теско, морисънс, уейтроз... даже по махлянските магазинчета Simple Smile

# 399
  • UK/София

Шкембе купуваме от един огромен турски магазин в Waltham Cross .Но откакто открих тази рецепта, спрях да търся шкембе.Страхотна чорба става, любима и на децата.Особено пък за зимата .........

Внимавайте с кремовете.В БГ ползвах само козметика на Шелер, тук я няма.И като започна да пробвам коя ще ми понесе, пробвах, пробвах и сега чакам час за алергичен тест.

# 400
Ева, мерси Simple Smile

Шкембе чорба не обичам. Смешно ми стана, че имало в Полските магазини защото познати бяха питали мъжа ми и той твърдо заяви, че такова нещо в Полша не кусвали  Joy, но той милия като му обяснявах за дробчета си мислеше, че говоря за бъбреци, та си мисля, че не е много сигурен източник на информация относно Полската кухня. Както и да е - това настрана. Като им се прияде на познатите ни знам, че ходят до Лондон в някакъв БГ склад. Но то мноооого мирише като се готви Sad

Иначе мисля да изпробвам рецептата на Биляна Simple Smile звучи добре.

Аз днес пак съм си вкъщи, обадиха ми се, че нямало работа и нямало нужда да ходя. Много ме дразни това - цяло лято ни казваха ''нищо, че сте през агенцията - 1 тим сме'', сега като намаля работата се мина на ''you are here to fill the gaps''. И сега с този сменящ се мениджмънт ... отиваш с нагласата, че си от 8 до 16:30 (поне така си на графика), а ти връчват списък, който трябва да изпълниш до 12:30 ... та с 2 думи продължавам да си търся нова работа Simple Smile

Моето синче още спи Simple Smile ще взема и едни палачинки да направя докато е тихо и спокойно Simple Smile
А сега на 28ми сме на ушен лекар с него, на 4ти Декември на логопед, на 7ми сме в Алсбъри (а как не ми се дундурка до там по влакове и автобуси). А на 30ти Януари ни пратиха покана за преглед при педиатър (последния и аз не знам защо ни е назначен, но ще звънкам днес да ме осведомят).

Ставам да си пия кафето и да си замеся палачинките.

Лека ви седмица

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 10:15 от ev:)

# 401
  • UK
 Здравейте!

Благодаря на всички отзовали се по въпросът с детските храни и документите. Започвам малко, по малко да приготвям аз багажа.

# 402
Здравейте! Искам да попитам нещо. Приятелят ми е в Лондон ,и ние искаме да заминем там след празниците.Имам детенце на 8месеца,че въпроса ми е мога ли да получавам някакви помощи ,след като дъщеря ми не е родена там? И как стои въпроса с личните доктори? Понеже тепърва ще подготвям документи,и ако случайно се разболее там.Колко ще струеа,ако я заведа при джи пи.,тя също има и още задължителни имунизации? Поемат ли ги или как?

# 403
Момичета, утре ще ходя на фирмен обяд, да изпратят старите, които напускат и да ме посрещнат мен. Искам да ви питам как трябва да се държа и колко да говоря. Знам, че културата тук е много по-различна от тази в Бг, а и да си призная аз съм от приказливите. Обаче много пъти са ми казвали българи, които живеят и работят тук, много много да не говоря. Само усмивки и ключ устата.
Дайте някакъв съвет. И като започна работа в офиса,как да се държа. Само 5-6 човека е офиса.

Обедната почивка  е 1 час-през останалото време само работа ли? Имам в предвид, нещо може ли да си говорим? Офисът представлява една голяма стая с 5-6 бюра и срещу нас зад стъкло седи шефката....и вижда всичко Shocked

# 404
  • Нотингам/Пловдив

Момичета минавам много набързо да ви почерпя за рожденния ден на най-малката ми принцеса  Simple Smile
Тя активно помагаше в правенето на тортата  Wink
 За съжаление от декември и нашия татко остава без работа, дано излезе нещо друго че иначе лошо.

Общи условия

Активация на акаунт