Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 322
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • ENGLAND
Биляна би ли споделила какво приготви за рождения ден и кое се харчеше най-много.
В събота ще правим рожден ден на Ели в къщи, аз сама с десетина деца, сигурно съм сбъркана, но ми омръзнаха плей центровете и тем подобни. Имам още два дни да измисля менюто и мъжо да напазарува, той почива сряда, четвъртък и петък, пък аз за късмет тази седмица съм по цял ден на работа.

# 541
  • UK/София

Doret , направих    тези кифли със сирене и кашкавал, линцерови сладки с мармалад, сандвичи с шунка и кашкавал и само с кашкавал.Насипах по чинии чери домати, чипс, солети.......и онези гадните сокчета които се разреждат с вода. Tired И двете години най-много им харесаха моите месени произведения, а аз се опасявах, че няма да искат и да ги пробват.

# 542
  • На село (близо до Лондон)
Биляна за рождени дни не искам да наемам зали вече. На Деннис го направих в къщи с около 14 деца и някои родители. Храна имаше най-вече за децата.

Сега за Филип ще имам към 20 деца в къщи, но те са все футболисти. Филип ги е разпредели по отбори и ще  играят футбол или в градината ни или в парка, които е през улицата. Ще имат малък турнир (мъжа ми и още един татко, ще ги организират) и после в къщи за торта и сандвичи. Единствено ги мислех какво ще става ако вали, но да ти кажа те са свикнали и играят футбол на дъжд, сняг и тн Simple Smile

298, много ти е талантливо детето, много хубаво рисува Heart Eyes

# 543
Здравейте, момичета! Hug
Извинете ме, че така нахлувам във вашата тема, но имам нужда от помощта ви, моля ви!
Съпругът ми получи предложение за работа във Лондон.Той е строителен инженер, работи в областта на фасадния инженеринг и конструкции от стъкло.Предложената от работодателя заплата е 34-35 хил. лири.Само че не се уточнява това брутна или нетна заплата е.
Моля ви, споделете според вас това дали е задоволителна сума, имайки предвид, че сме семейство с едно дете на 3 и половина години и засега, по обективни причини, аз няма да работя.
Досега имаме опит с живота в Катар и в Австрия и много се надявам ако нещата са добре, най- сетне да се установим някъде.Много разчитаме на това предложение и искаме ако ще се местим в трета държава, поне наистина да си струва!
Много благодаря на всички ви предварително и отново се извинявам за неудобството, може би за кой ли път да обяснявате на невежите като мен!

# 544
 princessa raia здравей.
35 000 са горе долу- 2,200 на месец (сметнах го от тук http://www.uktaxcalculators.co.uk/). В Лондон е скъпо, но ми се струва, че с тези пари бихте могли да се оправите. Малката кога е родена? Ако стане на 4 преди септември ще тръгне на училище. Така и ти би могла да потърсиш нещо. Смятам че е прилична заплата, все пак е начална. Успех.

# 545
  • Лондон
Принцеса Рая, заплатите обикновено се обявяват бруто, на година... Конкретната сума би трябвало да се обложи с 22%.
Според мен е относително да се каже дали е много или малко, защото зависи от останалите условия по договора му, ще има ли допълнителни бонуси, застраховки, кола, също къде в Лондон ще живеете, и най-вече какво очаквате от живота си тук.
За мен лично това са недостатъчни пари за Лондон, ако има и дете, та дори то да не ходи на градина, ако няма други бонуси и живеете в самостоятелно жилище в добър квартал.
Аз лично, ако съм се устроила в Австрия, не бих се преместила за тези пари В Англия, но както казах, тези мнения са относителни и не могат да важат за всеки. Сигурна съм, че ще чуеш много различни мнения от моето. Успех при всички случаи Peace

# 546
  • ENGLAND
Биляна, благодаря   bouquet

# 547
Принцеса Рая, заплатите обикновено се обявяват бруто, на година... Конкретната сума би трябвало да се обложи с 22%.
Според мен е относително да се каже дали е много или малко, защото зависи от останалите условия по договора му, ще има ли допълнителни бонуси, застраховки, кола, също къде в Лондон ще живеете, и най-вече какво очаквате от живота си тук.
За мен лично това са недостатъчни пари за Лондон, ако има и дете, та дори то да не ходи на градина, ако няма други бонуси и живеете в самостоятелно жилище в добър квартал.
Аз лично, ако съм се устроила в Австрия, не бих се преместила за тези пари В Англия, но както казах, тези мнения са относителни и не могат да важат за всеки. Сигурна съм, че ще чуеш много различни мнения от моето. Успех при всички случаи Peace

Знаеш ли колко са здравните осигуровки в Австрия ? Wink

# 548
GI, талант не знам дали има, но мазол от рисуване има Simple Smile

princessa raia - с тези пари в Лондон, буквално ще се чувствате като на една заплата в който и да е град от Северозападна България (мое мнение)

за колетите до БГ  - с препоръка пращам ако са около 100 паунда, над 100 паунда и Airsure, всичко останало което е около 50 паунда го изпращам с обикновената поща. Преди 3 години един пакет се забави около месец, но пристигна точно като го отписах.
Тази година едни прежди за свекървата се забавиха повече от месец, пуснах си писмото с фактурата, формата с описание на съдържание и т.н, и го изпратих на пощите. Не са ми искали снимка, но имаше поле за размерите на пратката.
След около 2 седмици получих чек за 42 паунда с обяснение, че е трябвало да застраховам за цялата стойност. Седмица, или 10 дни след пристигането на чека, пакета взе че пристигна в БГ.
Обадих се да им кажа че пратката е пристигнала и те ми казаха на кой адрес да върна чека, който чинно си върнах с подпис при получаване  Simple Smile

Много тежки пратки сме изпращали с куриерска фирма, на мъжът ми закара нещата до склада им в Лондон. В БГ са доставяни на адрес от куриерска фирма.

# 549
  • Лондон
Troy, знам доста за Австрия, но не знам до колко това е по темата
 newsm78

# 550
Принцеса Рая, на мен лично за Лондон и региона ми се вижда малко тази сума за цяло семейство, но пък предполагам зависи и доколко сте готови да се свиете, както и колко далеч от работатана мъжа ти сте готови да живеете. Колкото по-далеч от  Лондон, толкова по-нисък наем. Моят личен аршин е, че за що годе нормален живот на тричленно семейство в този регион ти трябва близо още толкова. Ако и ти можеш да работиш, ок, но ако нямаш тази възможност ще ви е трудни. Имаше една тема за бюджета в чужбина, потърси я. Там бях дала разбор на нашите харчове преди бебето, сега се поувеличиха. Потърси я, може и други от Великобритания да са дали разбор.

# 551
Принцеса Рая, на мен лично за Лондон и региона ми се вижда малко тази сума за цяло семейство, но пък предполагам зависи и доколко сте готови да се свиете, както и колко далеч от работатана мъжа ти сте готови да живеете. Колкото по-далеч от  Лондон, толкова по-нисък наем. Моят личен аршин е, че за що годе нормален живот на тричленно семейство в този регион ти трябва близо още толкова. Ако и ти можеш да работиш, ок, но ако нямаш тази възможност ще ви е трудни. Имаше една тема за бюджета в чужбина, потърси я. Там бях дала разбор на нашите харчове преди бебето, сега се поувеличиха. Потърси я, може и други от Великобритания да са дали разбор.

Те имат дете, съответно ще търсят добри училища, а в кварталите с такива наемите съвсем не са ниски.
По-далече от Лондон наистина наемите са по-ниски, но пък удобните с транспорт за ежедневно пътуване до Лондон градове с добри училища, наемите са отново високи.
Да пътуваш всекидневно със влака, плащайки билета, пък и паркинга на колата гълта още 600-800 месечно.
Ако е един човек, тръгнал на "гурбет" за няколко години и стискайки се, може да събере прилична сума  от тази заплата, но за семейство, което иска живот без лишения тази сума е крайно недостатъчна.

# 552
Моят личен аршин е, че за що годе нормален живот на тричленно семейство в този регион ти трябва близо още толкова.....

Хайде сега, да не би всички да живеем с по 70 000 на година Wink

# 553
Много благодаря на всички, които споделиха мнението си! HugИ то толкова бързо!Страхотни сте! Hug
Не сме се устроили в Австрия.Живяхме там 3 месеца, като още в началото беше ясно, че ще сме там временно.Все пак предложиха на мъжа ми да останем за постоянно там, но после изникна това предложение, а и така или иначе трябваше да се приберем до България за малко.Както и да е, в Австрия това, което се предлага за момента не ни се нрави особено много, най-вече заради естеството на конкретната работа там.Там се справяхме райски с около 2200 евро максимум, като само за тези 3 месеца сме похарчили супер много пари за бензин, екскурзии из цяла Австрия и половин Италия.Нямаше събота и неделя без да сме ходили някъде.
Знам, че в Лондон е доста скъпо, особено наемите, но все си мисля, че с тези пари ако нямаме излишни харчове за екскурзии, дрехи, заведения и т.н. и ако живеем в one bedroom, няма да е невъзможно положението? ThinkingА и не вярвам да е по-скъпо от Доха! ooooh!Плюс това, засега ще работи там за временен период от 3 месеца, след което заплатата му ще бъде преразгледана, a също има някакъв вариант да го преместят в офис на фирмата в друга държава, поне така е написано в неофициалното предложение.Кофтито е, че офиса на фирмата е в ситито, съответно ако искаме по-нисък наем, ще трябва да живеем доста далеч от работата му и съответно ще пътува доста. Rolling Eyes
Иначе дъщеря ми ще стане на 4 през април, живот и здраве.Училището задължително ли е за тези години и какви са таксите и шансовете за прием?
Не знам...вече след толкова местене из разни държави, толкова емоции и т.н., някак вече не се задълбочавам толкова в разсъждения, поне се опитвам.В крайна сметка никога нещата не са такива, каквито си ги представяш.Просто искам най-сетне да се установим някъде, където ни харесва и се чувстваме добре, било то София, Лондон и т.н.
Благодаря ви на всички отново. HugЩе следя темата и чакам с удоволствие още коментари! Simple Smile

# 554
Принцеса, имаш дете в предучилищна възраст. Предстоят й важни години. Изборът на добро образование е съществена стъпка. Не е все едно дали си в Лондон, София или Виена.
Troy , 35к в Дъблин не стигат, та за Лондон ли?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт