На ръба съм...

• 60 183
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Още един вариант.Мъжа ми се жени повторно за жена с дете.Тогава нейното дете също би могло да има права върху имотите...нищо,че не е негова кръв !!!
Те допускат и този вариант.
няма такова нещо, освен ако детето е с баща неизвестен и бившия реши да го припознае. Иначе детето ще е наследник на майка си, ако тя надживее мъжа. Ама толкова еквилибристики заради евентуална възможност - не ми се вярва.

# 871
  • Варна
Още един вариант.Мъжа ми се жени повторно за жена с дете.Тогава нейното дете също би могло да има права върху имотите...нищо,че не е негова кръв !!!

Не съм запозната но не мисля,че е така.
Не трябва ли съпругът ти да го припознае за да има права над имотите му ? Rolling Eyes
По-скоро да осинови детето на жена си, за да може то да му бъде наследник. Иначе то е наследник само на биологичните си родители.

# 872

Не съм запозната но не мисля,че е така.
Не трябва ли съпругът ти да го припознае за да има права над имотите му ? Rolling Eyes
По-скоро да осинови детето на жена си, за да може то да му бъде наследник. Иначе то е наследник само на биологичните си родители.

Именно,да.

# 873
  • София
Ясно.Не съм запозната.
Интересното беше,че три ясновидки са му казали едно и също.
Че ще се ожени повторно след около 4,5 години,и жената ще бъде с дете,и трите казали-момиче.

Както и да е .Да не започваме отново темата за гадателките...

# 874
  • Варна
Момиче, защо се занимаваш с глупости /врачки, гадателки, адвокати на мъжа ти/ вместо да отидеш на консултация с ВСИЧКИ документи при адвокат? Твой адвокат, не на мъжа ти, свекър ти и шуренайка му? Наистина ли ти харесва ролята на жертва?

# 875
Ако бъдещата му жена има дете,то няма права върху имотите му,но пък тя има.

# 876
  • София
Условието за гледане го поставя дарителят, тоест ти към сина си. Когато му прехвърляш своя дял от апартамента.
Това не трябва да те притеснява. Съпругът ти дарява безвъзмездно, демек, без никакви условия.

Останалите варианти теб не те касаят засега.
Те касаят останалото имущество, наследство от бащата, някой ден.
Естествено, че ще има нови семейства и деца.
И от твоя и от негова страна.
Та ти нямаш 30, за Бога.
Целта е да излезеш с покрив над главата за теб и малкия и прилична издръжка. Засега.
Защото за мен и това е успех, огромен, при това.
В повечето случаи на такъв патриархален модел, тръгваш гола и боса, с детето под мишница.
Ето я другата тема в клюкарника за едно момиче, мъжът и строителен предприемач, страшен баровец и я изхвърля на улицата буквално гола и боса с детето. Има нова девойка и вече не му трябва старата с детето. Без нищичко. После среща друго момче, женят се, щастливи, чакат бебе и хоп- улично сбиване и момчето на ръба между живота и смъртта, тя сама,ама съвсем сама, без един лев, бременна и другото дете в трети клас и я заплашват, на всичкото отгоре, ама съвсем реално, онези, пребили мъжа и до смърт, буквално.
Такъв е животът понякога. Жесток.

# 877
Не е в ролята на жертва. Въпреки, че съм отявлена бойна единица и аз понякога си мисля за това кой какво ми е казал-суеверия или кой какво е сънувал...Тя вече се е срещала с адвокат, освен това Azzy тук във форума я напътства...

# 878
  • София
Момиче, защо се занимаваш с глупости /врачки, гадателки, адвокати на мъжа ти/ вместо да отидеш на консултация с ВСИЧКИ документи при адвокат? Твой адвокат, не на мъжа ти, свекър ти и шуренайка му? Наистина ли ти харесва ролята на жертва?
Той е ходил при ясновидки в случая.Интересува се какво го чака.

Защо да ми харесва ролята на жертва?
Какво правя в случая?

Утре имам среща с адвокат,събирам повече мнения.Днешната юристка е приятелка на майка ми.Какво лошо да даде и тя мнение????

# 879

И аз това питам вече два пъти, но отговор нЕма.И съм убедена, че ако той утре се върне с подвита опашка, тя ще го приеме с отворени обятия.

# 880
Не мисля.  Peace. много и се е натрупало на Исайкова, а и тя говори за любовта си в минало време. На жената в момента са и наболели покрива над главата и детето...

# 881
  • София
Аzzy,ужас,историята е покъртителна и отвратителна....

Аз казах и написах всичкото това,защото се чудят свекър ми с какъв мотив настоява апартамента да е на малкия.Застраховка,да не го получи друг,който не заслужава,примерно.За това го казах.

Да,точно това е споменала,че единиа вариант е да го направя точно така...Аз като го прехвърлям да го направя с условие на гледане...

Утре ще се запозная по подробно с всичко това.
Пък другите нека си мислят,че не се консултирам с никого,а си чешам езика само.Все ми е едно.

# 882
  • София

И аз това питам вече два пъти, но отговор нЕма.И съм убедена, че ако той утре се върне с подвита опашка, тя ще го приеме с отворени обятия.
Бъди убедена Simple Smile)) Всеки има правото да мисли каквото си иска.

# 883
  • Варна
Пожелавам ти успех!

# 884
  • София
Абсолютно.
Аз мисля, че си наясно вече с основните положения, ако нещо не е ясно, разясняваме дружно. И Богинята ще помогне с разяснение, юрист е, при това добър. Simple Smile Мислех да и звъня онзи ден, като пусна темата да идва да помага Simple Smile
После го преговаряш с адвокат, заедно с документите и имаш ясно становище какво се случва в бъдеще.

И да, бъдещето е пред теб.
Там е възможно и да се продаде този апартамент, нищо, че е на името на малкия, да се купи друг на друго място, удобно за теб и за него, когато се уталожат страстите, нова прическа, няколко кила в минус от нервите по развода, нови дрешки, приятелки, забави, куп ухажори и накрая- чисто нов мъж.
Ама този път, обещаваш много внимателно да избираш.

Общи условия

Активация на акаунт