Аранжиране на маса - тема 5

• 231 491
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Банкя
Честит празник , мили дами!
Аз доста скромно се представих...

# 496
Здравейте, danchika - прекрасно сватбено тържество, толкова различно и красиво. Бъдете много щастливи!
Момичета, много хубави маси сте показали. Иска ми се темата да не затихва така.
Пожелавам пролетно настроение и вдъхновение на всички Simple Smile

# 497
Здравейте  Simple Smile
Първо искам да поздравя danchika. ЧЕСТИТО!!!   bouquet Разгледах албумите от трите тържества...лелеее, приказни сватби. Желая ви много здраве, много любов и щастие  Hug

Иииии... с  леко закъснение  Embarassed Честит празник момичета  Heart Eyes

Това е нашата маса от снощи, съжалявам, че не снимах преди да сервирам.

рецептите:
Скрит текст:
Салата микс: марули, айсберг, краставица, малко зелен лук, семена, сол, зехтин и оцет балсамико.

Мариновано пържено пилешко филе със сос от царски печурки и винено-сметанов сос

Необходими продукти:
500-600г пилешко филе
1 глава лук
3 скилидки чесън
250 г гъби кралска печурка(може и с обикновени)
1 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. готварска сметана
сол, черен пипер, индийско орехче
олио или зехтин за пържене
Начин на приготвяне:

Нарежете месото на филенца и овкусете със сол, черен пипер, сладка къри паста(не люта/може и без нея, но тя придава чудесен аромат и вкус на пилешкото) и малко зехтин, така престоява поне час в хладилник). Лукът и чесънът се нарязват на ситно, гъбите на филийки.
Загрейте мазнината и запържете пилешкото. Извадете месото и в същата мазнина запържете нарязания чесън за 1 минутка да си пусне аромата, прибавете лука и бъркате периодично, докато омекне. Добавете гъбите и задушете под капак докато леко омекнат. Добавете виното, оставете сместа да заври. Щом това стане, намалете котлона и оставете ястието да къкри, докато сосът леко се редуцира. Към края прибавете сметаната, посолете със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и оставете за минута/две всичко да поври. Можете да върнете пилешкото в соса или както аз направих, да го полеете с него при сервиране.
* За по-гъст сос, може да добавите 1 с.л. нишесте при задушените зеленчуци преди да добавите виното.

Пеперуден сладкиш  Laughing

Сладкишчето се приготвя много лесно и бързо, само му трябва време да стегне.
Нужни са:
1 малък пакет бишкоти (ползвах Савоярди)
1 крем Оле ванилия без варене
400мл.мляко за крема + още към 200 за потапяне на бишкотите
200мл. течна сметана
1 желатин

В купа приготвих крема, като го разтворих с 400мл. мляко и разбих.
Отделно разбих сметаната(моята беше неподсладена затова и добавих  2с.л. пудра захар по време на разбиването)
Разтворих желатина в 100-тина мл. вода и като набъбна го врътнах в МВ за 20секунди.
Смесих крема със сметаната, разбърках с шпатулата и при непрекъснато разбъркване прибавих на тънка струйка разтворения желатин. Получава се много лек и пухкав крем.....на вкус прилича малко на сладолед. Продълговата кексова форма застелих с прозрачно фолио и подредих 1 ред потопени в мляко бишкоти, наредих и 1 ред отстрани(по стените), сложих крем. Пак ред бишкоти(и по стените), пак крем и накрая завърших с бишкоти. Оставих в хладилника да стегне. Обърнах и украсих с разтопен шоколад - натурален и бял.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/ … d7ce33f7f734a65c7

*Шоколадите начупих , сложих ги в отделни торбички, към всеки прибавих по 1с.л. олио. Завързах и ги оставих в купа с гореща вода(от чешмата) След като шоколадите се разтопиха, размачках торбичките да се смеси шоколада с олиото, отрязах малко от крайчетата на торбичките и украсих.
Пеперудите изрязах от фондан.

Цветята от салфетки направих така:

https://www.youtube.com/watch?v=JGRlkNZ-vCY&feature=player_embedded

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 11:04 от zllate

# 498
Zllate, много красива и апетитна маса! Ще дадеш ли рецептите на ястията и салфетката newsm78
Danchika, прекрасни сватбени снимки, заредени с много емоции! Желая ти много щастие , там където си!

# 499
Благодаря сиси  Simple Smile Рецептите и начина на оформяне на цветята добавих към снимките.

# 500
Zllate, благодаря за бързия  и подробен отговор и "хитринките"  bouquet Последно да попитам - така приготвените салфетки са по-скоро декоративен елемент  и не могат да се използват по предназначение? И под гъста сметана - заквасена ли разбираш?

# 501
сиси, ползвах обикновена готварска сметаната, коригирах рецептата да не заблудя и някой друг  Simple Smile
Цветята направих основно с цел декорация, исках да предам по празничен вид на масата. Биха могли да се ползват и по предназначение....стига на човек сърце да му даде да се забърши с тях  Laughing  На снимката не се забелязва, но отделно(под ножовете) бях поставила и по една бяла салфетка.

# 502
zllate, благодаря! И аз веднъж се бях постарала за една "по-така" декорация  в чиниите за гости и получих въпрос: "Сега това какво да го правим, като не става за ядене ?"- от мъж естествено  Joy За мен е по-добре да се използват салфетките по предназначение, за да ги изхвърля после, че няма къде да съхранявам  вече дребосъците си, но  си трябва някоя вечер като Пепеляшка да седна и да режа и да сгъвам Laughing

# 503
Здравейте!
Добре, че Дани се нави да не покажи снимките от сватбите! Знаех си, че ще са прекрасни. Дани, време е да направим отново заедно една маса Hug

zllate - хареса ми доста салфетката ти.
Браво и на другите момичета! Хубаво е като има поводи и настроение за празнуване. Тук 8-ми март не се празнува, за сметка на това идва деня на майката.

Ето и от мен една подредба на маса от днес, празнуваме Цветница и Великден, мъжо е католик. А другата седмица отново. Може би ще успея само салфетките да сменя, но нищо. Сещам се, че не съм поствала снимките от масата на рождения ден на моето детенце, имам само две-три, но ако искате ще ги постна.

Поздрави на всички и весели празници!

Още снимки http://sharenosfinken.blogspot.de/2015/04/part1.html:

# 504
 newsm51
Една маса с букет, който ММ ми подари по случай 6 години Heart Eyes txtloves

цветето

# 505
Много благодаря за комплиментите относно сватбите ми Heart Eyes
Като омъжена жена ми се налага и да готвя  Grinning

Този огромен букет с лалета си го подарих сама Laughing  внася ми голям уют и позитивизъм.
Всяка вечер подреждам подобаващо масата, но този път я увековечих, заради лалетата.
Менюто беше Унгарски пъркълт:
 http://danchika.blogspot.de/2015/04/hungarian-porkolt.html

# 506
Пак аз hahaha
и пак лалета  Flowers Bouquet

# 507
Самичка си пиша тук Mr. Green

# 508
Ти си пишеш сама, но аз те чета и разглеждам newsm51

Красиви и нежни аранжировки показваш винаги!

# 509
 danchika - ти пишеш, ние чакаме постовете ти и разглеждаме с удоволствие! Така, че пиши винаги, когато имаш желание  Simple Smile Hug

Общи условия

Активация на акаунт