Семеен бюджет

• 134 157
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 810
Аз продължавам да ви моля да ми дадете начин как да увелича дохода си, ако упражнявам, да речем, една от изброените по-горе от мен професии! Обаче отговори няма. Има само ... добри пожелания.

Има - duhi_puhi ти даде идея . Peace

Аз пък от тук познавам поне две момичета , на такива позиции - мениджърски , които имат и втора дейност , на граждански договор , носеща доходи .  Peace

Даже ми е странно , че задаваш такъв въпрос .

Друг начин да увеличиш дохода си - инвестиране в имоти и отдаване под наем .
Друг - лихви от депозити . Grinning

Ама те се знаят тези неща . Peace

# 811
и в държ. администрация и после в организация,  винаги съм работила допълнително с граждански договори за хонорари

# 812
  • София
Хепи, аз донякъде съм съгласна с теб. Съгласна съм с това, че всеки сам определя финансовото си поведение.
Не съм съгласна обаче, че фактори като световната криза не влияят на приходите и на разходите ни. Просто няма как да не влияят.

Няма как ли?
Хайде да се запознаем - на лични - и ще ти покажа как има как. Без да съм престъпник.

# 813
  • София
...Съвети от типа "напускане, търсене на нова сфера на дейност и пр." не приемам, защото са неоправдан риск, а тук се говори за планиране и сигурност.

Сори, ама сигурност и децата знаят, че няма. Даже застрахователите не ти я дават - дори срещу пари Simple Smile

# 814
Всеизвестен факт е, че няма нищо по-несигурно от работата на работна заплата Peace

# 815
  • София
Пепеляши, много ме радваш, честно казано Simple Smile

# 816
Разбира се, че има професии с възможности за /много/ допълнителни доходи. Моята е една от тях. Завършвам друга такава, а в момента работя нещо коренно различно.
Някой спомена влагането на средства в имоти и тяхното отдаване под наем- да, чудесно и доходоносно е, правя го, но са наследствени. Малко са младите хора, които работят "нормална" работа и успяват да купят имоти, от които после да печелят. И лихвите по депозитите ми не са малки, но и те, депозитите не са от заплатите ми основно.  Wink
Та, аз за себе си не питам. Моята ниша съм я намерила, ако и да се водех доскоро безработна от една година. Питам за другите, защото написаното тук звучи лесно, като покупката на хляб от магазина, а всъщност изобщо не е. И убедена съм, че мнозина, четейки, ще останат с убеждението, че късметът им хич го няма, мързеливи са и никак напредничави.
Втора работа, граждански договори... все едно валят предложенията. Егати. Дано да сте прави и аз да съм черногледата.

Сори и ти, Пепеляши, но ако обикновено хората от страх не рискуват. Нали разбираш, деца хранят, едно друго...

Лека вечер! Оставям ви в селф-хелп настроението, което се носи тук и, което изобщо не кореспондира с това, което виждам аз и засяга близки и не толкова близки хора около мен.

# 817
  • София
Аз продължавам да ви моля да ми дадете начин как да увелича дохода си, ако упражнявам, да речем, една от изброените по-горе от мен професии! Обаче отговори няма. Има само ... добри пожелания.

Счетоводител - познавам поне 3 счетоводителки с над 5000 месечен доход.
Въртят фирми - много, за по малко пари всяка. Едната от тях има няколкостотин фирми - можеш ли да предположиш колко пари са това?
Не бих искала нейното място. Погребана е в работата. И рисковете на това. Но тези с по 5-10 хиляди не се претоварват. И си плащат данъците. На всичкото отгоре. Никаква сива инокомика.

Как са го направили? Тръгнали са без страх.

# 818
  • София
Касита, а кое кореспондира с близките и не толкова близки хора около теб? Мислех, че сме покрили всичко.

# 819
  • София
В моята област часпроми с лопата да ги ринеш. Но от август тази година започнах да отказвам всичко. Не знам защо. Сигурно съм мързелива.

# 820
  • София
Хахахаха!
Мързелът ми е псевдоним. Само за някои неща не съм мързелива. Тях ги правя както трябва - с хъс. И нещата стават.

Допълвам: мързелът е полезен. Той те тика към оптимизиране на житието. Само да не се бърка с лентяйството - много моля!

# 821
Допълвам: мързелът е полезен. Той те тика към оптимизиране на житието.

Абсолютно.

А защо ги е страх да рискуват???? По добре било да си седиш на (държавна) работа заради повече дни отпуска, нищо, че без пари работиш. Ако не са възрастните родители да помагат, едвам ще си плащат сметките. Затова пък реват колко е гаден живота...Липса на всякакво желание за подобрение. Бррр. Човешката еволюция е налице заради рискуването, не заради страхът.

Цитат
....образование , преобразоание на друг континент, работа, кариерно развитие, личен бизнес ..
толкова искуеми минимуми съм забелязала само при много млади хора, които не са работили 1 ден в живота си.
Лени, какво лошо има да смениш попрището и/или континента? Който го може, го може. Няма значение възрастта. Аз пък го забелязвам точно при възрастни на нашите години, на които им е писнало да се блъскат за без пари. Всичко смениха, от 0-та някои тръгнаха и са много по-добре сега. На новото място. Абе като ти писне........не пита. Mr. Green

# 822
абсолютно нищо лошо няма. напротив даже, много е хубаво.
но да изредиш всичко - няколко образования, кариера, смяна на поприще, инвестиции и частен бизнес -  честно казано ми дойде много за един постинг, пардон за един живот Simple Smile) аз съм сменяла поприще поне 4 пъти, та знам за какво говориш:)))

# 823
Нищо ненормално не виждам. През всичко сме минали. Така научаваш си уроците по-бързо.
Лени, ако не върви на едно място защо не опиташ на друго, за 5-ти път? Или пак се оправдаме с "кризата"? Това циклене с "таз криза" ме уморява само като го слушам...

# 824
  • София
... Това циклене с "таз криза" ме уморява само като го слушам...

Така де, не съм видяла ни един вързал от мрънкане и оправдаване...

Общи условия

Активация на акаунт