Семеен бюджет

• 134 226
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 215
Mirama, ако мъжът ти взимаше 500лв заплата, като момичето по-горе, дали щеше да е необходимост колата?

Вече обясних кое точно налага ползването на кола. Ако работеше пак извън града, как точно предлагаш да ходи на работа? Пеш, на 20км.?

Ти мислиш , че е обосновано да взимаш 500лв и да даваш 150 за транспорт? Хм, интересно...

А ако не можеш да си намериш друга работа, и тази ти е относително сигурна да речем?
Да не говорим, че сега примерно има програма, по която работодателите да кандидатстват и да осигуряват транспорт, или заплащане на билетчетата на своите работници.

Мъжа ми не взима 500лв., но и няма как по друг начин да ходи на работа. Не виждам защо това се оказва проблем в крайна сметка.

# 1 216
  • София
Относно колата-много зависи.Може с кола,може и без.Както обичам да казвам-баба ми все на кола се е возила Simple SmileЧе е удобство,няма спор,но чак пък необходимост не е.

Зависи къде живееш.
За мен лично е абсолютна необходимост. Офисът ми е на 12 км от апартамента и на 14 от детската градина. С градски транспорт придвижването в час пик е около 2 часа.
Ако махна колата ще трябва да наема жена да вода и да взима детето от градина. Което е напълно безсмислено. По-добре да си карам.

# 1 217
Аз и това казах-зависи къде живееш.При вас в София без кола е невъзможно.

# 1 218
  • София

Мъжа ми не взима 500лв., но и няма как по друг начин да ходи на работа. Не виждам защо това се оказва проблем в крайна сметка.

Изобщо не е проблем. Аз си имам кола и си я ползвам.Не ми е необходимост-мога и с метро да ходя, и с автобуси, маршрутки... Просто с кола ми е по-удобно и по-топло(или хладно-зависи от сезона Simple Smile ).  Опитвах се да обясня гледната точка на момичето-за доход 500лв си е лукс.

# 1 219
Сериозно?
6 години в София, с дете, без кола.Оживяхме......     Laughing

# 1 220
aunt Ogg, аз напълно разбирам логиката на това ако си сам човек, с подобно заплащане и нямаш кола, че не е обосновано да си купуваш.
Но нещата се променят когато са 2ма и единия работи на отдалечено място. Да не говорим пък ако има и дете.

# 1 221

Изобщо не е проблем. Аз си имам кола и си я ползвам.Не ми е необходимост-мога и с метро да ходя. Просто с кола ми е по-удобно и по-топло(или хладно-зависи от сезона Simple Smile ).  Опитвах се да обясня гледната точка на момичето-за доход 500лв си е лукс.
И аз мисля, че ЗА МЕН е ненужно изхвърляне. Защото освен на работа и из квартала не ходя почти никъде другаде. В крайна сметка си зависи и от динамиката на ежедневието и от извънслужебните ангажименти, каквито аз почти нямам. Вярно е, че ако имам кола ще мога да ходя на много повече места и да осигурявам разнообразни забавления на детето, но без пари никъде не се ходи.
2 лева на ден ми е градския транспорт, а с 2 лева за бензин до никъде не мога да отида. Ако с колата пътуват 3ма или 4ма члена от семейството, тогава вече е съвсем друго.  Peace

# 1 222
Сериозно?
6 години в София, с дете, без кола.Оживяхме......     Laughing

Така е, няма нищо невъзможно. Всичко е според зора. И без коли, и без мобилни телефони и без компютри сме живели, и то всички, без изключение.  Peace

# 1 223
  • София
За себе си съм преценила, че нямам нито нервите, нито желанието да се занимавам с кола. Придвижвам се пеш или с таксита (това в София). Дори считам, че с таксита е по-изгодно, макар че това не ми е фактор специално на мене.

# 1 224
За себе си съм преценила, че нямам нито нервите, нито желанието да се занимавам с кола.
И аз така.

# 1 225
  • София
Преди мооого години, когато бях на заплата 160 лв, на 2 км. от раб.място и една сутрин в 7,30 се наложи да извървя тези 2 км. на -23 градуса!!! в приятна виелица (не в София), започнах да ходя с такси на работа и толкова ми хареса, че и през пролетта и лятото продължих - костваше ми по около 40 лв на месец.

Оттогава варам-карам - намирам начин винаги да съм с кола. Не понасям студ, просто.

Няма значение доходът. Ако неползването на кола ти коства твърде много, ползваш.

# 1 226
Да, зависи от много неща. Ако аз ходя с такси на работа, ще ми излиза около 25 лева на ден. Тоест, инономически ще се обезмисли моето ходене на работа  Confused

# 1 227
  • София
...Ако аз ходя с такси на работа, ще ми излиза около 25 лева на ден. Тоест, инономически ще се обезмисли моето ходене на работа  Confused

При мен това подейства като катализатор за увеличаване на дохода и купуване на кола (съвсем скромна като начало Simple Smile) Просто, беше твърде важно да не се моткам по спирки...

# 1 228
...Ако аз ходя с такси на работа, ще ми излиза около 25 лева на ден. Тоест, инономически ще се обезмисли моето ходене на работа  Confused

При мен това подейства като катализатор за увеличаване на дохода и купуване на кола (съвсем скромна като начало Simple Smile) Просто, беше твърде важно да не се моткам по спирки...

Ако знаеш до къде ми е дошло от рейсове и спирки... Tired Предпочитам 5км пеш да вървя, отколкото да дремя по спирки. А за увеличаването на дохода в настоящия момент, много страници се изписаха в тази тема. Оказа се, че повечето от нас трудно сме намерили по 1 работа, камо ли допълнителна или пък евентуално смяна на работата за по-добра заплата.  Peace

# 1 229
  • София
Подкрепям!
В момента сме без кола, тъй като ще купуваме нова. Няма такава гадост. Ходя всеки ден с такси до офиса, просто отказвам да се ръгам рано-рано в градския транспорт. Днес пазарувахме доста и се наложи мъжът ми да ползва служебната им кола. Да ходя по спирките и да мръзна на студа - мерси. А ако прибавим и детето - още по-мерси.
Не знам защо изтъквате как е било преди години и как сме оцелявали без телефони, компютри и прочее. В крайна сметка живеем в настоящето и изобщо не ме интересува как е било преди, а ми е важно да ми е комфортно сега, в момента.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт