Семеен бюджет

• 134 308
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Щях да спомена и още нещо - от две седмици с мъжа ми пушим електронни цигари. Като гледам как вървят нещата от 300 лева разход за цигари, сега месечно сумата ще е 50-60 лева за двамата.

# 1 261
О, да. Аз не знам дали съм го писала, но ние "пестим" по-сериозна сума, мъжа ми пушеше по две кутии и отгоре, аз-една. Това са 450 лв месечно. Whistling Буквално издухани.  Mr. Green

# 1 262
  • София
О, да. Аз не знам дали съм го писала, но ние "пестим" по-сериозна сума, мъжа ми пушеше по две кутии и отгоре, аз-една. Това са 450 лв месечно. Whistling Буквално издухани.  Mr. Green

Да, сериозен разход са си.

# 1 263
Е аз не пуша, не пия и даже кърмя  Mr. Green Все едно някой ме е отразил, че пестя Crossing Arms
 Laughing

# 1 264
Духи, отделяй едни 300 лв месечно (цигари+алкохол) и още колкото там струва изкуственото мляко и ей ти една стабилна спестена сума  Joy

# 1 265
Интересното е, че и аз като спрях цигарите, не започнаха да ми Хартисват пари. Верно, че ги спрях на цена 2 и нещо, но си пушех по кутия на ден.

# 1 266
Духи, отделяй едни 300 лв месечно (цигари+алкохол) и още колкото там струва изкуственото мляко и ей ти една стабилна спестена сума  Joy
То ако ставаше така  Laughing
Освен да си пускам фактури към съпружието да ми ги осребрява  Joy

# 1 267
Аз като спрях баровете и алкохола в тях  Laughing, си ми остават пари, нарекла съм ги за бебето. Обаче ако нямах бебе на път и бях спряла баровете, 100% щеше да има за някоя друга глупост да ги харча Blush

# 1 268
Интересното е, че и аз като спрях цигарите, не започнаха да ми Хартисват пари. Верно, че ги спрях на цена 2 и нещо, но си пушех по кутия на ден.

А при нас се усеща.Не са спестени, а са наместени в нужни неща, които иначе си стояха нереализирани, заради липса на пари. А защо не и глезотия-от сорта на машина за хляб, робот подочистачка и подобни. : липса пък на ресурси за децата-това ми е бензина и таксата им за спорта-да ги водя.Нашите цигари, срещу техния спорт.Смятам е ОК.

# 1 269

А при нас се усеща.Не са спестени, а са наместени в нужни неща, които иначе си стояха нереализирани, заради липса на пари. А защо не и глезотия-от сорта на машина за хляб, робот подочистачка и подобни. Grinning
Добре сте направили.  Peace Поздравления.

# 1 270
  • София
Валенце, разбира се и на мен ми беше по-спокойно с автобуса. Ноооо, има и друга разлика, ти си у дома, аз съм на работа и нямам възможност да чакам по спирки просто.
Така е, има разлика, макар че това моето "у дома" далеч не е наистина стоене у дома. Много време ми отнема развеждането на децата, особенно както каката учи в другия край на София. А и са в различни смени двете, малката ходи на няколко извънкласни занимания. Но поне всичко на нея и е в квартала. Постоянно бързам, за да стигна навреме, постоянно. Както казва една приятелка- аз чисто и просто съм си една "уличница"  Mr. Green, по цял ден съм по улиците.
Ако се чувствх спокойна да шофирам- да, щях да го правя. Макар че- от Люлин до Редута сутрин да я заведа, после да се прибера в Люлин, следобяд да отида пак да я взема от Редута и да се върна до Люлин- колко ли щеми излиза на месец?! Ние сме на метан, той също поскъпна, но няма нищо, ама нищо общо с цената на бензина. Отиване до морето и обратно ни излезе 70лв някъде.
Пазаруването без кола не е мисия невъзможна, но би ни затруднило изключително много.

За пушенето- не пушим и двамата и лично аз не разбирам хората, които нямат пари за храна както се казва, но пушат. То не е и нужно да ги разбирам, ама...имам си такива примери пред очите и доста съм се чудила.

# 1 271
Вале, моля те, аз не казвам, че нищо не вършиш, като си вкъщи, напротив. Аз, тъй като знам какво е да водиш две деца насам-натам, го отчитам просто. Ако стоях у дома и на мен това ще ми е главно занимание. То обаче и сега ми е и точно, защото нямам ресурса време за пеша, съм с кола-страх не страх. Неволя му се вика. Grinning

# 1 272
  • София
Неее, разбрах те съвсем добре какво имаш предвид и си съвсем права. Идеята ми беше, че основно времето ми минава във водене и прибиране на деца. Тоест с чиста съвест може да се измисли професия развеждач на деца, ако и се плаща, би било чудесно за семейния бюджет! Flutter
Когато бяха малки не беше така- за мен всички дни бяха еднакви, няма събота, няма неделя. А сега така чакам почивните дни....

# 1 273
Да, само дето ако се плаща-пак е от семейния бюджет.От единя джоб, в другия. Laughing

# 1 274
Неее, разбрах те съвсем добре какво имаш предвид и си съвсем права. Идеята ми беше, че основно времето ми минава във водене и прибиране на деца. Тоест с чиста съвест може да се измисли професия развеждач на деца, ако и се плаща, би било чудесно за семейния бюджет! Flutter
Когато бяха малки не беше така- за мен всички дни бяха еднакви, няма събота, няма неделя. А сега така чакам почивните дни....
Да гледаш деца е работа и професия 24/7 определено.  Peace
В тази връзка бившият ми мъж много се чудеше защо една близка записала детето си на градина, а станала детегледачка на друго за 250 лв. Ами защото за гледането на нейното никой не и плаща.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт