Семеен бюджет

• 134 379
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 275
Уффф, това с цигарите ми е.....(((
Мъжа ми си пуши по 1кутия на ден. Аз пушех по 2-3цигари на ден. Подариха ни електронни цигари малко преди да разбера, че съм бременна. Аз я пробвах и ми хареса, хем беше без никакъв никотин (само някакъв аромат). Но той я разнася известно време и така и не се отказа от другите цигари.

# 1 276
Да, само дето ако се плаща-пак е от семейния бюджет.От единя джоб, в другия. Laughing
Да, в повечето случай за сметка на майката.
Отглеждането на деца е 100% денонощен труд,
без фиксирана РЗ,бонуси и почивни дни.

# 1 277
Мъжа ми си пуши по 1кутия на ден. Аз пушех по 2-3цигари на ден. Подариха ни електронни цигари малко преди да разбера, че съм бременна. Аз я пробвах и ми хареса, хем беше без никакъв никотин (само някакъв аромат). Но той я разнася известно време и така и не се отказа от другите цигари.

И моя така  Laughing Даже ми е обещал, че няма да се опитва да ги отказва повече  Outta Joint

# 1 278
duhi_puhi, по едно време се дразнех, после спрях да обръщам внимание. ) Ама....това са си 150лв. на месец както и да ги гледаш. А електронната цигара на мен си ми беше супер. Дори да ползва пълнители с никотин, пак ще излиза по-евтино сигурно.-

# 1 279
Доказа се вредата от некачествени електронни цигари.
Всяко удоволствие се заплаща,лошото е,че доходите са ниски
и колкото и да се лишаваш и пресмяташ винаги е zero.

# 1 280
  • София

Мирама, явно просто не е стигнало положението дотам, че да се наложи да ги спре. Мъжът ми също на няколко пъти уж ги спира и пак продължи да пуши. Но този път -понеже току що изтеглихме нов кредит и вноската му е двойна на тази, която плащахме по стария досега, му казах в прав текст - пари за цигари няма. Или електронна или никакви.

# 1 281
nana77, абе то не е въпроса в това да се налага. В крайна сметка става въпрос не само за пари, а и за здраве. Но той просто няма никакво желание да ги спира, то това се вижда.

# 1 282
  • София
Моя, понеже си е спестовен се пробва - беше спрял цигарите за 2 години, после пак ги пропуши, после почна да си свива, а сега пуши лула. Взимаме едно кило тютюн за 20 кинта и кара месец, че и два даже. И това перо успяхме да ограничим.
Абе направо чудеса правим за тоя бюджет. Ама ако почна работа, ще е най-голямото чудо. Иде Коледа! Praynig

Децата са вече по заведенията в квартала и не са ми проблем.

Обаче домашната работа продължава да ми е гърч! Все има нещо за правене. Направо се плаша как ще я поддържам тая къщурка като тръгна на работа. Може би като си вземем сушилня поне малко ще се облекчи.

# 1 283
Да ви каза, моят същото беше спрял цигарите - още през март, той пушеше много, може би 3 кутии за 2 дни. Няколко месеца след това си купи електронна под претекст, че излизало много евтино, но пък така се зариби по нея, постоянно купува нови течности, прави разни смески, като алхимик е, а вкъщи аптека. Наистина излиза страшно по-евтино от цигарите, но пък той компенсира като ми мъкне постоянно нови течности, смески и разни май картомайзери се казваха  Laughing  

Колкото до колата, определено е огромно удобство, ние имаме 2, макар че той ходи с ГТ на работа. Аз си ходя с моята кола, малолитражка на газ. За ремонт от април до сега съм дала 40 лв за биалетки, винетка не купувам, тъй като се кара само в София, а гражданската ми е 40 лв на тримесечие. За газ ми заминават 80-100 лева на месец, зависи дали ще ходя само до работа (13 км на ден общо) или и някъде другаде. Излиза ми около 2 пъти по-скъпо от ГТ, но ми спестява чисто 2 часа на ден, не си я заменям пак за автобусите на ГТ.

# 1 284
  • София
Да ви каза, моят същото беше спрял цигарите - още през март, той пушеше много, може би 3 кутии за 2 дни. Няколко месеца след това си купи електронна под претекст, че излизало много евтино, но пък така се зариби по нея, постоянно купува нови течности, прави разни смески, като алхимик е, а вкъщи аптека. Наистина излиза страшно по-евтино от цигарите, но пък той компенсира като ми мъкне постоянно нови течности, смески и разни май картомайзери се казваха  Laughing  

Е, ако купува повече, отколкото може да изпуши, естествено, че може даже да даде повече пари, отколкото за обикновени цигари.
Но говорим все пак за разумно потребление, наложено поради финансов зор.

Mirama и аз нямам. Ама финансовата картина не позволява употреба на обикновени, затова се купиха електронни такива.

# 1 285
Да, съгласна съм. При разумно потребление разходът пада драстично. Поне при нас е така, въпреки изгъзиците му.

# 1 286
Мразя пушенето, не пуша обаче как си взех най-неподходящия мъж дето освен всичко друго и пуши. Намалил е цигарите до половин кутия на ден ама на мен ми се струва безобразие да се харчат пари за такива неща. От толкова много познати непушачи, естествено, трябваше да се хвана точно с пушача.  smile3538

# 1 287
Е,нека да има поне този недостатък !

# 1 288
  • София
Мразя пушенето, не пуша обаче как си взех най-неподходящия мъж дето освен всичко друго и пуши. Намалил е цигарите до половин кутия на ден ама на мен ми се струва безобразие да се харчат пари за такива неща. От толкова много познати непушачи, естествено, трябваше да се хвана точно с пушача.  smile3538

Ми разведи се де, тамън ще е интересно в съдебна зала с подобен мотив  hahaha

# 1 289
Ако човек си изкарва парите сам, дали ще пуши, ще пие, или ще ги дава за някакво друго удоволствие, в крайна сметка си е негово право.

Общи условия

Активация на акаунт