Априлки 2013 - тема 9

• 24 711
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте и от мен,

Отново се завръщам  Joy след ранното ставане пак съм заспала към 9:30 ч. и в 11:20 ч. се събудих. Това време хич не ми харесва  Cry Cry Cry Cry не е спряло да вали от 8 ч. и така май ще е поне още няколко дни. Надявам се след това малко да се пооправи, че да може да излизам малко на разходка.

# 511
Привет и от мен!  Hug

В събота бях на преглед:

* Ще си имаме момиченце!  Heart Eyes
Преди месец ми дадоха 65% вероятност да е момче, но накрая се оказа, че е девойка.  Laughing
Но ако трябва да бъда честна... докато не отида на ФМ при д-р Марков - с таткото още казваме на бебето - бебо, а не бебка. Кой знае дали гинеколожката наистина е видяла, че е момиче - стават грешки.  Mr. Green

* В 17г.с. съм, както трябва да бъде.  Grinning
Бебето беше скръстило крачета по турски. Много забавно ми стана.
По едно време изпъна крачетата и ако знаете какви бедра показа.  Shocked Heart Eyes Laughing Красота!  Blush
Жалко, че не ми дадоха снимка от ехографа.  Confused
Гинеколожката се шегува, че ще си имаме срамежлива девойка и много ината.  Twisted Evil
Не иска да се показва на ехографа, само ни обръщаше гръб, а ако знаете колко кротка беше!!!  Blush
Едни плавни движения, като балеринка.  Heart Eyes Накрая да не се окаже, че е балерин.  Laughing

* Имам ниско кръвно - 80/60, а преди месец беше 120/160.  Confused
Позволиха ми сутрин да пия кафе с мляко и когато съм отвън да си нося кока-кола, за всеки случай.

* Кантарът удари на 50кг.  Shocked Shocked Shocked
Като имате предвид, че преди месец бях 45кг..
Тоест - качила съм цели 5кг.  Laughing
Но съм на мнение, че кантарът при гинеколожката нещо не отчита както трябва!
Защо ли?! Защото всяка седмица се меря на нашия кантар и в дневника си отбелязвам килограмите - от началото до сега... качила съм не повече от 3кг. и то постепенно.
На моя кантар ми отчита, че съм 48,7кг., а преди месец ми показа 47кг.  Rolling Eyes
Думите на гинеколожката бяха, че съм качила доста кг. и трябва да внимавам какво ям... беше много шашната от тези качени 5 кг.  Joy

* Предписа ми витамини - PRENATAL. Още не съм си ги купила, ще обиколя аптеките, за да видя какви са цените, защото в една от тях е 50лв. (100 таблетки).

* На преглед ще съм чак на 22 ноември. Тогава ще ми пуснат и първото изследване за антитела, защото съм с отрицателен резус фактор, а таткото с положителен.

* Но преди това ще имам още една среща с бебето - на 20 ноември съм на ФМ, нямам търпение.  Heart Eyes Тогава на 100% ще разберем дали е момиче или момче.  Laughing А и ще видим малкото човече по-добре.

Ами това е от мен!   bouquet
Важното е, че бебето е добре.
Проблемът е, че трябва да видя как да си нормализирам кръвното, хемоглобина..... и килограмите  Joy.

Ооо и да не забравя да кажа, че коремчето ми вече си личи!  Heart Eyes
Не е кой знае колко голямо, но си е заоблено, твърдичко и много сладко.  Mr. Green

Само чакам да усетя първите движения!  Blush

# 512
Да, и според мен на ЖК кантарът не тегли правилно.
Може би защото там ме карат да се качвам с дрехи Crazy, пък вкъщи се тегля гола, чисто тегло един вид.  Laughing

# 513
Може би защото там ме карат да се качвам с дрехи Crazy
Еми да, а аз бях с яке и обувки.  Laughing Ама кой знае каква разлика не би трябвало да отчита....
Преди месец на ЖК ми отчете 45кг, а в нас бях 47кг....
Един път ми отчита по-малко кг, а после повече.  Rolling Eyes Странна работа....

# 514
Честито на момичетата, които са узнали пола, аз след обяд съм на лекар и дано се види-стискайте палци.
И аз мисля, че кантарът в ЖК не мери правилно, затова се меря на още един електронен, че на него имам повече вяра.  Simple Smile

# 515
Момичета нормално е дрехите о ибувките да са около 2-3 кг., мерят си кантарите, но има разлика между облечен и съблечен Simple Smile)

# 516
Е, то важното е човек да се мери с горе-долу еднакво количество дрехи. Иначе аз се бях мерила сутринта без дрехи и после при лекарката наядена и с дрехи - разликата + килограм при лекарката повече, което е нормално.
Дънки, пуловер, яке са поне 1,3 кг - 2 кг отгоре.

# 517
Еми като е така... защо не ни мерят боси и без якета? Целта е да се измерят точните килограми, нали?  Rolling Eyes
Гинеколожката ме мери един път 45кг, а после 50 кг и ми казва, че съм прекалила с яденето и трябва да внимавам какво ям. А накрая излиза, че съм качила 1-2 кг, а при нея излиза, че съм наддала с цели 5кг.  Mr. Green
Явно ще трябва да игнорирам какво се отчита на ЖК.  Laughing

# 518
  • Sofia, Bulgaria
Маминка, момиченце-супер:) За Кг. мери се само на 1 кантар, така няма да се объркваш. Аз до тук съм +2  Twisted Evil
lastname, успех на ЖК и после новини чакаме  Party
Монче, не мисля че дрехите и обувките са повече от 1кг.(освен зимата)  Mr. Green И на мен ми се иска да махам по толкова всеки път но...

Аз си записах час за четвъртък, мислех да е другата седмица, но тогава пък лекарката ми няма да е на работа. Та реших да е сега, че ако трябва да чакам още 2 седмици  Shocked И така, ще видим дали ще се разбере вече със сигурност:)

# 519
Като се замисля... то килограмите ще си ми проличат и без да се качвам на кантара.  Laughing
Ако кача много, ще е очевАдно, а сега мисля, че изглеждам много добре, определено съм оформила дупенце и бедра, но пак съм си дребничка.  Mr. Green

# 520
Мен пък не ме тегли докторката, само ме пита като съм се теглила вкъщи колко съм тежала. Аз се тегля например винаги вечер след баня (иначе сутрин е правилно след като станеш и след тоалетна  Mr. Green), по бельо. При нея друг кантар, с дрехите, често тъкмо си се наяла и така може и по 3 килограма разлика. Така,че на моето кантарче си вярвам най-много. Добре,че последния път не ме пита,че трябваше да си призная още един килограм надолу....  Rolling Eyes Майка ми вече каза,че трябва да се тъпча а аз си мисля,че слабея,защото преди това ядях май повечко и за 5 години тук качих около 10 килца. Сега си се връщам към предишните килограми. Ама и тя цялата  бременнст е качвала само по 6 килограма, това е само бебе,плацента и води и пак си е родила бебета по 3300.
Аз нямам търпение за 22ри ноември на ФМ , въпреки,че ми е малко нервно за този преглед... Обаче много искам да знам какво е бебето. Само гледам дрешки и искам вече да купувам. Още 3седмици .......  Tired
Бебето не го усещам още. Мислих си ,че го усещам ,но докторката пак ми каза,че били черва. Rolling Eyes Коремчето вече наистина се показа и моя мъж каза,че вече вярва,че съм бременна.  Grinning

# 521
Момичета, къде продават хубави клинчета за бременни? Вчера ходих до Сердика и намерих само в H&M, но имаше само един модел и нещо не ми хареса.

Вчера с приятеля ми си разглеждаме раздела за бременни в същия магазин и по едно време идва едно момче- продавач консултант, поглежда ни с лека усмивка и казва "тук са дрехи само за бременни", един вид "ама вие какво правите тук" Grinning
Много се смяхме и аз не пропуснах да подчертая, че явно още съм във форма Simple Smile) (макар че аз си усещам, че съм качила вече).

Гледам, че всички вече ходите на ЖК, а аз дори още не съм се записала - 15 седмица съм Sad Имам доста колебания с лекарите и нещо не мога да взема решение, а времето си минава...  Sad

# 522
Момичета, къде продават хубави клинчета за бременни? Вчера ходих до Сердика и намерих само в H&M, но имаше само един модел и нещо не ми хареса.

Вчера с приятеля ми си разглеждаме раздела за бременни в същия магазин и по едно време идва едно момче- продавач консултант, поглежда ни с лека усмивка и казва "тук са дрехи само за бременни", един вид "ама вие какво правите тук" Grinning
Много се смяхме и аз не пропуснах да подчертая, че явно още съм във форма Simple Smile) (макар че аз си усещам, че съм качила вече).

Гледам, че всички вече ходите на ЖК, а аз дори още не съм се записала - 15 седмица съм Sad Имам доста колебания с лекарите и нещо не мога да взема решение, а времето си минава...  Sad
винаги можеш да смениш лекаря ако не ти допада, а според мен трябва да се запишеш, защото на мен ми правиха иследвания в 13-14 седмица

# 523
Леле, маминка, не се впрягай толкова за 2 кг разлика Simple Smile Така и така те чакат.

Не ми се мисли като ме види моята с моите +10 кг за 4 месеца как би следвало да реагира, ама мен си ми е добре, тежа си на мястото и си хапвам на воля. Така или иначе все още спортувам, и смятам, че поне до зимата ще издържа на активно физическо натоварване. Макар че сега дори на себе си самата се струвам тежка и тромава като меца.

Laughing

# 524
Здравейте!
Априлски мами, моля ви, споделете нещо за венците.
Преди години имах проблеми,  но се лекувах и отшумяха, а сега имам усещането, че се върнаха с двойна сила - непрестанно дразнене, кървене, болки...
Взех да ползвам паста "Лакалут" и има ефект, но доста слаб...
Четох в някаква медицинска статия, че било често срещано при бременните.
На вас случва ли ви се, какви мерки вземате?
Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт