Априлки 2013 - тема 9

• 24 707
  • 739
  •   1
Отговори
# 585

♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), благодаря Simple Smile Пропуснала съм, че има информация за фейсбук на 1ва стр.   bouquet

Момичета, как сте с апетита, усещате ли промени? Аз от няколко дни не мога да се озъптя, постоянно ми се яде нещо, а не бях така. Дано да е временно, че иначе не ми се мисли Simple Smile))

Мен такъв глад ме гони от няколко дни,че нямам думи,само се тъпча...но го отдавам на пълнолунието  newsm62  иначе вчера толкова много неща изядох и така се натъпках,че тази сутрин кантара ме показа с 1 кг повече  newsm09

# 586
Започвам да се успокоявам, че не съм само аз значи  Shocked Laughing

maminka23, и при мен така... 4тия месец  Simple Smile Много е хубаво, че вече усещате бебчо  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Нямам търпение и аз!  Heart Eyes

kotarache, мен ме е страх да се кача на кантара  Grinning Вчера ядох толкова много, че вечерта направо ми беше лошо... а по-лошото е, че и днес е тръгнало така  Close Попринцип имам чувство за самоконтрол, но някъде е избягало  Laughing

# 587
Здравейте момичета рядко пиша ,но сега имам новини.Вчера бях на консултация с бебо всичко е наред,расте,мърда,но се оказа че плацентата е на предна маточна стена и много ниско долу доктора каза че може с разтежа на матката да се вдигне на горе но ще се следим и доки има съмнение за момченце.Някой има ли с такъв проблем?

# 588
Ивиии, не е много сигурно дали усещаме бебка.  Embarassed
Но ние няма да спираме да си слагаме ръчичките на коремчето, все ще я усетим по-ясно и ще я познаем.  Heart Eyes

# 589
  • София
Здравейте момичета рядко пиша ,но сега имам новини.Вчера бях на консултация с бебо всичко е наред,расте,мърда,но се оказа че плацентата е на предна маточна стена и много ниско долу доктора каза че може с разтежа на матката да се вдигне на горе но ще се следим и доки има съмнение за момченце.Някой има ли с такъв проблем?

Не се притеснявай. И аз съм така и още май няколко момичета от тук. С напредването на месеците това ще се оправи. Често срещан "проблем" е при някои жени. Това ми го каза моята АГ и отделно АГ-то на ранния БХС.

АГ-то на ранния БХС само ми обясни да не се натоварвам много - излишно...повечко да се пазя за да не си докарам кървене и да не се наложи да лежа в болница. Иначе няма никакъв проблем да си живеем нормално и да си изкараме нормално бременността.

# 590
Когато отидох да си направя БХС в 12г.с. - се оказа, че плацентата ми е разположена на предната стена на матката, НО в 17г.с. - моята гинеколожка ми каза, че плацентата е разположена по задната стена на матката.
Възможно ли е да си промени разположението?  Rolling Eyes

# 591
  • София
Когато отидох да си направя БХС в 12г.с. - се оказа, че плацентата ми е разположена на предната стена на матката, НО в 17г.с. - моята гинеколожка ми каза, че плацентата е разположена по задната стена на матката.
Възможно ли е да си промени разположението?  Rolling Eyes

Мисля, че да все пак през това време матката се уголемява и плацентата си идва на мястото - както трябва да бъде по принцип.

# 592
....... плацентата е на предна маточна стена и много ниско долу доктора каза че може с разтежа на матката да се вдигне на горе но ще се следим и доки има съмнение за момченце.Някой има ли с такъв проблем?

Не се притеснявай. И аз съм така и още май няколко момичета от тук. С напредването на месеците това ще се оправи. Често срещан "проблем" е при някои жени. Това ми го каза моята АГ и отделно АГ-то на ранния БХС.

И аз съм така, спокойно! Повечко пазене, полягване, нищо страшно. Най-лошото, ако не се вдигне е да покрие "изхода" и да се наложи секцио. При мен понеже има други показатели, и тъй или иначе ме чака секцио, хич не го мисля.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 13:46 от slonbalon

# 593
Възможно ли е да си промени разположението?  Rolling Eyes

Е, не! Не може от предна да се премести на задна стена. Може да се окаже по-нагоре с растежа на матката, но да се мести - категорично не.

# 594
Аааа чакайте малко,лошо ли е да е на предната стена на матката плацентата...не да е паднала,да си е нормална само че на предната стена?

# 595
Аааа чакайте малко,лошо ли е да е на предната стена на матката плацентата...не да е паднала,да си е нормална само че на предната стена?

Немисля, че е лошо. Доколкото знам когато е на предната стена, но не е ниско само трябва да внимава доктора при евентуално секцио. Но това е често срещано и едва ли ще затрудни опитен доктор.

Утре съм на ЖК и нямам търпение да видя малкото човече. Незнам как издържах 3 седмици  Whistling. Надявам се да видим пола или по-скоро да потвърдят първото предположение  Grinning

# 596
лошо ли е да е на предната стена на матката плацентата...не да е паднала,да си е нормална само че на предната стена?
Не е лошо!  Peace На предната или задната стена.. все е нормално, притеснително е, ако е разположена ниско долу, тогава трябва да се пазим повече.

# 597
а на мен не са ми дали досега информация за разположението на плацентата, дали трябва да попитам Thinking

# 598
  • София
Няма страшно, ако просто е на предната стена. И аз съм така.
По-сериозно е, ако е плацента-превия, т.е. е разположена много ниско на предната стена и пред шийката на матката. Тогава се налага повече пазене през бременността, може да се получи и кървене в по-късните месеци. Раждането после е чрез секцио. Но дори и да ви кажат, че сте с ниска плацента, това още нищо не значи. Съвсем нормално е да е ниско и с течение на бременността да се качи нагоре.
За апетита - определно и при мен нараства последните седмици  Blush
Добре дошли на новите момичета!  Hug

# 599
Здравейте на всички мами. Не съм писала отдавна, но ви чета доколкото успявам, тъй като напредвате много бързо с писането. Вчера бях на преглед и лекарката потвърди предположението си от преди 1 месец, че ще си имаме момченце и бързам да ви се похваля! Имаме си момиченце на 5г. и сега момченце - супер. Снощи казахме и на бъдещата кака, тя страшно много се развълнува и постоянно казва колко много ще ми помага и ще гушка бебчо. Въпреки това като родя незнам дали няма да ревнува. Пожелавам на всички леко бременеене и само положителни емоции.

Общи условия

Активация на акаунт