ГЪБИЧКИ-МОЛЯ НАЙ-ИСКРЕНО ЗА СЪВЕТИ И ПОМОЩ!

• 23 326
  • 24
  •   1
Отговори
Здравяйте.. пише ви едно много отчаяно момиче .. от иззвестно време имах бяло течение посетих своя гинеколог и той предполагаше че са гъбички.Пусна ми едно микробиологично изследване на вагинален секрет и то показа че имам гъбички - Candida albicans  и бактери -Macoвo ecolliet. Назначи ми лечение с :
вагинални таблетки Гино-Певарил 50mg  за 15 вечери
Нистатин Актавис 500 000 IU - по една таблетка на 6 часа
Ципрофлоксацин Актавис 500 mg -на 12 часа по една таблетка и
Клотримазол 1% - крем за мазане по 2-3 пъти дневно

Та въпросът ми е в това дали ще има ефект от този вид лечение на гъбички .. тъй като във другите теми имаше хора които пишеха че  само са се влошили .. вашите савети и препоръки какви са ?

Вие как се излекувахте от тези гадинки ?

Благодаря много за мненията и разбирането от ваша страна .. Благодаря предварително !  Heart Eyes

# 1
Ако нямаш доверие на гинеколога си, поискай и второ мнение. Смятам, че лечението е повече от необходимо, след като вече знаете с кои бактрии имате работа.
Форумът не е лекар, той е предназначен за споделяне, всеки организъм е различен ! Пак казвам, ако имаш съмнения относно компетентността на гинеколога си, смени го !
Успех ти желая  Peace

# 2
благодаря за съвета  Hug

# 3
Аз по време на бременност имах същият проблем в 9-тя месец , изписаха ми същите неща като твоите . Мина ми за около 2 седмици,след като родих се появиха пак и тъй като ми писна от лекари,сестри,болници реших да се лекувам сама .Мажех се с  Клотримазол 1%  като изсъхне мажех отново,а не както казаха те 2-3 пъти дневно ( сигурно над 30 пъти се мажех ) . Ако не ти мине така както са ти казали те да правиш опитай и по моя начин . Надявам се да съм била полезна  Hug

# 4
  • Пловдив
Според мен назначеното ти лечение е подходящо и ще даде резултат.Не се притеснявай за това,че при други не се е получило излекуване.Не се знае какви лекарства са ползвали и колко време.Иска се упоритост.Ако имаш сексуален партньор трябва и той да се лекува,за да не си ги предавате взаимно.

# 5
Ако имаш сексуален партньор трябва и той да се лекува,за да не си ги предавате взаимно.
Peace Абсолютно .

# 6
Здравейте! По повод лечението на гъбички, искам да добавя, че все пак лечението е комплексно и е необходимо да се направят и някои промени в начина на живот, което ще рече спазването на определен хранителен режим, хигиенни навици и др. Ето защо, все пак консултацията с повече специалисти няма да бъде излишна.

# 7
като че ли взех да се оправям ,но стана друго вчера бях добре почти никакво бяло течение .. а днес преди малко като утидох до тоалетна забелязах розово бяло течение ... и ме притеснява адски много

# 8
момичета .. цикала ми е дошъл .. не е било розово течение  Heart Eyes след като ми свърши продължавам със свещичките и крема .. и дано се оправя стискайте палци ! Blush

# 9
  • София
Гъбичките при жените са досадно и силно неприятно нещо. Но, при подходящото лечение се оправят, но се изисква време. До сега, никой в света на медицината не е дал задоволителен отговор, защо се появяват и създават дискомфорт - нямат отговор. Спад на имунитет или друго нещо... Много малък % от жените не са имали такива проблеми.  Важното е, че има лечение, упорити са но изчезват. Хубаво е да се взимат и лактобацити за поддръжка на флората в организма при жените. Поне аз така правя.
Ще се оправиш, смятам че лекарствата които са ти предписани са подходящи.

# 10
Здравейте! По повод лечението на гъбички, искам да добавя, че все пак лечението е комплексно и е необходимо да се направят и някои промени в начина на живот, което ще рече спазването на определен хранителен режим, хигиенни навици и др. Ето защо, все пак консултацията с повече специалисти няма да бъде излишна.

Peace
Точно така е.
При подобен проблем преди години и упорито лечение след изкаран курс с изписаните ми препарати преминах на алкална диета /който се интересува- има много по въпроса що е то, тази диета, тук само ще спомена, че това е естествената диета за организма, въпреки, че хората поддържат по- скоро кисела/, никакво мазане и миене с агресивни продукти. Препоръчвам бани  със смрадлика /не промивки или дамски душ, само бани/.
И басейните след това не са проблем, но лечението е на целия организъм, както следва да се практикува, между впрочем, при всяко подобно заболяване.

# 11
Чувала съм, че при провеждане на лечение против гъбички е хубаво да се правят промивки с Лактацид - разтвор, въпреки че мнозина лекари отричат използването на дамски душ.

# 12
някой друг дали е ползвал Лактацид и дали няма да ми навреди ?  newsm78

# 13
  • София
dimitrova96966, само ако е препоръчал лекар.

# 14
Лактацид се използва само при провеждане на лечение. Иначе дамския душ се прави само с вода.

Общи условия

Активация на акаунт