Избор на сушилня - 3

• 111 625
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
От вчера и аз съм с Мииле вече. Първата партида е изсушена, веднага след сигнала извадих прането, но пак е намачкано, не страшно много, но има какво да се желае, въпреки че суших на програма за деликатно пране.Дали на следващата партида да не пусна 15 мин. допълнително обдухване със студен въздух, за да се спести поне част от гладенето, чудя се  Thinking

Има материи, които винаги излизат намачкани.
По-голямото количество дрехи също увеличава мачкаемостта.

Не съм пробвала да обдухвам със студен/топъл въздух, но според мен вищо няма да се промени.

При мен на програмата за деликатно пране/нормално(това е вида сухота, която избирам сама) излизат леко влажни дрехите и не са намачкани.

# 106
...но след като я разпечатахме,открихме че от горната страна на дисплея ,панела влиза в корпуса на пералнята с три чопа...
Здравей, не знам какво означават "чопове". Ако говориш за някакви щипки с които е закачен дисплея, при мен всичко е наред. Прикрепен е неподвижно и доста здраво, няма луфт и не поддадва навътре.

# 107
...но след като я разпечатахме,открихме че от горната страна на дисплея ,панела влиза в корпуса на пералнята с три чопа...
Здравей, не знам какво означават "чопове". Ако говориш за някакви щипки с които е закачен дисплея, при мен всичко е наред. Прикрепен е неподвижно и доста здраво, няма луфт и не поддадва навътре.
А над тези щипки има ли микро пукнатини или отчупено?

# 108
Щипките изобщо не се виждат, панела е много здраво закрепен и не ми се вижда възможно от ежедневна употреба да стане някакъв проблем. Предполагам тези сушилни имат транспортен дефект. Засега нямам никакви забележки към сушилнята.

# 109
Щипките изобщо не се виждат, панела е много здраво закрепен и не ми се вижда възможно от ежедневна употреба да стане някакъв проблем. Предполагам тези сушилни имат транспортен дефект. Засега нямам никакви забележки към сушилнята.
Явно е някаква партида с такъв дефект,защото е масов.Твоята явно е от по ранна партида.Благодаря ти за инфото!И да ти служи дълги години сушилнята! Peace

# 110
Благодаря! Ако нещо имаш съмнения, по-добре не взимай тази, защото предполагам винаги ще имаш някакви резерви към нея. Аз бях абсолютно сигурна, че искам точно тази и досега не ме е разочаровала. Дано имаш късмет и избереш най-добрата за теб  bouquet

# 111
  • София
Предполагам, че темата се чете и от хора, които се колебаят дали да се сдобият с такъв уред или не - специално за тях е коментарът ми!
По-малко от седмица ползвам сушилня, не мога да си простя, че миналата година, когато бях в колебания относно покупката й, съм се лишавала от това удобство, което имам сега. На програма "За прибиране в гардероб" за около час и половина изсуши, омекоти и изглади Simple Smile пране около 4 кг и сгря допълнително стаята, в която се ползва.
Какво повече да се иска от нея Laughing

# 112
След дългогодишни надежди да си купя Мийле от немски сайт, доставящ до България, се предадох. Реших да потърся по-икономично решение и след обсъждане с мъжа ми поръчахме АЕГ от Технополис. Моделът е от новата серия, клас В и струва 865 лв с доставката. Много исках клас А, защото се надявах да суша и моите, по-фини дрехи - нали тези сушилни сушат на по-ниска температура. Обаче като тръгнахме да пестим, това излезе.
Вие слагате ли дрехи от памук, с етикет забранено за сушилня? А блузки от вискоза? Дали могат да се въртят на студен въздух само? Или да се изсушат само до влажно? Ако има начин, моля споделете.

# 113
Аз суша абсолютно всичко в сушилнята(без някои панталони на мъжа ми).
Случвало ми се е да свия нещичко, но ...
Не чета нищо по етикетите, защото на повечето пише без сушилня.  Mr. Green
Ако се притеснявам да не свия нещо, не го пускам на програма памук, а на някоя от останалите(те сушат с по-малко топъл въздух).

# 114
Здравейте! Предстои ми закупуване на сушилня и ще съм благодарна ако ме посъветвате. Спряла съм се на два модела  http://www.tehnomix.bg/bosch-wtw-86563-by и

http://www.technomarket.bg/products/09120391/aeg-t-96699ih
Обаче ми се иска да има генератор на пара, но и двата модела нямат. Споделете , доколко има смисъл от генератор на пара и за какво го ползвате. Иначе Бош имат един модел , който е с генератор на пара , но е е. клас В и не е с термопомпа.
Ще ви бъда много благодарна за съветите.

# 115
Doliva, сушилните с пара винаги са клас В. Термопомпа и пара заедно видях само при Горение и все ми се струва, че е някаква грешка в описанието.
Двете машини, към които си дала линк, са с напълно еднакви показатели. В idealo.de - немски сайт за електронна търговия - по-популярни са моделите на Бош. Тоест, по-често купувани. Защо обаче, само германците си знаят. Този модел на АЕГ май се произвежда в Полша, Бош правеха скъпите си модели в Германия, та може и това да е обяснението. Четох също, че в новата серия на АЕГ клиентите споделят, че им се завират малки неща като чорапи в уплътнението на вратата, от което машината блокирала. Но дали в точно този модел има такъв проблем, не е ясно. Карай по усет и навярно ще отгатнеш правилния избор  Peace

# 116
В сайта на електрон. бг, са написали , че моделите на Боша са произведени в Полша. Аз се чуде, дали да прежаля термопомпата и клас А , за парогенератора слас В Sad Всъщност доколко е полезна тази пара ?

# 117
Термопомпата пести ток - това за мен е много по-важно.
Парата е екстра, която според мен не се ползва често.

# 118
На теория парата означава, че ще си спестиш гладенето, освен може би на ризите, ако имаш високи изисквания. И ще имаш много свежо и чисто пране, доколкото парата чисти в дълбочина.
Термопомпа означава, че ще можеш да сушиш в сушилнята на практика всякакви материи, тъй като там сушенето става на много по-ниска температура и рисковете от свиване намаляват чувствително. Освен това няма да усетиш допълнителна консумация на ток от новия уред, много малко харчи. А що се отнася до гладенето, пак можеш да си спестиш всичко освен ризите, ако намалиш малко изискванията си, защото и от тази сушилня дрехите излизат почти изгладени - това дънки, тениски, суичъри и прочие са си съвсем добре.

# 119
Похвал  Laughing днес след като мъжа ми фиксира ,че AEG T -75470AH е намалена  най-накрая се сдобихме с нея .
няма инструкции на български ,много гадно .
Та сега е едно суетено около нея ,нямам търпение да я изпробваме .

Общи условия

Активация на акаунт