ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 41 840
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
И на мен ми предстои тежък разговор с педиатърката, предчувствам. Преди седмица като ходихме на месечен преглед, настояваше да слагаме вече два месеца отлаганата ваксина, но на малкия му се чуваше нослето да хърка и се възползвах да я отложа. Но ми каза, че до края на месеца трябва да отида, защото имали право да ги отлагат до 2месеца най-много. Все по-свито ми става като минават дните и наближава момента да говоря с нея. Не знам какво ще правя. И другото лошо е, че с мъжът ми не сме на едно мнение. Той е по-скоро За поставянето на ваксини и не мога да го убедя.

Мисля,че по новите промени отлагането го намалиха на 3мес.,а преди беше 6.

# 601
И на мен ми предстои тежък разговор с педиатърката, предчувствам. Преди седмица като ходихме на месечен преглед, настояваше да слагаме вече два месеца отлаганата ваксина, но на малкия му се чуваше нослето да хърка и се възползвах да я отложа. Но ми каза, че до края на месеца трябва да отида, защото имали право да ги отлагат до 2 месеца най-много. Все по-свито ми става като минават дните и наближава момента да говоря с нея. Не знам какво ще правя. И другото лошо е, че с мъжът ми не сме на едно мнение. Той е по-скоро За поставянето на ваксини и не мога да го убедя.
Ей, как лъжат! 3 месеца е срокът според наредбата. Мисля си, че ЛЛ могат да отлагат и безкрайно, стига да искат. А пък ако е болно детето, си е направо престъпление да се ваксинира.

# 602
а какво ще стане, ако не избера личен лекар за детето си? още не съм родила и се чудя има ли смисъл. знам единствено, че е задължително, но какви са санкциите, ако не го направя, и какви са последствията за детето? благодаря предварително   bouquet
Това и аз искам да го разбера. Убедена съм, че точно така трябва да се действа.  Изобщо никъде да не се отчиташ, да не им се молиш , да не им се кланяш. Та те се вживяват като богове в позицията, която ги поставя ЗК и това, че ние ги избираме.
Мисля че на болшинството разсъждаващи хора им стана ясно че детската консултация си е чисто и просто поставяне на ваксини и манипулации да не се отлагат във времето, защото детето расте, заяква и току виж майката се утетила че ваксините не помагат, а вредят.  Това кърмене,захранване, грижа, теглилки, мерки са просто вятър.
Педиатрите не са наясно с основни положения в кърменето изобщо, което е основната грижа.
Ходиш си на частен  лекар, където избереш и когато имаш нужда, а не всеки месец за ваксинации.
Трябва да имаме право на избор и за ваксини, и за лекари, и за училища /или домашно образование/

# 603
Амигдала
Цитат
Лошото функциониране на амигдалата е свързано с тревожността, аутизма, депресията, нарколепсията, посттравматичния стрес, фобиите и шизофренията.
Дете се разболя от нарколепсия след ваксинация срещу свински грип
Цитат
Ваксината вече е изтеглена от употреба, след като беше доказано, че тя причинява нарколепсия при деца.
Сега ако докажат и коя ваксина предизвиква аутизъм, ще дишам по-спокойно. Mr. Green

# 604
а какво ще стане, ако не избера личен лекар за детето си? още не съм родила и се чудя има ли смисъл. знам единствено, че е задължително, но какви са санкциите, ако не го направя, и какви са последствията за детето? благодаря предварително   bouquet
Това и аз искам да го разбера. Убедена съм, че точно така трябва да се действа.  Изобщо никъде да не се отчиташ, да не им се молиш , да не им се кланяш. Та те се вживяват като богове в позицията, която ги поставя ЗК и това, че ние ги избираме.
Мисля че на болшинството разсъждаващи хора им стана ясно че детската консултация си е чисто и просто поставяне на ваксини и манипулации да не се отлагат във времето, защото детето расте, заяква и току виж майката се утетила че ваксините не помагат, а вредят.  Това кърмене,захранване, грижа, теглилки, мерки са просто вятър.
Педиатрите не са наясно с основни положения в кърменето изобщо, което е основната грижа.
Ходиш си на частен  лекар, където избереш и когато имаш нужда, а не всеки месец за ваксинации.
Трябва да имаме право на избор и за ваксини, и за лекари, и за училища /или домашно образование/
Bravo!Oshte edin 4ovek da progledne!

# 605
Мисля че на болшинството разсъждаващи хора им стана ясно че детската консултация си е чисто и просто поставяне на ваксини и манипулации да не се отлагат във времето, защото детето расте, заяква и току виж майката се утетила че ваксините не помагат, а вредят.  Това кърмене,захранване, грижа, теглилки, мерки са просто вятър.
Bravo!Oshte edin 4ovek da progledne!

чудесни разсъждения! аз обаче питам от практическа гледна точка какви са последствията - ще има ли глоби? ако да, какви? как ще ме намерят, ако детето не е регистрирано при никой? за държавна градина, ясно че няма да посещава, но за училище няма ли да искат поне някакъв документ попълнен от ЛЛ? ако да - такъв може лид а бъде попълнен от частен лекар (изключвам вписване на ваксини, за училище става въпрос)? могат ли да ме глобят и с колко, ако и за училище нямам медицински картон или там каквото ще ми трябва? общо казано - какви санкции могат да наложат на мен и на детето според сега действащия закон?

# 606
Детето наистина ли може да се зарази от ваксинирани деца и как?
Казаха вече, че току-що ваксинирано дете може и да е заразно. За себе си нямам наблюдения... Заразявали сме се само от настинка от ваксинирано

А кой го казва това - "казаха вече..."? А и ако едно току-що ваксинирано дете е заразно, то би трябвало да бъде изолирано....

Цитат
Не виждам логика някак си.
Не я търси! Казал е някой, че трябва и това е. Логика няма, а просто промотиращите ваксината искат да имат максимални печалби и продажби. Толкова елементарно е.

Цитат
И още нещо... по повод един по-стар разговор от първите страници на тази тема - за ромчетата с морбили и т.н. Имаше мнение на някого, че трябва да ги ваксинират, но само тях....
Ромчета (циганчета) са много лесни за манипулация, заради нивото на информираност на родителите. Там често не се знае бащата, а и да се знае - какво от това?! Дали ще е Хасан или Хасан - няма разлика Simple Smile

Относно ромчетата... ами може и да са лесни за манипулация, но в много случаи са по-устойчиви, с или без ваксини. Не са толкова изнежени сякаш.

Цитат
Не ми е ясно - ваксината действа ли или не всъщност?
Отново казвам - зависи кой питаш. Ако е мен - ваксините НЕ действат и причиняват много сериозни проблеми. Ако питаш белите престилки - ваксините са спасили света от хиляди болестни и са напълно безопасни  Mr. Green

То това е проблемът - ако искаш да намериш информация ЗА ваксините - намираш, ако искаш ПРОТИВ - пак намираш. Въпросът е кое е по-близо до истината, кой лъже, защо лъже, защото всеки може да манипулира всеки за всичко....
Аз смятам, че не е редно да е задължително ваксинирането, но ако трябва някой (било той ром  или не) да бъде ваксиниран, независимо от условията на живот, защото това ще го предпази... еми не знам къде е истината.
 newsm78

# 607
аз обаче питам от практическа гледна точка какви са последствията - ще има ли глоби? ако да, какви? как ще ме намерят, ако детето не е регистрирано при никой? за държавна градина, ясно че няма да посещава, но за училище няма ли да искат поне някакъв документ попълнен от ЛЛ? ако да - такъв може лид а бъде попълнен от частен лекар (изключвам вписване на ваксини, за училище става въпрос)? могат ли да ме глобят и с колко, ако и за училище нямам медицински картон или там каквото ще ми трябва? общо казано - какви санкции могат да наложат на мен и на детето според сега действащия закон?

Ще те намерят... Дори и да родиш у дома си, си длъжна да съобщиш това до няколко дни... От там постъпва информация в РЗИ, от където издирват и искат информация кое новородено при кой личен лекар е записано... Ако детето няма личен лекар, изискват да ходиш при тях да го имунизират... От там могат да "насъскат" и социалните... Не ти трябва такава разправия... Може и да прескочиш... Намисли си някой ЛЛ и ако видиш на зор, записвай детето при него... А освен мерки, теглилки и ваксини, ЛЛ-тата следят и за общото развитие на детето и други подробности - поне за моите деца е така...

# 608
От там могат да "насъскат" и социалните... Не ти трябва такава разправия... Може и да прескочиш...

Това вече би бил истински проблем.. глобите са неудобство в сравнение.. ок, търсенето продължава   wait

# 609
От там могат да "насъскат" и социалните... Не ти трябва такава разправия... Може и да прескочиш...

Това вече би бил истински проблем.. глобите са неудобство в сравнение.. ок, търсенето продължава   wait

Нема да се плашиш...  Wink  Само имай готовност да отговаряш на разни въпроси и имай едно на ум... Също при покани от РЗИ не ходи при тях, а им звънкай по телефона, но още е рано за тези съвети... Сега имаш по-важни неща...  Peace

# 610

Нема да се плашиш...  Wink  Само имай готовност да отговаряш на разни въпроси и имай едно на ум... Също при покани от РЗИ не ходи при тях, а им звънкай по телефона, но още е рано за тези съвети... Сега имаш по-важни неща...  Peace

Нема  Hug  Ще се оправим, няма проблем. Ще чакам кротко развоя на оня съдебен процес, вярвам, че това безумие няма да е вечно   bouquet

# 611
  • Варна
Хора, помагайте, става въпрос за мъжа ми. Дойде време да се слага тъпото Манту. Има опасност по принцип да го уволнят, (щот му е много голяма устата, ама той не иска още да се разделят по този начин), та е решил да си го сложи, че да не им дава поводи. Какво мога да му дам, за да го предпазя от автоимунни последици, хомеопатия примерно?

# 612
  • Пловдив
Не знам за хомеопатията,въпреки че я ползвам за детето...Трябва да има начин.Но най-добре питай в темата за хомеопатия Peace Има някои хомеопати,които наред дават Туя за "изчистване",но знам,че не е редно да се прави така.Правилно е да си намери свестен хомеопат и да лекува при нега,а за конкретния проблем сигурно ще "даде" нещо Peace

А при него не става ли по "оня" начин...

# 613
  • Варна
Не става, трудовата им медицина има договор със здравно заведение. Ще изглежда подозрително.
Аз пък един ден, когато ми се наложи, ще се повеселя с РЗИ, обаче мен няма да има опасност да ме уволнят. В неговия случай проблема е в работодателя му.

# 614
Аз пък от хомеопати съм чувал, че туята не е универсално хомеопатично лечение за всички усложнения след ваксинация... По внимателно с нея!

Общи условия

Активация на акаунт