ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 28

• 41 850
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Сфия
каква ваксина да откажеш? За теб или за детето?

# 586
За мен! Тази която следва за тетанус.

# 587
  • София и там където не се пуши

На бременни не се слага - казваш, че имаш съмнения  Joy .

# 588
Ох, идвам да ви се оплача какъв тежък разговор имах с личната ни лекарка по повод че повече не искам да слагам ваксини. Пет пъти спомена че детето може да умре.Как съм можела така да му рискувам живота. От хиляди хора само аз съм искала да откажа. Че може да се зарази от ваксинирани деца.Това вярно ли е?Нали уж са убити вирусите във ваксините. Абе много е трудно на практика да се опълчиш при положение, че не си с медицинско образование...просто ужас. засега успявам да отложа поне ваксините, все е нещо. Постави ни ултиматум още месец и ще ни докладва.

# 589
Но това наистина си е тормоз - да седиш и да слушаш някаква как те плаши. Защо не и кажеш, "Добре, убедихте ме. Ще сложим всички ваксини. За мое успокоение обаче, преди всяка ще подписвате нотариално заверено удостоверение, че Вие поемате всякакъв вид отговорност(включително и финансова) в случай, че настъпи някое от събитията, описани в Приложение 8 на Наредба 15 за имунизациите в България. Е, вярно, че ще ми излезе малко скъпичко всеки път да викам нотариус тук, в кабинета Ви, но щом казвате, ще Ви послушам и ще направим така." Според мен, ако е поне малко наясно, няма повече да те закача. Виж, ако вече лети из облаците, значи е  много зле горката. Мисля, че няма педиатър, който да не е сблъсквал достатъчно често с проблеми след ваксинация, за да му светне лампичката.

# 590
  • Пловдив
Ох, идвам да ви се оплача какъв тежък разговор имах с личната ни лекарка по повод че повече не искам да слагам ваксини. Пет пъти спомена че детето може да умре.Как съм можела така да му рискувам живота. От хиляди хора само аз съм искала да откажа. Че може да се зарази от ваксинирани деца.Това вярно ли е?Нали уж са убити вирусите във ваксините. Абе много е трудно на практика да се опълчиш при положение, че не си с медицинско образование...просто ужас. засега успявам да отложа поне ваксините, все е нещо. Постави ни ултиматум още месец и ще ни докладва.

Ето това си трябвало да я попиташ как е възможно щом са ваксинирани Mr. Green И да я питаш щом според нея е така,защо те навива и ти да ваксинираш,щом пак детето ти може да се зарази и да "умре" Crazy

п.п.Извинявай зя последната дума. Peace Но целта и е точно тази да те изплаши и ти да се поддадеш,а тя да си е чиста пред РЗИ-то.

# 591

На бременни не се слага - казваш, че имаш съмнения  Joy .

Е то това ще мине един - два пъти, ами после!

# 592
  • София и там където не се пуши

На бременни не се слага - казваш, че имаш съмнения  Joy .

Е то това ще мине един - два пъти, ами после!

Ми мен не са ме гонили за тази ваксина Не мисля че е нещо страшно, ако се откаже

# 593
И мен личната не ме е търсила за тази ваксина.Аз ходя при нея веднъж на 10гд. ,пък и да ме търсят няма да я сложа.

# 594
Детето наистина ли може да се зарази от ваксинирани деца и как? Не виждам логика някак си.
И още нещо... по повод един по-стар разговор от първите страници на тази тема - за ромчетата с морбили и т.н. Имаше мнение на някого, че трябва да ги ваксинират, но само тях.... Не ми е ясно - ваксината действа ли или не всъщност?

# 595
Ромчетата с морбили са недохранени и живеят в ужасни битови условия, без възможност за елементарна хигиена. И по пет пъти да ги ваксинират, по-здрави няма да станат.

# 596
Детето наистина ли може да се зарази от ваксинирани деца и как? Не виждам логика някак си.
Някои ваксини са живи, например ПМР. И току-що ваксинираното дете може да е заразно. Така съм чувала, но колко е вярно, не знам.

# 597
Детето наистина ли може да се зарази от ваксинирани деца и как?
Казаха вече, че току-що ваксинирано дете може и да е заразно. За себе си нямам наблюдения... Заразявали сме се само от настинка от ваксинирано Wink

Цитат
Не виждам логика някак си.
Не я търси! Казал е някой, че трябва и това е. Логика няма, а просто промотиращите ваксината искат да имат максимални печалби и продажби. Толкова елементарно е.

Цитат
И още нещо... по повод един по-стар разговор от първите страници на тази тема - за ромчетата с морбили и т.н. Имаше мнение на някого, че трябва да ги ваксинират, но само тях....
Ромчета (циганчета) са много лесни за манипулация, заради нивото на информираност на родителите. Там често не се знае бащата, а и да се знае - какво от това?! Дали ще е Хасан или Хасан - няма разлика Simple Smile

Цитат
Не ми е ясно - ваксината действа ли или не всъщност?
Отново казвам - зависи кой питаш. Ако е мен - ваксините НЕ действат и причиняват много сериозни проблеми. Ако питаш белите престилки - ваксините са спасили света от хиляди болестни и са напълно безопасни  Mr. Green

# 598
И на мен ми предстои тежък разговор с педиатърката, предчувствам. Преди седмица като ходихме на месечен преглед, настояваше да слагаме вече два месеца отлаганата ваксина, но на малкия му се чуваше нослето да хърка и се възползвах да я отложа. Но ми каза, че до края на месеца трябва да отида, защото имали право да ги отлагат до 2месеца най-много. Все по-свито ми става като минават дните и наближава момента да говоря с нея. Не знам какво ще правя. И другото лошо е, че с мъжът ми не сме на едно мнение. Той е по-скоро За поставянето на ваксини и не мога да го убедя.

# 599
а какво ще стане, ако не избера личен лекар за детето си? още не съм родила и се чудя има ли смисъл. знам единствено, че е задължително, но какви са санкциите, ако не го направя, и какви са последствията за детето? благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт