Отговори
# 615
  • Cavan, Ireland
Добро утро и от мен, много съм заета тези дни, ама хвърлям по едно око.

Нещо което ме накара да се усмихна тази сутрин, че и това не ми се случва често напоследък

Пенсионер си карал ладата. Нов Mercedes S class се изпречил, дядото опитал да го заобиколи, но забил във вратите му. Слиза огромна мутра, хваща дядката за ревера, вдига го и изревава:
-Некролог, ще те пребия. Имаш ли 10 000лв. да ми платиш ремонта?
-От къде с тази пенсия 150лв.? Нямам!
-Деца имаш ли, някои да плати !
-Имам син. Той ще оправи нещата.
-Какво работи ?
-Дресьор на делфини.
-Ха-ха-ха, смешник! Обади му се и ми го дай!
Набрал дядото и докато каже "Ало" мутрата взел телефона:
-Алоу, дресьорчето! Имаш 30 мин. да ги донесеш 10 бона иначе ти е спукана работата! Разбра ли?
-Идвам. - отвърнал човека
След 10 мин. спрял микробус, излезли няколко човека с качулки и смазали мутрата от бой.
Един от тях свалил качулката отишъл при стареца и му прошепнал:
- Тате, колко пъти да ти повтарям, че не съм дресьор на делфини, а треньор на тюлени!  Mr. Green

Хубав ден на всички, да минава бързо и да се насладите на уикенда с пълни сили!

Джу радвам се за писмото!!!!!!!!!!!!!!!!
 За заглавие нямам претенции, всичките са хубави, нека и другите да споделят мнение!  Peace
 Hug

# 616
Дзаки, радвам се, че се появи и се надявам в събота да се чуем. Hug
Демек - кефиш ме, шти звънна!  Mr. Green  hahaha  Hug

Чоси, ти да не почна работа, бре?
Никакъв те няма.  Rolling Eyes

# 617
от 2 дни се каня да пиша,но не се получава,детенце е болно(на 1г.и 4 месеца е),и колкото и да не ми се искаше от вчера е на антибиотик.То всички сме болни вкъщи,аз даже си взех  болничен тази седмица,макар да не ми се искаше,щото нашата фирма има една особена политика относно болничните,но нямах избор,когато и малкият се разболя.
 Джуличка мерси за поканата,ако имаме път на там ще се радвам да се видим:)

Лем за себе c мога да кажа,че съм от българите минали през етапите ,които описа по горе Гилти,и отдавна съм сваллила розовите очила относно България,и в Ирландия ми е много по спокойно и добре,единсатвено ми липсват много близки роднини и 2 приятелки, по празници ми е малко криво също,не ги усештам така истински както когато съм си била в Б Г.Вече писах че живея в Корк,от 5,5 год,омъжена ,имаме момченце на 1,4 год.,а аз съм в края на 30те си години:)

Хубав ден на всички и дано се постопlи малко,че не понасям студ и влага в едно

# 618
Vlaseda, оздравявайте бързо! Hug
Много странно време - хем много по- студено от миналата зима, хем плющи дъжд от два дни.
Преди на по- топлото валяха ледени топчета, а сега дъжд като из ведро. Tired

При нас са отворили склада с елхичките. Simple Smile
Ма, много скъпи, беее!  ooooh!
Миналата година купихме 2.5м елха за €40 и няколко, а сега ги гледам някакви запъртъци на същите пари!
Егати!  Crossing Arms
Момичета, вие кога почвате с Коледната украса? (щях да напиша декорейшън)  ooooh!

# 619
За  мое съжаление още не съм почнал.  Даже взех и да се притеснявам.  Щото една камара народ така като мен били. Аре да идват има работа и като дойдат чакали по 4 - 5 месеца.  Сисъл за там дето трябва да работя де.

Просто цял ден се местим в новия апартамент и останах лекичко без крака от обикаляне.

# 620
Много бе, 4 до 6 месеца? Въх. ДОбре де, автобиографии не пускате ли...? По фирми не ходите ли?

Декорейшъна, Джу, утре след БГ училището ще го правим у дома. Нали ще е 1ви декември и децата имат календари със задачки /откраднати идеи от съседен подфорум/ и шоколадчета.

# 621
Чоси, не знам, но ако трябва да ти кажа моето мнение, аз не бих чакала.
Това е много време да чакаш нещо, дето я стане, я не.

Аз мисля в неделя да украсяваме с децата. Simple Smile

# 622
Аз нямам време да украсявам. Миналата година украсих на 21 декември.

# 623
Гилти  ти имаш ли изпити през Януари?  Да не съм се объркал пак, нещо, че учиш. Ако имаш да кажеш къде ги провеждате.

По принцип  трябваше да почна  веднага като пристигнах.  После се оказа, че трябва да почакам 1 седмица ама станаха 2.   Уж жената пита за мен ама  не ме вика още.  Значи сега около Коледа и после след НГ имали много работа  та надеждата е белким ме извика и ме хареса.  То това бил проблема, да те повика и да те хареса.

Иначе   аз си пускам СВ  само в джобс.ие  Но по принцип както вече обясних повечето искат да познаваш района  за който кандидатстваш и т.н.  На края ще взема да кажа, че знам Дъблин на изуст.
Иначе още не съм търсил каквато и да било работа понеже чакам тази Simple Smile  ама не знам дали ще имам време да я дочакам.  Тъпото е, че всички  дето знам от България и от Разлог  са минали през там и всичките казват, че е много добре от там да почнеш. Защото правиш часове и изкарваш пари да си стъпиш на краката. Някои даже още си работят там и не търсят друго.  Повечето дето са напуснали са го направили щото са се скарали с мениджърката.

# 624
Имам изпити преди Коледа.

# 625
Чоси, защо не пробваш и във FÁS?
Там излизат доста обяви.

# 626
Благодаря Джу и нем за пожеланията!
Привет от мен! Аз да драсна два реда, да не ме забравите!
Джу, честито ти писъмце, още много Коледни чудеса ти желая!
Аз кандидатствах тази седмица за Jobseeker's Allowance . Един куп документи ми искат и ходя като луда да събирам сега и попълвам не знам си колко хиляди неща. Джу, дадоха ми да попълня HRC1 и аз ги попитах защо трябва при положение, че съм от ЕС и работя в момента и ми, казаха че защото съм парт тайм. Помня че и ти се чудеше защо трябва да го попълваш щом работиш. В понеделник, вторник ако ми остане време ще отида и до ФАСа.
Изчезвам да се оправям за работа. Simple Smile
Хубав уикенд ви желая!

# 627
Роска, това въобще не е вярно, мАни ги тия.
Историята е следната:

*** Circumstances giving exemption from the HRC for Family Benefits and Supplementary Welfare Allowance***

Prior to deciding on a person's habitual residence, it should first be established whether any exemption from the HRC may apply.

Under EU law, in certain circumstances, entitlement is not subject to the national legislation on habitual residence. These circumstances are in relation to:
Family Benefits; and
Supplementary Welfare Allowance
1. Family Benefits

Under European law,
Child Benefit,
One Parent Family Payment,
Guardian's Payment (Non-Contributory),
Domiciliary Care Allowance

are defined as Family Benefits.

These are payable to a person who qualifies for EU migrant worker status for dependants who are either resident in Ireland or resident in another EEA State.

Therefore:
any EEA/EU citizen who is currently employed or self-employed here or who is in receipt of Jobseeker's Benefit does not have to satisfy the HRC in order to receive one of these Family Benefit payments.

Та за това я водя тая борба, ама май за съжаление е с вятърни мелници. Sad

А при теб историята е друга, за това искат да го попълваш това и ще трябва да го попълниш.
Желая ти успех от сърце, но честно казано съм песимистично настроена, че ще ти отпуснат.
И все пак стискам палци. Hug

# 628
Добро утро,
за мен поне е утро. Снощи до 01:30 писах дипломна работа. След това станах сутринта да ходя на лекции и отидох, но лектора не дойде Twisted Evil
И затова имам малко повече време да ви пиша, а не само 1 ред.

Да покажете снимки от декорацията. Моята не знам кога ще се състои.
Роси защо Jobseeker's Allowance? Не трябва ли само да ти доплащат затова, че си парт тайм. Ако си на 3 работни дни, можеш да клеймваш да ти доплащат за пълна работна седмица. Само ако работодателя ти е съгласен да ти подпечатва сертификатите всяка седмица.

Джу какви са тези скъпи елхи при вас? Аз имам изкуствена. Купих си само елхата, защото всяка година искам различна декорация.

Видях че немирница и chosito са се присъединили към групата на българите в Ирландия във фейсбук. Grinning

vlaseda да оздравявате бързо.

Лем и Дзак пак се загубиха.
Лем аз хубаво си направих плана за готвене по Коледа, но някак не прецених времето и ангажиментите.

# 629
Тъпото е, че всички  дето знам от България и от Разлог  са минали през там и всичките казват, че е много добре от там да почнеш.

Аз, може ли, един нетактичен въпрос, Чоси? От Разлог с една професия ли сте всички...?
С годините, с опита си и професията си не може ли да потърсиш нещо друго?
Не сме минавали по този път, затова ми е чудно.

Не казвам, че това е страндартна практика. Колкото хора толкова и съдби - ясно е.

Общи условия

Активация на акаунт