Отговори
# 600
Гилти, така ме заинтригува вчера с тези коледни рецепти, че вчера се порових да открия този конкурс. Оказа се обаче, че трябва да имам регистрация във фейсбук за да видя рецептите.  Tired
Как мина презентацията?  Simple Smile
Джу, дойде най-после писмото значи? Дано да са добри новините!  Hug
Нем, много хубава снимка! Кое е това място?
Статията не успях да прочета, но май схванах за какво става въпрос.  Peace
vlaseda , добре дошла!   bouquet Разкажи нещо за себе си, ако искаш.  Hug
ени, добре дошла и на теб! Аз през цялото време си мислех, че ти си пишеш от профила.  Embarassed  Стискам палци интервюто да мине добре.  Peace
Чоси, да не взе да те стяга шапката?  Hug Сигурна съм, че ти липсва семейството и ти е криво, че няма да сте заедно за празниците, но стискай зъби. Ще имате много празници заедно занапред.  Peace

При нас тази сутрин беше -2 градуса. Не съм гледала прогнозата, но дано да поотпусне малко, че много мразя да е студено.  Twisted Evil
И аз имам координати на фризьорка-българка в съседното село. Като наближи време за нова тема, ще пусна телефон и адрес.  Peace

# 601
Леми, добро си беше писъмцето, доволна съм. Wink
Като спомена за нова тема, та се сетих - искате ли да лепнем едно Коледно заглавийце на темата, ей така, за настроение? Wink

# 602
Леми, добро си беше писъмцето, доволна съм. Wink
Като спомена за нова тема, та се сетих - искате ли да лепнем едно Коледно заглавийце на темата, ей така, за настроение? Wink
Аз съм ЗА!  Hug

# 603
Супер!
Значи който ще пуска новата тема, да го подсетим.
Аз утре ще нахвърлям една- две идеи за заглавие, а вие ако се сетите нещо, свиркайте. Wink

# 604
Лем, нали съм написала мястото? http://www.powerscourt.ie/gardens
Джу, и аз съм за готино коледно заглавие.

Мъжете да се стягат и да не се отчайват, че уши ще дърпам. Да не споменавам имена.
Работа не се намира за ден-два, конкуренцията е голяма! Сега поне имате предимство, не ви трябват разрешения за работа. Горе главата, ей!  thumbsup

# 605
Нем, благодаря!   bouquet Много е красиво!  Heart Eyes

# 606
Чоси, за мен е чудно, че има българи, които не искат по никакъв начин децата им да учат майчин език. Статията е за това. Няма значение кой от къде е тръгнал, как е дошъл, защо, заради какво....но всеки език е ценност. Всеки. И когато аз избирах накъде беше основно заради образованието тук и заради БГ училището "Азбука". Още не бе стъпвал на английско училище, когато синът ми посети неделното българско. Късметът им бил такъв на моите дребните, че от българският няма да се отърват. Mr. Green

Всеки е сам за себе си.  Живи и здрави ще се опитам да науча дъщеря ми да играе хоро и да пее народни песни  като мен,  да носи носии на НГ и т.н.  Дори да останем  тук.  Но това си е до човек. Мен ми е мило и ме боли за  България.  Аз си обичам  и Разлог страшно много.
Но тези хора са прави по един техен си начин.  Много правилно му е отговорил човека "Огледай се къде сме".  Те са там някъде  и се чувстват много добре. Решили са, че това ще е тяхната страна и приятели и т.н., а не там където са родом и са прекарали детството си. Реално погледнато България не само, че не е дала ами даже  е зела много на доста народ. 

Дова дето го написах е не да кажа от къде съм тръгнал и къде съм стигнал. Просто исках да опиша чрез моя живот защо  се случва това дето е написано в статията.
Аз се изразявам малко емоционално чат пат.

# 607
Днеска  бях  в едно училище  да чистя.  Да помогна на  жената дето живеем тук при нея  и дето ми урежда работата. Някакво частно училище е.  Като видях каква кочина оставят тея деца след себе си и ми стана лошо.  Па те даже викат, че сега е чисто щото в петък е оупън дей и са пазили чисто па и те са чистили повече.

Та  и да ми покаже кое какво е  щото там дето ще работя май ще правя всичко.  Смисъл ако ме вземат на работа  за постоянно няма да е само едно,а ще чистя, мъкна, слагам мокети и т.н.  Та да ми обясни като ми кажат нещо и да го знам какво е Simple Smile

Утре пак ще ида.  Тамън и малко да поработя че тука се отпечатах на дивана.

# 608
Тъй като наближава Коледа, който има по-малки деца или племенници, може да им направи "персонално" съобщение от Дядо Коледа на този сайт.
http://www.portablenorthpole.com/store/category
И тази година направих на малката, но да си призная миналогодишното клипче повече ми харесваше.

Може да се направи и изпрати на и-мейла и на възрастен човек с чувство за хумор. Отнема няколко минути само, и са нужни 2-3 снимки. Но може и без.

Ред.: сега видях, че услугата за възрастни още не достъпна.

Чоси, колеги ще ставаме значи!  Grinning

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 23:06 от Лем

# 609
Ох, бях написала нещо. Ама не си струва. Гилти е права.
Аз за другата FB група научих тази събота, докато ме разкрасяваше фризьорката Wink

# 610
На мен ми стана интересно какво си писала Simple Smile.

Джу,  се си мисля, че ти така и така пускаш темите  Laughing

Лем  като работа или като месторабота  Laughing

# 611
Лем  като работа или като месторабота  Laughing
Като работа Чоси!  Wink Аз не съм в Дъблин.

# 612
Добро утро!
Тук е страшен студ!
Аз мисля, че е ужасно българчета да не знаят български. Sad

Чоси, този път може би няма да мога да пусна темата.

# 613
Добро утро.
Тази нощ се събудих в 5 от студ. И пуснах  духалката. Ама то не се живее, колите със 2 см скреж. Сега съм надула парното и духалката.
Ако искате аз ще пусна темата. Но има да пишете още 9 страници от тази.

Лем презентацията мина страхотно. Но оценката февруари.

Вашите деца може да говорят и да се чувстват българи. Все пак те са родени там.
Но забелязвам, че българчетата родени в чужбина не се чувстват българчета. Ами то целия му съзнателен живот е минал тук, тук са му приятелите. За него България е най много 2 месеца в годината. Някой и толкова не ходят. Как да я обикнат тази България, та тя им е чужда. Да не говорим, че в семействата със смесени бракове почти не се говори български. Другите поне говорят като не могат да пишат и четат.
При тази голяма емиграционна вълна, след 30 години ще ни издирват по родословно дърво.
Но можем ли да останем там за едната любов към страната ми кажете? То хубаво я обичаме, но държавата ни мрази и не ни иска. Затова гледайте вие да сте добре, да сте щастливи пък където вятъра ни отвее. С един патриотизъм не се живее.
Забелязвам, че Джу и chosito мината през нормалните етапи на носталгията.
Първият е тъга- липсва ти всичко което си имал там. Дори изгледа през терасата ти липсва. Следващия етап е агресия- яд те, че държавата те е принудила да дойдеш тук, далеч от всичко което обичаш. Трети етап примирение- да липсва ти всичко, но каквото такова. Четвърти етап- сваляш розовите очила и виждаш България такава каквато е. И още от летището започват да те дразнят хиляди неща. Всъщност този етап се смесва с другите след второто завръщане. При първото нищо не ти прави впечатление, важното е че си там.
Офф ферман написах, а кафе не съм пила още.
Къде е Дзак, че липсва тези дни?

# 614
Гилти, пусни ти темата, като стане време за нова. Wink
Ето няколко набързо нахвърляни идейки за заглавие:

1) Над ИРЛАНДСКИТЕ полета пеят Коледни звънчета!
2) Ирландия е в Коледно настроение, чакаме празниците с нетърпение.
3) Ирландия елхички украсява, Коледа наближава!

Дзакиии, Росиии, къде стеее?

Общи условия

Активация на акаунт